מרק עדשים (Potage de Lentille)
צריך ללא גלוטן, ללא חלב ומרק צמחוני? מרק עדשים (Potage de Lentille) יכול להיות מתכון סופר לנסות. והוא יספק כ 8 מנות. מנה זו מכילה כ 11 גר' של חלבון, 4 גרם של שומן, וסך הכל 183 קלוריות. המתכון הזה מכסה %17 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. זה מושלם עבור סתיו. 1 אדם ניסה ואהב את המתכון הזה. אם יש לכם גזר, ריו, עגבניות משומר, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. קבוצ'ים בעציצים (מרק כרוב), סיר דה לה קונסיירז'(מרק כרישה ותפוחי אדמה), ו Potage Crécy (מרק גזר צרפתי) דומים מאוד למתכון זה.
הוראות
מחממים שמן בסיר גדול מעל חום בינוני-גבוה.
מוסיפים בצל ו-5 המרכיבים הבאים (דרך עלה דפנה) למחבת; מטגנים 12 דקות.
להוסיף עדשים; לבשל במשך 2 דקות, ערבוב כל הזמן. מערבבים במרק, 1 כוס מים, ועגבניות; מביאים לרתיחה. לכסות, להפחית את החום, ומבשלים 40 דקות או עד עדשים הם מאוד רך.
הסר מהחום; תן לעמוד במשך 5 דקות. להשליך עלה דפנה.
מניחים תערובת עדשים 3 כוסות בבלנדר.
הסר את החלק המרכזי של מכסה בלנדר (כדי לאפשר אדים לברוח); מכסה בלנדר מאובטח על בלנדר.
מניחים מגבת נקייה מעל פתיחה במכסה בלנדר (כדי למנוע splatters). להתמזג עד חלקה. להחזיר תערובת מחית למחבת; מערבבים מיץ, מלח, ו 1/4 כפית פלפל.
מפזרים 1/2 הנותרים פלפל כפית.