לינגוויני עם ארטישוק מקורמל ופרושוטו
זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. מתכונים דומים: לינגוויני עם ארטישוק ולימון, לינגוויני עם ארטישוק וכרישה, ו לינגוויני עם סרטן וארטישוקים.
הוראות
בבלנדר, מערבולת שום ציפורן עד טחון.
מוסיפים חצי מקוביות הלחם ודופק עד שפירורים גסים נוצרים.
יוצקים על צלחת; לחזור עם קוביות לחם שנותרו.
יוצקים 1/2 שמן כפות למחבת 10 עד 12 אינץ ' על חום בינוני גבוה. כאשר חם, להוסיף פירורים; מערבבים לעתים קרובות, הפחתת חום אם פירורים מאיימים לחרוך, עד פריך וזהב, 10 עד 15 דקות. תניח בצד.
שים חמאה ונשאר 1/2 כפות שמן במחבת 10 עד 12 אינץ '(עם צדדים לפחות 2 אינץ') על אש בינונית-נמוכה. כאשר חמאה מומסת, מוסיפים כרישה, מלח ופלפל, ומערבבים מדי פעם עד שהכרישה רפויה מאוד ומתחילים להשחים, 10 עד 15 דקות.
מוסיפים ארטישוק, מרק עוף 3/4 כוס, ומיץ לימון; להגדיל את החום בינוני ולהביא לרתיחה. כיסוי; לבשל עד ארטישוק רך כאשר פירסינג, על 10 דקות. לחשוף ולבשל עד הנוזל הוא התאדה ותערובת מתחילה חום, 5 עד 10 דקות יותר.
מערבבים ביין, גירוד תחתית המחבת לשחרר חתיכות השחמה. לבשל עד נוזל הוא כמעט התאדה, על 1 דקה. מערבבים ב 1/4 מרק כוס; אם התערובת מופיעה יבשה מדי, מוסיפים קצת יותר מרק.
בינתיים, במחבת 5-6 ליטר מעל חום גבוה, להביא על 2 ליטרים מים לרתיחה.
מוסיפים לינגוויני ומבשלים, ערבוב עד מכרז לנשוך, 9 עד 12 דקות.
מסננים ומערבבים לתערובת ארטישוק יחד עם פרושוטו, פטרוזיליה ופירורי לחם.
חותכים את הגבעול בבסיס הארטישוק, באמצעות סכין חדה.
לקלף בחזרה ולשבור את העלים בכל רחבי הבסיס של הארטישוק עד שתגיע לשכבה העדינה של עלים כי הם צהובים בתחתית וירוק בחלק העליון.
חותכים את השליש העליון של העלים הנותרים (החלק הירוק). עם סכין חיתוך חדה, לקצץ את כל החומר הירוק, סיבי מן הבסיס של הארטישוק.