קושיקשה
מוכן ב45 דק.
מנות4
ציון בריאות81
מגזין

כבד עגל מוקפץ עם בצל, לימון ומרווה

כבד עגל מוקפץ עם בצל, לימון ומרווה
זמן ההכנה הכולל ייקח כ 45 דקות. גשו לסופר וקנו כבד עגל, שמן זית, מיץ לימון ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. כדי להשתמש בשמן זית אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,בננה מוקפצת, גרנולן ופרפית יוגורט כקינוח. זוהי אפשרות טובה אם הנכם רגישים ללקטוז, דיאט. נסו כבד עגל ובצל, כבד עגל ונציאני עם בצל, ו כבד השוק של Grammie Bea ובצל (מתכונים דומים).

הוראות

1
בסיר גדול וכבד, מחממים 1/4 כוס שמן זית עד מנצנץ.
מרכיבים שתצטרך
בקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחרבקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחר
ציוד שתשתמש בו
אגוזי פקאן מזוגגים קצוצים, לא חובהאגוזי פקאן מזוגגים קצוצים, לא חובה
2
מוסיפים את הבצל ומבשלים על חום מתון עד מרכך קלות השחמה, על 10 דקות.
מרכיבים שתצטרך
3 כוסות שבבי עץ אלון או פקאן, או 6 נתחים גדולים, מושרים במים קרים לפחות שעה אחת ועד 4 שעות3 כוסות שבבי עץ אלון או פקאן, או 6 נתחים גדולים, מושרים במים קרים לפחות שעה אחת ועד 4 שעות
3
בצלחת עוגה גדולה, מתבלים את הקמח במלח ופלפל. לדלות את פרוסות הכבד בקמח, מתנער כל עודף. במחבת גדולה, לחמם את 1/4 הנותרים כוס שמן זית עד מנצנץ.
מרכיבים שתצטרך
כרישה אחת, נקייה וחתוכה לקוביות גדולות, רק החלק הלבןכרישה אחת, נקייה וחתוכה לקוביות גדולות, רק החלק הלבן
בקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחרבקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחר
שזיפים מבושלים או פירות אחריםשזיפים מבושלים או פירות אחרים
כבדכבד
ציוד שתשתמש בו
פקורינו, בעובי של 1/4 אינץ'פקורינו, בעובי של 1/4 אינץ'
4
מוסיפים את פרוסות הכבד ומבשלים, פונים פעם אחת, עד השחמה ופשוט מבושל דרך, על 5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
כבדכבד
5
להעביר את הכבד מגש, לכסות באופן רופף עם נייר ולשמור חם.
מרכיבים שתצטרך
כבדכבד
ציוד שתשתמש בו
רצועות פלפל אדום מתוק קלוי ועירית טחונה נוספת, לא חובהרצועות פלפל אדום מתוק קלוי ועירית טחונה נוספת, לא חובה
6
יוצקים כל שמן עודף מן המחבת.
מרכיבים שתצטרך
בצל צהוב, קלוף, חצוי וחתוך לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'בצל צהוב, קלוף, חצוי וחתוך לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
פקורינו, בעובי של 1/4 אינץ'פקורינו, בעובי של 1/4 אינץ'
7
מוסיפים את המניה ומרתיחים עד מופחת בחצי, על 5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
1 צרור גדול של תרד חקלאי, שטוף ומיובש1 צרור גדול של תרד חקלאי, שטוף ומיובש
8
מוסיפים את הבצל, מרווה ומיץ לימון ומבשלים 2 דקות; מתבלים במלח ופלפל. כפית את רוטב הבצל והלימון על הכבד ומגישים.
מרכיבים שתצטרך
כרישה אחת, נקייה וחתוכה לקוביות גדולות, רק החלק הלבןכרישה אחת, נקייה וחתוכה לקוביות גדולות, רק החלק הלבן
עבור מוסיף שומןעבור מוסיף שומן
3 כוסות שבבי עץ אלון או פקאן, או 6 נתחים גדולים, מושרים במים קרים לפחות שעה אחת ועד 4 שעות3 כוסות שבבי עץ אלון או פקאן, או 6 נתחים גדולים, מושרים במים קרים לפחות שעה אחת ועד 4 שעות
פרוסות תפוז חתוכות לשניים לקישוטפרוסות תפוז חתוכות לשניים לקישוט
כבדכבד
הצעת הגשה: להגיש על פסטההצעת הגשה: להגיש על פסטה
1/2 ענף רוזמרין1/2 ענף רוזמרין