טארט אגס וגרוייר
מנה אחת מכילה עד 26 גרם חלבון 67 גרם של שומן, וסך הכל 960 קלוריות. המתכון הזה מכסה %20 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא יספק כ 4 מנות. גשו לסופר וקנו מלח ופלפל כשרים, עלי טימין, בצק עלים ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 35 דקות. נסו Gruyere עם Confit אגס, אגס וגרוייר סטרטה, ו אגס של פאי תפוחים עם קרום Gruyere (מתכונים דומים).
הוראות
התאם מתלה תנור למצב בינוני ולחמם מראש עד 204°. לחלק בצק עלים לתוך 4 מלבנים ומניחים על 2 גיליונות אפייה.
ממיסים חמאה במחבת נירוסטה בינונית על חום גבוה בינוני.
מוסיפים אגסים וקורנית ומבשלים עד רך, כ 7 דקות.
הסר מהחום ולאפשר להתקרר. מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל.
מחלקים את תערובת האגס בין בצק עלים, ואז מעל כל טארט עם גבינה מגורסת.
אופים עד טארטים הם זהובים, סיבוב מגשי גיליון חצי דרך, על 20 דקות.