ירוק חורף מוקרם חמאה חומה
חמאה חומה מוקרם ירקות החורף עשוי להיות התוספת שחיפשתם. מנה אחת מכילה 405 קלוריות, 11 גר' של חלבון, ו 33 גרם שומן. והוא מתאים להגשה ל 6 מנות סועדים. המתכון הזה מכסה %18 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. זה יהיה להיט בחג החורף שלך. גשו לסופר וקנו פתיתי פלפל אדום, שמנת כבדה, פלפל ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 1 שעה. נסו ירקות מעורבים בחורף עם פירורי לחם חמאה חומים, דלעת חורף חמאה חומה, ו פנקייק הדרים חורף חמאה חומה (מתכונים דומים).
הוראות
ממיסים 2 כפות חמאה בסיר בינוני כבד על אש בינונית, ולאחר מכן מוסיפים קמח ומבשלים, ערבוב, 1 דקה.
מוסיפים חלב בנחל, מטאטא, ואז מוסיפים שאלוט, עלה דפנה ופלפל ומביאים לרתיחה, מטאטאים. מבשלים, מקציפים מדי פעם, 5 דקות. מסננים את רוטב בשמל דרך מסננת משובחת לתוך קערה, משליכים מוצקים ומכסים את פני השטח בנייר קלף.
להשליך גבעולים וצלעות מרכז מן הירוקים, ואז קוצצים בגסות עלים.
לבשל לארדונים בסיר כבד 6 עד 8 ליטר רחב מעל חום בינוני, ערבוב מדי פעם, עד זהוב חום אבל לא פריך, על 8 דקות.
להעביר מגבות נייר לניקוז, ואז לשפוך את השומן מן הסיר לנגב נקי.
חום שנותר 1/2 מקל חמאה בסיר מעל חום בינוני-נמוך עד השחמה וריחני, כ 2 דקות, ואז לבשל בצל, ערבוב, עד שהתרכך, כ 3 דקות.
להגדיל את החום בינוני גבוה, ולאחר מכן מערבבים בירוק, 1 קומץ בכל פעם, לתת לכל קומץ לנבול לפני הוספת הבא.
מוסיפים בשמל, שמנת, שום, פתיתי פלפל אדום, 3/4 כפית מלח, ו 1/2 כפית פלפל ומרתיחים, חשופים, ערבוב, עד רוטב מעילים ירוקים וירקות במכרז, על 10 דקות.
מערבבים ב לארדונים, חומץ, ומלח ופלפל לפי הטעם.
* רוטב בשמל יכול להתבצע 1 יום קדימה ומקורר, פני השטח שלו מכוסה קלף. מערבבים לפני השימוש.* ירקות יכולים להיות קצוץ 1 יום קדימה ומקורר בשקית אטומה גדולה.