מרק שעועית טוסקנית עם שרימפס
זוהי אפשרות טובה אם הנכם רגישים לגלוטן, הכנת המנה לוקחת כ 55 דקות. מתכונים דומים: מרק שעועית לבנה טוסקני עם ברוקולי רב – טוויסט שונה לחלוטין על מרק ירקות, מרק שעועית טוסקנית, ו מרק שעועית טוסקנית.
הוראות
מחממים שמן זית בסיר גדול מעל חום בינוני גבוה.
מוסיפים בצל ושום ומערבבים לבשל במשך 3 עד 4 דקות.
מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים לבשל כ 2 דקות, מקבלים הרבה טעם בתחתית המחבת. מערבבים פתיתי פלפל אדום ואורגנו מיובש; מערבבים ומבשלים עוד 30 שניות.
יוצקים יין ומקציפים, מגרדים את תחתית המחבת קצת כמו שאתה הולך. אפשר לזה לבועות ולהפחית, בישול עד היין מופחת בחצי.
מסננים ושוטפים שעועית, ואז מוסיפים לסיר.
יוצקים מרק עוף. מערבבים לשלב ולאפשר לו להתבשל במשך 20-25 דקות.
מפזרים מלח ופלפל לפי הטעם. בעוד המרק מתבשל, מבשלים את השרימפס: ממיסים חמאה במחבת קטנה מעל חום בינוני גבוה (או גבוה). לזרוק את השרימפס ופטרוזיליה קצוצה ולזרוק לבשל עד כבר לא אטום, על 4 דקות. מתבלים במלח. תניח בצד. יש לשטוף את כרוב ולקרוע אותו לחתיכות. מערבבים לתוך מרק. (זה יהיה להתכווץ לא מעט, אז אל תפחד כאשר אתה הראשון להוסיף אותו!)
הוסף חבורה של בזיליקום קרועים ומערבבים. אפשר למרק להתבשל עוד 5 דקות, לטעום ולהוסיף מלח ופלפל (או אפילו יותר פתיתי פלפל אדומים) לפי הצורך.
מעבירים מרק לקערה גדולה ומגישה עם שרימפס, או מצקת לתוך קערות בודדות העליון עם 3 או 4 שרימפס.
מוסיפים גבינת פרמזן גדולה, שמנה או שבבי רומנו ובזיליקום קרוע יותר בסוף. אלוהי לחלוטין!