קושיקשה
מוכן ב45 דק.
מנות8
ציון בריאות3
אירועיםחג המולד
מגזין

לחם חג המולד הצ'יליאני

לחם חג המולד הצ'יליאני
מחפשים מתכון ששומר על הגזרה? למתכון צמחוני זה יש 281 קלוריות, 9 גר' של חלבון, ו 4g של שומן למנה. המתכון הזה מכסה %8 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא יספק כ 8 מנות. חג המולד יהיה עוד יותר מיוחד עם המתכון הזה. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. גשו לסופר וקנו מלח, ברנדי, סוכר ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. מתכונים דומים: לחם חג המולד Panettone למכונת הלחם, לחם חג המולד, ו Julekake-לחם חג המולד.

הוראות

1
בכוס 2 כוס מדידה, מערבבים יחד 1/2 כוס מים חמים (105°F עד 46°) וסוכר.
מרכיבים שתצטרך
מיץ לימון, אופציונלימיץ לימון, אופציונלי
גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)
ציוד שתשתמש בו
סוכריות ראש אווירסוכריות ראש אוויר
2
מפזרים שמרים מעל ומערבבים, ואז לתת לעמוד עד קצף, על 5 דקות. מערבבים בקמח, מכסים בניילון נצמד, ונותנים לעמוד בטמפרטורת החדר עד שספוג עולה לראש כוס המדידה, 20 עד 30 דקות. לחשוף ומערבבים תערובת למטה.
מרכיבים שתצטרך
סוכריות תירס, בייגלה נוספים ועוגיות סנדוויץ' שוקולד אובליות במילוי קרם (שלמות ומרוסקות)סוכריות תירס, בייגלה נוספים ועוגיות סנדוויץ' שוקולד אובליות במילוי קרם (שלמות ומרוסקות)
1 1/4 כוסות מים חמים (112 עד 118 מעלות F/44 עד 48 מעלות צלזיוס)1 1/4 כוסות מים חמים (112 עד 118 מעלות F/44 עד 48 מעלות צלזיוס)
עגבניות, שטופות, קליפות דמויות נייר הוסרועגבניות, שטופות, קליפות דמויות נייר הוסרו
ציוד שתשתמש בו
סוכריות ראש אווירסוכריות ראש אוויר
בצל צהוב, חתוך לשמיניותבצל צהוב, חתוך לשמיניות
1
בקערה של מיקסר חשמלי מצויד מצורף משוט, לנצח חמאה וסוכר עד רכות, על 5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
2 כוסות פקאנים קצוצים, אופציונלי2 כוסות פקאנים קצוצים, אופציונלי
מיץ לימון, אופציונלימיץ לימון, אופציונלי
ציוד שתשתמש בו
גבינות מעורבות מגוררות, כמו גבינות לטאקוגבינות מעורבות מגוררות, כמו גבינות לטאקו
2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך
2
מוסיפים מלח וגלידה ומכים עד לשלב הבא.
מרכיבים שתצטרך
לחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרוםלחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרום
3
הוסף 3 ביצים, 1 בזמן, פועם היטב לאחר כל תוספת.
מרכיבים שתצטרך
תערובת עוגה טבעית באריזהתערובת עוגה טבעית באריזה
4
להוסיף ספוג ופעימה עד בשילוב.
5
מוסיפים 2 כוסות קמח ומערבבים במהירות נמוכה עד בשילוב.
מרכיבים שתצטרך
סוכריות תירס, בייגלה נוספים ועוגיות סנדוויץ' שוקולד אובליות במילוי קרם (שלמות ומרוסקות)סוכריות תירס, בייגלה נוספים ועוגיות סנדוויץ' שוקולד אובליות במילוי קרם (שלמות ומרוסקות)
6
מוסיפים 1 כוס קמח שנותר, נשאר 1 ביצה, ברנדי, וניל ומערבבים במהירות נמוכה עד חלקה.
מרכיבים שתצטרך
סוכריות מגוונות וקרקרים קטנים בצורת דובי דבש, אופציונליסוכריות מגוונות וקרקרים קטנים בצורת דובי דבש, אופציונלי
2 קורטים ציפורן טחון2 קורטים ציפורן טחון
סוכריות תירס, בייגלה נוספים ועוגיות סנדוויץ' שוקולד אובליות במילוי קרם (שלמות ומרוסקות)סוכריות תירס, בייגלה נוספים ועוגיות סנדוויץ' שוקולד אובליות במילוי קרם (שלמות ומרוסקות)
תערובת עוגה טבעית באריזהתערובת עוגה טבעית באריזה
7
הגדל את המהירות לבצק בינוני והכה עד שהוא חלק וגמיש, כ-5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
שום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דקשום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דק
8
מוסיפים דובדבנים, צימוקים כהים וזהובים ופירות מסוכרים ומערבבים במהירות נמוכה עד לתאגיד.
מרכיבים שתצטרך
צימוקים זהוביםצימוקים זהובים
עוגת ג'ינג'ר/תערובת עוגיותעוגת ג'ינג'ר/תערובת עוגיות
2 חבילות (90 גרם) של ליידי אינג'רס2 חבילות (90 גרם) של ליידי אינג'רס
9
חמאה קלה נקייה, קערה גדולה. להפוך את הבצק על משטח העבודה וליצור כדור.
מרכיבים שתצטרך
2 כוסות פקאנים קצוצים, אופציונלי2 כוסות פקאנים קצוצים, אופציונלי
שום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דקשום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דק
ציוד שתשתמש בו
2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך
10
להעביר בצק לקערה ולהפוך מעיל עם שמן. מכסים קערה בנוחות עם לעטוף פלסטיק ולתת לעלות באזור חם, ללא טיוטה עד הוכפל נפח, על 1 שעה.
מרכיבים שתצטרך
שום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דקשום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דק
עגבניות, שטופות, קליפות דמויות נייר הוסרועגבניות, שטופות, קליפות דמויות נייר הוסרו
טורטיות קמח טריות, להגשהטורטיות קמח טריות, להגשה
ציוד שתשתמש בו
בצל צהוב, חתוך לשמיניותבצל צהוב, חתוך לשמיניות
2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך
11
קוטר 8 אינץ ' קו (בחלק העליון)עציץ עם לסכל רדיד גריז קל. (לחלופין, גריז קל 9 אינץ 'קוטר המחבת springform עם 3 אינץ' -צדדים גבוהים.) להפוך את הבצק על משטח העבודה ללוש 1 דקה, ולאחר מכן להעביר לסיר או למחבת. לכסות עם לעטוף פלסטיק ולתת לעלות באזור חם, ללא טיוטה עד הוכפל נפח, על 1 שעה.
מרכיבים שתצטרך
שום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דקשום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דק
עגבניות, שטופות, קליפות דמויות נייר הוסרועגבניות, שטופות, קליפות דמויות נייר הוסרו
ציוד שתשתמש בו
קצפת ושקדים פרוסים קלוייםקצפת ושקדים פרוסים קלויים
בצל צהוב, חתוך לשמיניותבצל צהוב, חתוך לשמיניות
שרימפס מוקפץשרימפס מוקפץ
גב שומן חזירגב שומן חזיר
12
מסדרים מתלה בשליש התחתון של התנור מחממים ל 191°.
ציוד שתשתמש בו
2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®
13
הסר לעטוף פלסטיק מבצק במחבת ולהעביר מחבת לתנור.
מרכיבים שתצטרך
שום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דקשום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דק
עגבניות, שטופות, קליפות דמויות נייר הוסרועגבניות, שטופות, קליפות דמויות נייר הוסרו
ציוד שתשתמש בו
בצל צהוב, חתוך לשמיניותבצל צהוב, חתוך לשמיניות
2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
14
אופים 20 דקות, ולאחר מכן להניח גיליון נייר רופף על גבי כיכר. המשך לאפות עד שהלחם מנופח היטב וזהוב-חום, כ -25 עד 30 דקות יותר. מגניב במחבת על מתלה 10 דקות, ואז unmold וקריר לחלוטין לפני חיתוך ואכילה.
מרכיבים שתצטרך
1-1/2 כוסות בירה1-1/2 כוסות בירה
ציוד שתשתמש בו
2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®
שרימפס מוקפץשרימפס מוקפץ
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
1
* המסת השמרים במים שהוא הטמפרטורה הנכונה היא המפתח: מים שאינם חמים מספיק יגרמו לעלייה איטית מדי; מים חמים מדי יהרגו את השמרים, והבצק לא יעלה בכלל. השתמש מדחום קריאה מיידית כדי לבדוק את הטמפרטורה של המים: כדי לקבל קריאה מדויקת, להתחיל עם יותר מים ממה שאתה צריך, ולאחר מכן לשפוך את תוספת.* הקפד להשתמש שמרים יבשים פעילים •לא מיידי.* לפני שתתחיל, הקפד שהחמאה והביצים שלך בטמפרטורת החדר. כדי לחמם את הביצים, למקם אותם בקערה קטנה ולאחר מכן להוסיף כמה שינויים של מים חמים כדי לכסות.* מערבל עומד הוא הטוב ביותר לעשות את הלחם הזה, שהוא רך מדי ללוש ביד ומתיש ללוש על ידי ערבוב. השתמש מצורף ההנעה לתוצאות הטובות ביותר.* תכסיס של אופה: השתמש בעטיפה ריקה של חמאה כדי לשמן את הקערה לעלייה.* כאשר נותנים את הבצק לעלות, לחפש אזור חם, ללא טיוטה של המטבח. אם המטבח שלך הוא קר במקצת, להפוך את התנור על ההגדרה הנמוכה ביותר שלה ולהגדיר את הבצק על הכיריים (אבל לא קרוב מדי פתחי התנור).
מרכיבים שתצטרך
1 1/4 כוסות מים חמים (112 עד 118 מעלות F/44 עד 48 מעלות צלזיוס)1 1/4 כוסות מים חמים (112 עד 118 מעלות F/44 עד 48 מעלות צלזיוס)
2 כוסות פקאנים קצוצים, אופציונלי2 כוסות פקאנים קצוצים, אופציונלי
1-1/2 כוסות בירה1-1/2 כוסות בירה
שום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דקשום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דק
גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)
תערובת עוגה טבעית באריזהתערובת עוגה טבעית באריזה
ציוד שתשתמש בו
רוטב חם שמן שומשוםרוטב חם שמן שומשום
2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®
ליקריץ 42 מחרוזות אדומותליקריץ 42 מחרוזות אדומות
2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך