מרק ארטישוק שמנת
זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב ללא גלוטן וצמחוני דיאט. גשו לסופר וקנו מלח, עירית, שום ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. אם אהבתם את המתכון הזה, אנו ממליצים לנסות גם : מרק ארטישוק שמנת, ארטישוק שמנת & מרק תרד, ו ארטישוק שמנת, תרד ומרק עוף.
הוראות
תראה איך להכין את המתכון הזה.
מחממים שמן זית בסיר כבד וגדול על אש בינונית.
מוסיפים את הכרישה ואת השום ומערבבים.
מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים 5 דקות, ערבוב לעתים קרובות.
מוסיפים את הארטישוק, המניה, המלח והפלפל ומבשלים עד שהירקות רכים, כ -20 דקות.
באמצעות בלנדר טבילה כף יד, או בבלנדר בקבוצות*, מחית את המרק.
מוסיפים את 2 כפות מסקרפונה ומערבבים שוב לשלב. בקערה קטנה, מערבבים את הנותרים 1/3 כוס מסקרפונה כדי לרכך.
מצקת את המרק לתוך קערות הגשה. מנה את החלק העליון של כל אחד מהמרקים עם כפית של גבינת מסקרפונה רכה ומעל הגבינה עם עירית.
הסר נוזל מהחום ולאפשר להתקרר לפחות 5 דקות.
להעביר נוזל לבלנדר או מעבד מזון ולמלא אותו לא יותר ממחצית הדרך. אם משתמשים בבלנדר, לשחרר פינה אחת של המכסה. זה מונע את אפקט הוואקום שיוצר פיצוצי חום.
מניחים מגבת מעל החלק העליון של המכונה, דופק כמה פעמים ואז לעבד במהירות גבוהה עד חלקה.