המתכון השוודי Limpa (לחם שיפון) מוכן כ 1 שעה ו 34 דקות וזה בהחלט מדהים צמחוני ומתאים לאוהבי מזון סקנדינבי. ללחם הזה יש 386 קלוריות, 8 גר' של חלבון, ו 8 גרם של שומן למנה. המתכון הזה מכסה %17 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא יספק כ 16 מנות. אם יש לכם שמרים דחוסים עוגה, חמאה, קמחוקומץ של מרכיבים אחרים, הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. מתכונים דומים: לחם לימפא שוודי, לחם שיפון (שיפון) שוודי, ו לחם שיפון דניname.
הוראות
1
בסיר, מערבבים יחד מולסה, מים, סוכר חום, שומר ומלח. להביא לנקודת רתיחה, ואז לבשל בעדינות, חשוף, במשך 5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
אגוז מוסקט נוסף, לא חובה
3/4 כפית מולסה
צלפים ארוזים במלח, מושרים, שטופים ומרוקנים
1 כפית מלח היקורי מעושן
1 אונקיה נבטי במבוק, חתוכים לרבעים
ציוד שתשתמש בו
מלח כשר, מחולק, ועוד לזילוף
2
הסר מהחום והוסף התקצרות.
מרכיבים שתצטרך
תפוחי עץ קלופים קצוצים (בערך 5 בינוניים)
3
תן לעמוד עד פושר.
4
ממיסים שמרים במים פושרים 1/2 כוס.
מרכיבים שתצטרך
1 כפית מלח היקורי מעושן
Hunt's® רוטב עגבניות עם בזיליקום, שום ואורגנו
5
מוסיפים תערובת דבשה מקוררת ומערבבים היטב. מערבבים בקמח השיפון. הכה עד חלקה. לכסות ולתת לעלות בטמפרטורת החדר לילה, על 9 עד 10 שעות.
מרכיבים שתצטרך
קמח שיפון
3/4 כפית מולסה
6
בבוקר מוסיפים 5 כוסות קמח לבן, ומניחים 1/2 כוס על בד מאפה או לוח ללוש. מוציאים את הבצק ולשים עד חלק וגמיש.
מרכיבים שתצטרך
לוראן מטבח מקצועי®
פולי וניל, מפוצלים לאורך (או 1 1/2 כפיות תמצית וניל)
7
מניחים בקערה משומנת, מכסים, ולתת לעלות עד כפול בגודל, 2 עד 2 1/2 שעות.
ציוד שתשתמש בו
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
8
חותכים את הבצק לשניים וצורה ל 2 כיכרות (עגול הוא מסורתי יותר).
מרכיבים שתצטרך
פולי וניל, מפוצלים לאורך (או 1 1/2 כפיות תמצית וניל)
9
מקום ב 2 משומן 9 אינץ מחבתות עוגה. מכסים במטלית נקייה ולתת לעלות עד אור, על 2 שעות.