מוקרם תפוחי אדמה צ'דר
גבינת צ'דר תפו" א גראטן יכולה להיות רק המנה הצדדית שאתם מחפשים. והוא יספק כ 12 מנות. המתכון הזה מכסה %9 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מנה זו מכילה סביב 8 גר' של חלבון, 24 גרם של שומן, וסך הכל 347 קלוריות. גשו לסופר וקנו חמאה, פלפל, מלח ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן הכנת המתכון כ 1 שעה ו -30 דקות. נסו מוקרם תפוחי אדמה צ'דר, צ'דר ופירה גראטן, ו צ'דר קרדון גראטן (מתכונים דומים).
הוראות
תנור חום עד 177°. Spray 3-ליטר צלחת אפיית זכוכית עם ספריי בישול.
בסיר 2 ליטר, להמס חמאה על חום בינוני. לבשל ומערבבים שום בחמאה 1 דקה. מערבבים בקמח עם להקציף עד חלקה. בהדרגה להוסיף חצי וחצי ושמנת.
חום לרתיחה. להפחית את החום נמוך; לבשל על 5 דקות, ערבוב לעתים קרובות, עד הרוטב הוא עבה מעט. מערבבים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. פורסים תפוחי אדמה לפרוסות בעובי 1/8 אינץ'.
בקערה גדולה, לזרוק תפוחי אדמה עם רוטב שמנת.
שכבה חצי תפוחי אדמה בתבנית אפייה; למעלה עם בצל ירוק.
מפזרים חצי מכל גבינת צ ' דר ופרמזן. חזור על שכבות, באמצעות תפוחי אדמה וגבינה.
אופים 55 עד 65 דקות או עד תפוחי אדמה במכרז העליון הוא חום זהוב.
בואו לעמוד 5 עד 10 דקות לפני ההגשה. מכסים ומקררים כל תפוחי אדמה שנותרו.