מרק עוף צלוי
מרק עוף צלוי דורש על 4 שעות ו-20 דקות מההתחלה ועד הסוף. מנה זו מכילה סביב 1 גר' של חלבון, 0 גרם של שומן, וסך הכל 22 קלוריות. המתכון הזה מכסה %2 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא יספק כ 4 מנות. אם יש לכם סלרי, עוף, קטשופ, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. המתכון הזה מתאים לרגישים לגלוטן וחלב. . נסו בקלה צלוי עם שיטאקים במרק מיסו, זנב שור ומרק בצל צלוי, ו קלמרי חרוך עם מרק שום צלוי (מתכונים דומים).
הוראות
מחממים את התנור ל 400 מעלות F (200 מעלות C).
מניחים עוף, בצל וסלרי בתנור הולנדי.
מפזרים מלח על החלק העליון של העוף.
עוף צלוי, חשוף, בתנור שחומם מראש עד שהעוף אינו ורוד יותר בפנים, העור משחימים, ומדחום שנקרא מיידית מוכנס לחלק העבה ביותר של הירך קורא 160 מעלות F (70 מעלות C), 45 דקות עד 1 שעה.
להעביר עוף לצלחת עד מגניב מספיק כדי להתמודד. לאחר מגניב, לאסוף את הבשר מן העצמות; להפריש בשר חזה עוף בקערה למטרה אחרת. מכסים קערה של בשר שד עם ניילון נצמד ומקרר. להיפטר מעור עוף.
הסר שומן עוף מהתנור ההולנדי, והשאיר את חתיכות הטעם החום בתחתית התנור ההולנדי. (ראה הערה לשמירה על טפטוף אם תרצה בכך.)
מניחים את התנור ההולנדי מעל חום בינוני גבוה. להחזיר עצמות עוף ובשר כהה ממקלות תיפוף וירכיים לסיר.
מוסיפים שיני שום, קטשופ ומים קרים. מביאים לרתיחה, ולהשתמש בכף כדי לגרד ולהמיס את חתיכות הטעם החום מהחלק התחתון של התנור ההולנדי. להפחית את החום נמוך ומבשלים במשך 3 שעות, הוספת מים נוספים במידת הצורך כדי לשמור על אותה רמה.
כמו מבשלים מרק, מדי פעם לרפרף ולהשליך כל קצף שעולה על פני השטח.
להסיר ולהשליך עצמות, בשר וירקות. מסננים מרק דרך מסננת רשת בסדר לשרת או להשתמש במתכונים.