מרק שעועית מטוגן וייטנאמי (הו Tieu Chay)
זוהי אפשרות טובה אם הנכם רגישים ללקטוז, דיאט. מתכונים דומים: מיני אגרולים צמחוניים מטוגנים (צ'ה ג' יו צ'יי בוייטנאמית), גוי צ'יי (סלט צמחוני וייטנאמי), ו Bun Chay (סלט אטריות צמחוני וייטנאמי).
הוראות
חריכה בצל וג ' ינג 'ר: Charring בצל וג' ינג ' ר. לשטוף את כל זנגביל unpeeled, טפיחה יבשה. מקלפים את כל הבצל מבלי לחתוך את הגבעול כדי לוודא שהבצל לא מתפרק במרק.
מניחים גריל על הכיריים שלך, ואז char כל העור של זנגביל ובצל. לעטוף אותם בנייר אלומיניום.
בואו מגניב במשך כ -10 דקות. לשטוף את ג ' ינג ' ר ובצל תחת מי ברז זורמים; העור מושחר יבוא מיד. חבורה זנגביל באמצעות פטיש כדי לשחרר את הבשר ולעזור לשחרר את כל הטעם.Prepping פטריות שיטאקה: להשרות את הפטריות במים חמים במשך 30-40 דקות ולנקז.
הסר וזרוק את הגבעולים.עבור אטריות טפיוקה: למלא סיר גדול עם מים. מביאים לרתיחה.
תוסיף את האטריות. המתן למים לחזור לרתיחה (כ 1-2 דקות), ולאחר מכן להוריד את החום בינוני נמוך במשך כ 8 דקות.
מחממים כ 2 כפות שמן במחבת. לשבור את השעועית המיובשת לחתיכות שמתאימות למחבת.
מוסיפים את השעועית ומטגנים עד תוסס, פריך וזהב.
הוסף 2 כפות נוספות של שמן למחבת. מטגנים את השום עד להזהבה.
מוסיפים את שאלוט לשמן, ומבשלים, ערבוב לעתים קרובות כדי למנוע את שאלוט לשרוף, עד הצבע הוא חום זהוב באופן שווה.
מסננים את הנוזל מחבילת הטופו. ללטף את טופו יבש עם מגבת נייר.
חותכים לפרוסות 1/2 אינץ'. באמצעות השמן מהמחבת, מטגנים את הפרוסות עד מעט זהוב. אל תבשל יותר מדי את החלקים או שהם יתחילו לעמוד. הטופו עדיין צריך להיות לח.
להעביר את כל טופו למגבת נייר ולתת לו להתקרר. לאחר פרוסות טופו הם מגניבים מספיק כדי להתמודד, לחתוך אותם לרצועות ארוכות. שים בצד צלחת.איך לעשות מרק צמחוני: בסיר גדול, לשלב את השום, שאלוט, דייקון מיובש פרוס, בצל חרוך, זנגביל, תפוחים ו 4 ליטרים של מים. מביאים לרתיחה שואגת במשך כ 30 דקות ומבשלים עד המרק מצטמצם על ידי 1/
באופן קבוע לרפרף את זיהומים עולה על פני השטח של מרק באמצעות מסננת רשת בסדר.
מוסיפים את הגזר ואת דייקון ומורידים את החום לרתיחה מבעבעת. מבשלים עוד 20 דקות.
מוסיף את הסלרי, סוכר רוק ומלח תיבול פטריות. מבשלים עוד 15 דקות.
הסר את הדייקון (אם אתה אוהב את הטעם), סלרי וגזר מן המרק. פורסים את הירקות ומניחים אותם בחזרה במרק. בדוק את התיבול. מתבלים במלח ופלפל. להתאים את המתיקות של המרק. כמות הסוכר משתנה עם המתיקות של התפוחים. סיים עם טפטוף של שמן שומשום.בישול פטריות שיטאקה: מצקת על 2-3 כוסות של מרק הירקות לתוך סיר נפרד. פורסים את הפטריות ומוסיפים אותן לנוזל. מביאים את הנוזל לרתיחה ומבשלים כ 5-8 דקות.זמן הרכבה: קו קערות הגשה שלך.
מניחים בצל לבן קצוץ קטן, כמה בצל ירוק, נבטי שעועית, מנטה, בזיליקום וכוסברה בכל קערה.
מוסיפים את אטריות הטפיוקה המבושלות. מצקת את המרק לתוך הקערות עם גזר, סלרי ופטריות שיטאקה מן הסיר האחר. למעלה עם טופו מטוגן ועור טופו (שעועית מטוגנת curd).
מקשטים עם יותר בצל ירוק, בזיליקום וכוסברה.
מגישים עם רוטב שום צ 'ילי (tng t) וצ' ילי ירוק פרוס טרי בצד.
מגישים באופן מיידי.בתאבון!
יין מומלץ: Chenin Blanc, Gewurztraminer, ריזלינג
Chenin Blanc, Gewurztraminer, ו Riesling הן בחירות נהדרות עבור אסיה. היין הטוב ביותר לאוכל אסיאתי תלוי במטבח ובמנה-כמובן - אבל אלה לבנים חומציים זוג עם מספר ארוחות מסורתיות, מתובל או לא. יין אחד שאתה יכול לנסות הוא Lang & Reed Napa עמק Chenin Blanc. יש לו 4.5 מתוך 5 כוכבים ובקבוק עולה בערך 30 דולר.
![Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc]()
Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc
Lang & Reed 2015 Chenin Blanc – Napa Valley יש אפרסק ופירות טרופיים כי הם מיד על האף, עם הרמז הדרוש של חלת דבש (אופי varietal המסורתי), וביטוי פחותה של תפוח והדרים. על החיך, ניחוחות הם שיקוף ונתן נוכחות חזקה עוד יותר עם תפוח צהוב הערות הדרים אקזוטיים, אשר נותן לו זרימות מדויקת. המרקם עדין, והטעמים מתרחבים בנגיעה של מינרליות מלוחה, מה שמוביל לחומציות חדה ובהירה, המוסיפה לאופי המרענן של היין. זה יהיה לפרוח ולהשיג במורכבות עם זמן בקבוק נוסף.