כתף טלה צלויה עם קוסקוס ומילוי תאריך
זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. מתכונים דומים: צלי כבש עם רוטב שום צלוי, כתף כבש צלויה (Agnello De Latte Arrosto), ו כתף טלה צלויה מדהימה עם ירקות וירקות מרוסקים.
הוראות
מניחים את צד עור הטלה בתבנית אפייה או במחבת צלייה, מפזרים מלח ופלפל, וצולים בתנור שחומם מראש ל-475F במשך 15 דקות. לאחר מכן מנמיכים את החום ל 177° ומבשלים 3 שעות, עד שהעור פריך וחום והבשר הוא עסיסי ומכרז להפליא.
יוצקים את השומן לאחר כ 2 שעות.
עבור המילוי, לשים את הקוסקוס בתבנית אפייה אחרת, ולהוסיף את אותו נפח של מים חמים, על 1 כוסות, מעורבב עם קצת מלח, מי פריחת התפוז, וקינמון. מערבבים היטב כך שהמים נספגים באופן שווה. לאחר כ -10 דקות, מוסיפים את השמן, ומשפשפים את הקוסקוס בין הידיים כדי לאוורר אותו ולשבור כל גושים.
מערבבים את שאר החומרים, מלבד החמאה, מכסים בנייר כסף, ומכניסים לתנור עם הטלה במשך 20 הדקות האחרונות,או עד שהוא רותח.
לפני ההגשה, מערבבים בחמאה כך שהיא נמסה ונספגת באופן שווה. עם מזלג, לטפוח את מלית קוסקוס, לשבור את כל גושים.
מוסיפים קצת מלח לפי הטעם, במידת הצורך.
לקישוט, להסיר את הבורות מכל תאריך ולהחליף אותם עם שקדים blanched.
מגישים את הבשר עם מלית קוסקוס מעוטר תאריכים אלה.