לחמניות מחיטה מלאה
לחמניות מחיטה מלאה יכולות להיות בדיוק המתכון הצמחוני ללא חלב ולקטו אובו שחיפשתם. מתאים ל-24 ומחיר 14 סנט למנה מנות. בלחם הזה יש 117 קלוריות, 3 גרם חלבון ו-3 גרם שומן למנה. המתכון הזה מטעם Taste of Home דורש מים, מים חמימים, שמן קנולן וסוכר. רק אנשים בודדים הכינו את המתכון הזה, ואחד היה אומר שהוא הגיע למקום. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח כ-50 דקות. אם לוקחים בחשבון את כל הגורמים, המתכון הזה זוכה לציון של 19%, וזה די גרוע. משתמשים שאהבו את המתכון הזה אהבו גם לחמניות מחיטה מלאה, לחמניות מחיטה מלאה ולחמניות מחיטה מלאה תוצרת בית.
הוראות
בקערה קטנה יוצקים מים רותחים על סובין החיטה, זרעי הפשתן, המלח והקינמון.
מניחים לעמוד עד שהתערובת מתקררת ל-110°-115°, תוך ערבוב מדי פעם.
בקערה גדולה, ממיסים שמרים במים חמים.
מוסיפים את הסוכר, הקמח המלא ותערובת סובין החיטה. מקציפים במהירות בינונית במשך 3 דקות. מערבבים פנימה מספיק קמח לחם כדי ליצור בצק יציב.
הופכים על משטח מקומח; ללוש עד לקבלת תערובת חלקה ואלסטית, כ-6-8 דקות.
מניחים בקערה משומנת, הופכים פעם אחת כדי לשמן את החלק העליון. מכסים ומתפיחים במקום חמים עד להכפלה, כשעה. מנקבים בצק למטה.
הופכים על משטח מקומח קלות; מחלקים ל-24 חלקים. מעצבים כל אחד לגליל.
מניחים במרחק של 2 אינץ' זה מזה על ניירות אפייה משומנים. מכסים ומתפיחים עד הכפלה, כ-30 דקות.
אופים ב-375 מעלות למשך 10-15 דקות או עד להזהבה.