כרוב ניצנים מוקפץ עם בייקון וצימוקים זהובים
גשו לסופר וקנו מלח כשר, צימוקים זהובים, חומץ סיידר ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 45 דקות. עם כפית ציון של 56% המנה הזאת די טובה. מתכונים דומים: ארוחת ערב: כרוב ניצנים מטוגנים עם בייקון, צימוקים זהובים ופסטה, כרוב ניצנים עם צימוקים זהובים, ו כרוב ניצנים מוקפץ עם צימוקים.
הוראות
Heat oven to 425 F. In a small saucepan, over medium heat, warm the vinegar.
Add the raisins. Turn off heat; let plump. In a large skillet, fry the bacon until crisp, about 7 minutes. Reserve the drippings.
Cut any large sprouts in half.
Place the sprouts on a baking sheet or in an ovenproof pan. Toss with the oil, 2 tablespoons of the bacon drippings, the salt, and pepper. Roast, stirring once, for about 30 minutes. Meanwhile, cook the onion in the remaining drippings over medium heat for 5 to 7 minutes.
Sprinkle the sprouts with the onions, crumbled bacon, and plumped raisins.Make Ahead: Trim the Brussels sprouts a couple of days in advance, and refrigerate them in an unsealed plastic bag. Cook the bacon and onion up to several hours before serving.