קושימומחה
מוכן ב5 שעות
מנות4
ציון בריאות23
מגזין

לזניה עוף פטריות זול

לזניה עוף פטריות זול
מתכון זה אופייני למטבח הים תיכוני. מתכונים דומים: לזניה שעועית שחורה גביני, לזניה פולנטה זול עם פטריות Seitan, ו לזניה פטריות בר.

הוראות

1
מחממים תנור ל 425° עם מתלה באמצע.
ציוד שתשתמש בו
סוכר וניל, ועוד קצת להגשהסוכר וניל, ועוד קצת להגשה
2
מבשלים פטריות, שום, 1/4 כפית מלח, ו 1/8 כפית פלפל בשמן ו 1 כף חמאה ב סיר כבד 4 ליטר מעל חום בינוני, ערבוב מדי פעם, עד פטריות מתרככים, על 3 דקות.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס בצלצלי שאלוט, קצוצים1 כוס בצלצלי שאלוט, קצוצים
הודו מבושל מגורר (או עוף)הודו מבושל מגורר (או עוף)
שום גויה®שום גויה®
לפת, קלופה ופרוסה לעובי 1/8 אינץ'לפת, קלופה ופרוסה לעובי 1/8 אינץ'
1/2 כוס יין מרסלה מתוק1/2 כוס יין מרסלה מתוק
דַק-דַק-
ציוד שתשתמש בו
5 ירכי עוף ללא עור וללא עצמות, חתוכות לחתיכות קטנות5 ירכי עוף ללא עור וללא עצמות, חתוכות לחתיכות קטנות
3
מוסיפים יין ומבשלים במהירות 2 דקות.
מרכיבים שתצטרך
(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)
4
העברת תערובת פטריות לקערה גדולה ומערבבים עוף. (לשים בצד סיר.)
מרכיבים שתצטרך
1 כוס בצלצלי שאלוט, קצוצים1 כוס בצלצלי שאלוט, קצוצים
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
ציוד שתשתמש בו
5 ירכי עוף ללא עור וללא עצמות, חתוכות לחתיכות קטנות5 ירכי עוף ללא עור וללא עצמות, חתוכות לחתיכות קטנות
כמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסהכמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסה
5
להביא חלב לבישול חשוף בסיר בינוני. ממיסים הנותרים 4 כפות חמאה ב 4 ליטר סיר על אש בינונית נמוכה.
מרכיבים שתצטרך
הודו מבושל מגורר (או עוף)הודו מבושל מגורר (או עוף)
לחמניות לבנותלחמניות לבנות
ציוד שתשתמש בו
5 ירכי עוף ללא עור וללא עצמות, חתוכות לחתיכות קטנות5 ירכי עוף ללא עור וללא עצמות, חתוכות לחתיכות קטנות
6
מוסיפים קמח ומבשלים רביכה, מטאטא כל הזמן, 3 דקות.
מרכיבים שתצטרך
שקית גדולה אחת של צ'יפס טורטיה בטעם לייםשקית גדולה אחת של צ'יפס טורטיה בטעם ליים
ציוד שתשתמש בו
1/3 כוס מסקרפונה, בטמפרטורת החדר1/3 כוס מסקרפונה, בטמפרטורת החדר
7
מוסיפים חלב חם בזרם איטי, מקציפים כל הזמן.
מרכיבים שתצטרך
לחמניות לבנותלחמניות לבנות
ציוד שתשתמש בו
1/3 כוס מסקרפונה, בטמפרטורת החדר1/3 כוס מסקרפונה, בטמפרטורת החדר
8
מוסיפים טימין, 3/4 כפית מלח, ו 1/2 כפית פלפל ומבשלים, לטאטא מדי פעם, עד מעובה, 5 עד 6 דקות.
מרכיבים שתצטרך
לפת, קלופה ופרוסה לעובי 1/8 אינץ'לפת, קלופה ופרוסה לעובי 1/8 אינץ'
1/2 ראש כרוב סבוי חתוך דק1/2 ראש כרוב סבוי חתוך דק
1/2 כוס יין מרסלה מתוק1/2 כוס יין מרסלה מתוק
ציוד שתשתמש בו
1/3 כוס מסקרפונה, בטמפרטורת החדר1/3 כוס מסקרפונה, בטמפרטורת החדר
9
הסר מחום ושמור 1 כוס רוטב. מערבבים פרמזן לרוטב שנותר במחבת, ולאחר מכן מערבבים לתוך מילוי פטריות.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס בצלצלי שאלוט, קצוצים1 כוס בצלצלי שאלוט, קצוצים
3 כפות גבינת שמנת מופחתת שומן3 כפות גבינת שמנת מופחתת שומן
בקבוק רוטב חמוץ מתוק, מחולקבקבוק רוטב חמוץ מתוק, מחולק
ציוד שתשתמש בו
עגבנייה פרוסה, אופציונליעגבנייה פרוסה, אופציונלי
10
יוצקים חצי רוטב רגיל שמורות לתבנית אפייה, מתפשטים באופן שווה לתחתית המעיל.
מרכיבים שתצטרך
בקבוק רוטב חמוץ מתוק, מחולקבקבוק רוטב חמוץ מתוק, מחולק
ציוד שתשתמש בו
2 כוסות גבינת צ'דר חריפה מגוררת טרייה2 כוסות גבינת צ'דר חריפה מגוררת טרייה
11
הוסף 3 גיליונות לזניה, חופפים מעט, ושליש ממילוי פטריות, מתפשט באופן שווה, ואז מפזרים רבע מגרוייר מעל. חזור 2 פעמים. למעלה עם 3 גיליונות לזניה הנותרים ורוטב רגיל שנותר, מתפשט באופן שווה.
מרכיבים שתצטרך
אטריות לזניהאטריות לזניה
1 כוס בצלצלי שאלוט, קצוצים1 כוס בצלצלי שאלוט, קצוצים
GruyereGruyere
בקבוק רוטב חמוץ מתוק, מחולקבקבוק רוטב חמוץ מתוק, מחולק
12
מפזרים עם נותר Gruyère.
מרכיבים שתצטרך
GruyereGruyere
13
מכסים בנייר כסף, tenting מעט כדי למנוע רדיד מלגעת העליון של לזניה אבל איטום מסביב לקצה, ואופים 30 דקות.
ציוד שתשתמש בו
סוכר וניל, ועוד קצת להגשהסוכר וניל, ועוד קצת להגשה
כפית אחת של מיץ לימון GOYA®כפית אחת של מיץ לימון GOYA®
14
הסר רדיד ואופים עד גבינה זהובה, כ 15 דקות יותר.
מרכיבים שתצטרך
חתוך לקוביות בגודל 1 אינץ'חתוך לקוביות בגודל 1 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
סוכר וניל, ועוד קצת להגשהסוכר וניל, ועוד קצת להגשה
כפית אחת של מיץ לימון GOYA®כפית אחת של מיץ לימון GOYA®
15
תן לזניה לעמוד 10 דקות לפני ההגשה.