מוס אגוזים ושוקולד
מוס אגוזי לוז שוקולד יכול להיות רק הקינוח שאתה מחפש. מתכון ללא גלוטן זה משרת 6 . חלק אחד של המנה הזאת מכיל בערך 7 גר' של חלבון, 14 גרם של שומן, וסך הכל 273 קלוריות. אם יש לך מלח, ציפוי מוקצף, חלב, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. זמן הכנת המתכון כ 3 שעות ו-31 דקות. נסו מוס אגוזי לוז שוקולד, מוס אגוזים ושוקולד, ו מוס שוקולד אגוזי לוז (מתכונים דומים).
הוראות
מערבבים את הסוכר, קקאו, קורנפלור, מלח, וביצים בקערה בינונית, ערבוב היטב עם מקצף.
מחממים חלב מעל חום בינוני-גבוה בסיר קטן, כבד עד 180 או עד בועות זעירות טופס סביב קצה (לא להרתיח). בהדרגה להוסיף חלב חם לתערובת סוכר, ערבוב כל הזמן עם מקצף.
מניחים את תערובת החלב במחבת, ומבשלים מעל חום בינוני עד עבה מאוד מבעבע (כ 5 דקות), ערבוב כל הזמן. תערובת כפית לתוך קערה בינונית, ולהוסיף ליקר, וניל, ושוקולד, ערבוב עד שוקולד נמס.
מניחים קערה בקערה גדולה מלאה קרח במשך 15 דקות או עד התערובת היא קרירה, ערבוב מדי פעם.
הסר קערה מקרח. מקפלים בעדינות שליש ציפוי מוקצף. מקפלים הנותרים ציפוי. כיסוי וצינה לפחות 3 שעות.