קושיקשה
מוכן ב45 דק.
מנות2
ציון בריאות19
מגזין

מבשלים את הספר: שעועית סצ'ואן

מבשלים את הספר: שעועית סצ'ואן
זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. נסו לבשל את הספר: שעועית אדומה בסגנון ניו אורלינס, מבשלים את הספר: שעועית "אפויה" בוסטון, ו מבשלים את הספר: שלוש כוס עוף עם שעועית ירוקה (מתכונים דומים).

הוראות

1
קו מספר גיליונות אפייה עם מגבות כלים ולהניח בצד. הכן ואמבט מי קרח בקערה גדולה או בכיור נקי.
מרכיבים שתצטרך
1 כפית מלח היקורי מעושן1 כפית מלח היקורי מעושן
ג'לטין בטעם תותים של מותג Jell-oג'לטין בטעם תותים של מותג Jell-o
ציוד שתשתמש בו
ציפוי וניל של Pillsbury® Creamy Supreme®ציפוי וניל של Pillsbury® Creamy Supreme®
סופרסטה יבשה מתוקה, פרוסה, להגשהסופרסטה יבשה מתוקה, פרוסה, להגשה
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
2
מביאים סיר גדול של מים לרתיחה. זרוק את השעועית לתוך המים, לא יותר מ 1 פאונד בכל פעם, ולחזור לרתיחה. בלאנש למשך דקה אחת.
מרכיבים שתצטרך
חומץ תפוחים או רוטב חריף, להגשהחומץ תפוחים או רוטב חריף, להגשה
1 כפית מלח היקורי מעושן1 כפית מלח היקורי מעושן
ציוד שתשתמש בו
6 אונקיות רוסטביף פרוס במעדנייה, חתוך לרצועות6 אונקיות רוסטביף פרוס במעדנייה, חתוך לרצועות
3
לגרוף את השעועית עם עכביש או כף מחוררת ולצלול אותם לאמבט מים קרח. תמשיך להחוויר בקבוצות.
מרכיבים שתצטרך
חומץ תפוחים או רוטב חריף, להגשהחומץ תפוחים או רוטב חריף, להגשה
1 כפית מלח היקורי מעושן1 כפית מלח היקורי מעושן
ג'לטין בטעם תותים של מותג Jell-oג'לטין בטעם תותים של מותג Jell-o
ציוד שתשתמש בו
Ball® או Kerr® Pint עם מכסים ורצועותBall® או Kerr® Pint עם מכסים ורצועות
4
הסר את השעועית מאמבט הקרח עם כפית מחוררת והתפשט על סדיני האפייה המכוסים במגבת. כתם יבש.
מרכיבים שתצטרך
פלפל שחור גרוס טרי (לפי הטעם)פלפל שחור גרוס טרי (לפי הטעם)
חומץ תפוחים או רוטב חריף, להגשהחומץ תפוחים או רוטב חריף, להגשה
ג'לטין בטעם תותים של מותג Jell-oג'לטין בטעם תותים של מותג Jell-o
ציוד שתשתמש בו
ציפוי וניל של Pillsbury® Creamy Supreme®ציפוי וניל של Pillsbury® Creamy Supreme®
Ball® או Kerr® Pint עם מכסים ורצועותBall® או Kerr® Pint עם מכסים ורצועות
5
כדי להפוך את כבוש, לארוז את השעועית אנכית בצנצנת ליטר.
מרכיבים שתצטרך
חומץ תפוחים או רוטב חריף, להגשהחומץ תפוחים או רוטב חריף, להגשה
6
מערבבים את החומץ, מים, רוטב סויה, סוכר, שמן שומשום, פלפל, זנגביל ושום בסיר לא מגיב בינוני. מביאים לרתיחה ומבשלים 1 דקה.
מרכיבים שתצטרך
תפוחי אדמה רדומים, חתוכים לחתיכות בגודל 1 אינץ'תפוחי אדמה רדומים, חתוכים לחתיכות בגודל 1 אינץ'
כוס אדמה קפוא, מופשרכוס אדמה קפוא, מופשר
6 לחמניות שומשום, מפוצלות6 לחמניות שומשום, מפוצלות
1 כף חרדל דיז'ון או דגנים מלאים1 כף חרדל דיז'ון או דגנים מלאים
1 תפוז, גרידה1 תפוז, גרידה
תערובת סלאו קולי בשלושה צבעיםתערובת סלאו קולי בשלושה צבעים
ליקוריץ צהוב וירוקליקוריץ צהוב וירוק
1 כפית מלח היקורי מעושן1 כפית מלח היקורי מעושן
ציוד שתשתמש בו
מלח כשר, מחולק, ועוד לזילוףמלח כשר, מחולק, ועוד לזילוף
7
יוצקים את המלח החם על השעועית כדי לכסות על ידי 1/2 אינץ'. השאר 1/2 אינץ ' של headspace בין החלק העליון של הנוזל והמכסה.
מרכיבים שתצטרך
חומץ תפוחים או רוטב חריף, להגשהחומץ תפוחים או רוטב חריף, להגשה
1 עוף אורגני שלם חתוך ל-10 חתיכות1 עוף אורגני שלם חתוך ל-10 חתיכות
8
קירור: מגניב, כיסוי, ולאחסן במקרר עד 1 חודש.