מרק חורף מוזהב
מרק חורף זהוב לוקח על 45 דקות מההתחלה ועד הסוף. מנה אחת מכילה 311 קלוריות, 11 גר' של חלבון, ו 12 גרם שומן. והוא יספק כ 8 מנות. המתכון הזה מכסה %20 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. המתכון הזה מהמתכונים שלי דורש עירית, פלפל, גבינת gruyère, וכרישה. הסתיו יהיה עוד יותר מיוחד עם המתכון הזה. זה עובד טוב כמו מרק במחיר סביר. מתכונים דומים: מרק חורף מוזהב, סקווש חורף זהוב, ו מרק זהוב.
הוראות
ממיסים חמאה בתנור הולנדי גדול על חום בינוני גבוה.
מוסיפים סקווש, תפוחי אדמה, מלח ופלפל למחבת; לטגן 3 דקות.
להוסיף כרישה; saut 1 דקה. מערבבים במרק; מביאים לרתיחה. להפחית את החום, ומבשלים 20 דקות או עד תפוחי אדמה הוא רך, ערבוב מדי פעם.
מניחים חצי תערובת תפוחי אדמה בבלנדר.
הסר את החלק המרכזי של מכסה בלנדר (כדי לאפשר אדים לברוח); מכסה בלנדר מאובטח על בלנדר.
מניחים מגבת נקייה מעל פתיחה במכסה בלנדר (כדי למנוע splatters). להתמזג עד חלקה.
יוצקים לתוך קערה גדולה. חזור על הנוהל עם תערובת תפוחי אדמה נותרת. מוסיפים חצי-חצי. כסה וחמם.
מסדרים פרוסות לחם בשכבה אחת על תבנית אפייה; מפזרים באופן שווה עם גבינה. לחם צלוי פרוסות 2 דקות או עד זהב. מצקת 1 מרק כוס לתוך כל אחד 8 קערות; העליון כל מנה עם כ 1 כפית עירית.
מגישים 2 פרוסות לחם עם כל מנה.
מקשטים עם פלפל שחור טחון טרי,אם תרצה.
הערה יין: זהו מרק ירקות אחד שיכול בקלות להתמודד עם יין אדום בהיר יותר. Stick with the French theme and look for bargands from Burgundy, like Louis Jadot Pinot Noir 2005 ($20). יין זה יש פירות יער אדום יפה, איזון נהדר, טאנינים עדינים שהופכים אותו אידיאלי עבור מנות דל שומן. הטעמים הארציים והעוריתיים הבסיסיים מבליטים את הניואנסים הכפריים של תפוחי האדמה והסקווש. Jeffery Lindenmuth