קושימומחה
מוכן ב45 דק.
מנות10
ציון בריאות6
דיאטותללא לקטוז
סוגי מאכליםמרקים
אירועיםסתיוחורף
מגזין

מרק שעועית מטוגן וייטנאמי (הו Tieu Chay)

מרק שעועית מטוגן וייטנאמי (הו Tieu Chay)
זוהי אפשרות טובה אם הנכם רגישים ללקטוז, דיאט. מתכונים דומים: מיני אגרולים צמחוניים מטוגנים (צ'ה ג' יו צ'יי בוייטנאמית), גוי צ'יי (סלט צמחוני וייטנאמי), ו Bun Chay (סלט אטריות צמחוני וייטנאמי).

הוראות

1
חריכה בצל וג ' ינג 'ר: Charring בצל וג' ינג ' ר. לשטוף את כל זנגביל unpeeled, טפיחה יבשה. מקלפים את כל הבצל מבלי לחתוך את הגבעול כדי לוודא שהבצל לא מתפרק במרק.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס מירין, או סאקה מתוק1 כוס מירין, או סאקה מתוק
סזון גויה עם כוסברה ואנאטוסזון גויה עם כוסברה ואנאטו
2 שקיות סזון גויה עם כוסברה ואנאטו2 שקיות סזון גויה עם כוסברה ואנאטו
2
מניחים גריל על הכיריים שלך, ואז char כל העור של זנגביל ובצל. לעטוף אותם בנייר אלומיניום.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס מירין, או סאקה מתוק1 כוס מירין, או סאקה מתוק
2 שקיות סזון גויה עם כוסברה ואנאטו2 שקיות סזון גויה עם כוסברה ואנאטו
עגבניות, שטופות, קליפות דמויות נייר הוסרועגבניות, שטופות, קליפות דמויות נייר הוסרו
ציוד שתשתמש בו
2 כוסות פירורי קרקר גרהם Honey Maid®2 כוסות פירורי קרקר גרהם Honey Maid®
סמבל (משחת צ'ילי שום)סמבל (משחת צ'ילי שום)
2 (14 אונקיות) פחיות, שעועית קנלוני, סחוטה2 (14 אונקיות) פחיות, שעועית קנלוני, סחוטה
3
בואו מגניב במשך כ -10 דקות. לשטוף את ג ' ינג ' ר ובצל תחת מי ברז זורמים; העור מושחר יבוא מיד. חבורה זנגביל באמצעות פטיש כדי לשחרר את הבשר ולעזור לשחרר את כל הטעם.Prepping פטריות שיטאקה: להשרות את הפטריות במים חמים במשך 30-40 דקות ולנקז.
מרכיבים שתצטרך
פטריות שיטאקהפטריות שיטאקה
1 כוס בצלצלי שאלוט, קצוצים1 כוס בצלצלי שאלוט, קצוצים
1 כוס מירין, או סאקה מתוק1 כוס מירין, או סאקה מתוק
2 שקיות סזון גויה עם כוסברה ואנאטו2 שקיות סזון גויה עם כוסברה ואנאטו
חטיפי שוקולד חלב ללא אגוזיםחטיפי שוקולד חלב ללא אגוזים
4
הסר וזרוק את הגבעולים.עבור אטריות טפיוקה: למלא סיר גדול עם מים. מביאים לרתיחה.
מרכיבים שתצטרך
מתכון לפיצוצ'רימתכון לפיצוצ'רי
טפיוקה.טפיוקה.
חטיפי שוקולד חלב ללא אגוזיםחטיפי שוקולד חלב ללא אגוזים
ציוד שתשתמש בו
1 בצלצל שאלוט קטן, פרוס דק לחצאי ירח1 בצלצל שאלוט קטן, פרוס דק לחצאי ירח
5
תוסיף את האטריות. המתן למים לחזור לרתיחה (כ 1-2 דקות), ולאחר מכן להוריד את החום בינוני נמוך במשך כ 8 דקות.
מרכיבים שתצטרך
מתכון לפיצוצ'רימתכון לפיצוצ'רי
חטיפי שוקולד חלב ללא אגוזיםחטיפי שוקולד חלב ללא אגוזים
1
מחממים כ 2 כפות שמן במחבת. לשבור את השעועית המיובשת לחתיכות שמתאימות למחבת.
מרכיבים שתצטרך
רוטב סויה 1 כף שומשוםרוטב סויה 1 כף שומשום
1 1/2 פאונד גבינת טאלג'יו, קצוצה1 1/2 פאונד גבינת טאלג'יו, קצוצה
ציוד שתשתמש בו
1 כוס תערובת לעוגה צהובה1 כוס תערובת לעוגה צהובה
2
מוסיפים את השעועית ומטגנים עד תוסס, פריך וזהב.
מרכיבים שתצטרך
רוטב סויה 1 כף שומשוםרוטב סויה 1 כף שומשום
1
הוסף 2 כפות נוספות של שמן למחבת. מטגנים את השום עד להזהבה.
מרכיבים שתצטרך
פירורי בשר צמחוני קפואיםפירורי בשר צמחוני קפואים
1 1/2 פאונד גבינת טאלג'יו, קצוצה1 1/2 פאונד גבינת טאלג'יו, קצוצה
ציוד שתשתמש בו
1 כוס תערובת לעוגה צהובה1 כוס תערובת לעוגה צהובה
2
העברה לצלחת.
3
מוסיפים את שאלוט לשמן, ומבשלים, ערבוב לעתים קרובות כדי למנוע את שאלוט לשרוף, עד הצבע הוא חום זהוב באופן שווה.
מרכיבים שתצטרך
2 עד 3 כוסות יין אדום יבש2 עד 3 כוסות יין אדום יבש
1 1/2 פאונד גבינת טאלג'יו, קצוצה1 1/2 פאונד גבינת טאלג'יו, קצוצה
1
מסננים את הנוזל מחבילת הטופו. ללטף את טופו יבש עם מגבת נייר.
מרכיבים שתצטרך
רוטב סויה 1 כף שומשוםרוטב סויה 1 כף שומשום
ציוד שתשתמש בו
טורטיות קמח (25 ס"מ), חתוכות לרבעיםטורטיות קמח (25 ס"מ), חתוכות לרבעים
2
חותכים לפרוסות 1/2 אינץ'. באמצעות השמן מהמחבת, מטגנים את הפרוסות עד מעט זהוב. אל תבשל יותר מדי את החלקים או שהם יתחילו לעמוד. הטופו עדיין צריך להיות לח.
מרכיבים שתצטרך
רוטב סויה 1 כף שומשוםרוטב סויה 1 כף שומשום
1 1/2 פאונד גבינת טאלג'יו, קצוצה1 1/2 פאונד גבינת טאלג'יו, קצוצה
ציוד שתשתמש בו
1 כוס תערובת לעוגה צהובה1 כוס תערובת לעוגה צהובה
3
להעביר את כל טופו למגבת נייר ולתת לו להתקרר. לאחר פרוסות טופו הם מגניבים מספיק כדי להתמודד, לחתוך אותם לרצועות ארוכות. שים בצד צלחת.איך לעשות מרק צמחוני: בסיר גדול, לשלב את השום, שאלוט, דייקון מיובש פרוס, בצל חרוך, זנגביל, תפוחים ו 4 ליטרים של מים. מביאים לרתיחה שואגת במשך כ 30 דקות ומבשלים עד המרק מצטמצם על ידי 1/
מרכיבים שתצטרך
2 עד 3 כוסות יין אדום יבש2 עד 3 כוסות יין אדום יבש
ריבועים כל אחד) ציפוי סוכריות לבן, קצוץ גסריבועים כל אחד) ציפוי סוכריות לבן, קצוץ גס
צנון דייקוןצנון דייקון
פירורי בשר צמחוני קפואיםפירורי בשר צמחוני קפואים
1 כוס מירין, או סאקה מתוק1 כוס מירין, או סאקה מתוק
סזון גויה עם כוסברה ואנאטוסזון גויה עם כוסברה ואנאטו
2 שקיות סזון גויה עם כוסברה ואנאטו2 שקיות סזון גויה עם כוסברה ואנאטו
חטיפי שוקולד חלב ללא אגוזיםחטיפי שוקולד חלב ללא אגוזים
רוטב סויה 1 כף שומשוםרוטב סויה 1 כף שומשום
ציוד שתשתמש בו
טורטיות קמח (25 ס"מ), חתוכות לרבעיםטורטיות קמח (25 ס"מ), חתוכות לרבעים
1 בצלצל שאלוט קטן, פרוס דק לחצאי ירח1 בצלצל שאלוט קטן, פרוס דק לחצאי ירח
4
באופן קבוע לרפרף את זיהומים עולה על פני השטח של מרק באמצעות מסננת רשת בסדר.
מרכיבים שתצטרך
סזון גויה עם כוסברה ואנאטוסזון גויה עם כוסברה ואנאטו
ציוד שתשתמש בו
עם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוףעם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוף
5
מוסיפים את הגזר ואת דייקון ומורידים את החום לרתיחה מבעבעת. מבשלים עוד 20 דקות.
מרכיבים שתצטרך
גב שומן חזירגב שומן חזיר
צנון דייקוןצנון דייקון
6
מוסיף את הסלרי, סוכר רוק ומלח תיבול פטריות. מבשלים עוד 15 דקות.
מרכיבים שתצטרך
מקלות חטיף בשר בטעם פפרוני כל אחד), חתוכים לחתיכות בגודל ביסמקלות חטיף בשר בטעם פפרוני כל אחד), חתוכים לחתיכות בגודל ביס
1 כוס בצלצלי שאלוט, קצוצים1 כוס בצלצלי שאלוט, קצוצים
עגבניות טריות בינוניות (בערך, קלופות וחתוכות לשישיותעגבניות טריות בינוניות (בערך, קלופות וחתוכות לשישיות
2-1/4 כוסות שמנת מתוקה, מחולקת2-1/4 כוסות שמנת מתוקה, מחולקת
7
הסר את הדייקון (אם אתה אוהב את הטעם), סלרי וגזר מן המרק. פורסים את הירקות ומניחים אותם בחזרה במרק. בדוק את התיבול. מתבלים במלח ופלפל. להתאים את המתיקות של המרק. כמות הסוכר משתנה עם המתיקות של התפוחים. סיים עם טפטוף של שמן שומשום.בישול פטריות שיטאקה: מצקת על 2-3 כוסות של מרק הירקות לתוך סיר נפרד. פורסים את הפטריות ומוסיפים אותן לנוזל. מביאים את הנוזל לרתיחה ומבשלים כ 5-8 דקות.זמן הרכבה: קו קערות הגשה שלך.
מרכיבים שתצטרך
פטריות שיטאקהפטריות שיטאקה
סטייקים ניו יורקיים, עם עצם, אם רוציםסטייקים ניו יורקיים, עם עצם, אם רוצים
סזון גויה עם כוסברה ואנאטוסזון גויה עם כוסברה ואנאטו
קורצים שומשום לבןקורצים שומשום לבן
1-1/2 כפיות חזרת מוכנה, מסוננת1-1/2 כפיות חזרת מוכנה, מסוננת
1 כוס בצלצלי שאלוט, קצוצים1 כוס בצלצלי שאלוט, קצוצים
גויה סאזוןגויה סאזון
ריבועים כל אחד) ציפוי סוכריות לבן, קצוץ גסריבועים כל אחד) ציפוי סוכריות לבן, קצוץ גס
גב שומן חזירגב שומן חזיר
עגבניות טריות בינוניות (בערך, קלופות וחתוכות לשישיותעגבניות טריות בינוניות (בערך, קלופות וחתוכות לשישיות
צנון דייקוןצנון דייקון
2-1/4 כוסות שמנת מתוקה, מחולקת2-1/4 כוסות שמנת מתוקה, מחולקת
ציוד שתשתמש בו
8 חטיפי שוקולד חלב ללא אגוזים (1.55 אונקיות כל אחד)8 חטיפי שוקולד חלב ללא אגוזים (1.55 אונקיות כל אחד)
ויניגרט ורז'וסויניגרט ורז'וס
מצקתמצקת
8
מניחים בצל לבן קצוץ קטן, כמה בצל ירוק, נבטי שעועית, מנטה, בזיליקום וכוסברה בכל קערה.
מרכיבים שתצטרך
3 טיפות רוטב סויה3 טיפות רוטב סויה
ג'ינג'ר שלם, מרוסקג'ינג'ר שלם, מרוסק
בצל לבןבצל לבן
כף אחת של בצל ירוק, חתוך לאורכים של 2.5 ס"מכף אחת של בצל ירוק, חתוך לאורכים של 2.5 ס"מ
1 בצל אדום, קוביות קטנות1 בצל אדום, קוביות קטנות
2 שיני שום (1 טחון, 1 שלם)2 שיני שום (1 טחון, 1 שלם)
ציוד שתשתמש בו
ויניגרט ורז'וסויניגרט ורז'וס
9
מוסיפים את אטריות הטפיוקה המבושלות. מצקת את המרק לתוך הקערות עם גזר, סלרי ופטריות שיטאקה מן הסיר האחר. למעלה עם טופו מטוגן ועור טופו (שעועית מטוגנת curd).
מרכיבים שתצטרך
פטריות שיטאקהפטריות שיטאקה
רוטב סויה 1 כף שומשוםרוטב סויה 1 כף שומשום
שעועית גליונותשעועית גליונות
גב שומן חזירגב שומן חזיר
מתכון לפיצוצ'רימתכון לפיצוצ'רי
טפיוקה.טפיוקה.
עגבניות טריות בינוניות (בערך, קלופות וחתוכות לשישיותעגבניות טריות בינוניות (בערך, קלופות וחתוכות לשישיות
סזון גויה עם כוסברה ואנאטוסזון גויה עם כוסברה ואנאטו
ציוד שתשתמש בו
8 חטיפי שוקולד חלב ללא אגוזים (1.55 אונקיות כל אחד)8 חטיפי שוקולד חלב ללא אגוזים (1.55 אונקיות כל אחד)
ויניגרט ורז'וסויניגרט ורז'וס
מצקתמצקת
10
מקשטים עם יותר בצל ירוק, בזיליקום וכוסברה.
מרכיבים שתצטרך
ג'ינג'ר שלם, מרוסקג'ינג'ר שלם, מרוסק
כף אחת של בצל ירוק, חתוך לאורכים של 2.5 ס"מכף אחת של בצל ירוק, חתוך לאורכים של 2.5 ס"מ
1 בצל אדום, קוביות קטנות1 בצל אדום, קוביות קטנות
11
מגישים עם רוטב שום צ 'ילי (tng t) וצ' ילי ירוק פרוס טרי בצד.
מרכיבים שתצטרך
טבעות פלפל חריף פרוסות, סחוטותטבעות פלפל חריף פרוסות, סחוטות
2 כפות גרם בנגל מפוצל (צ'אנה דאל)2 כפות גרם בנגל מפוצל (צ'אנה דאל)
12
מגישים באופן מיידי.בתאבון!

מרכיבים

2תפוחי פוג'יתפוחי פוג'י3גיליונותשעועית יבשה (יובה)שעועית יבשה (יובה)2371 לב מפאלדי טרי אם אפשר3 טיפות רוטב סויה3 טיפות רוטב סויה1לדוגמה, ירקות (למשל, תרד)עם 4 גרם שומן או פחות למנה (מומלץ: ביסק עגבניות שמנמן של איימי)עם 4 גרם שומן או פחות למנה (מומלץ: ביסק עגבניות שמנמן של איימי)4קרום: פירורי קרקר גרהםשמן קנולה (או כל שמן נייטרלי)שמן קנולה (או כל שמן נייטרלי)1גב שומן חזירגב שומן חזיר3ביוןעגבניות טריות בינוניות (בערך, קלופות וחתוכות לשישיותעגבניות טריות בינוניות (בערך, קלופות וחתוכות לשישיות5קרום: פירורי קרקר גרהםטבעות פלפל חריף פרוסות, סחוטותטבעות פלפל חריף פרוסות, סחוטות3קרום: פירורי קרקר גרהםכף אחת של בצל ירוק, חתוך לאורכים של 2.5 ס"מכף אחת של בצל ירוק, חתוך לאורכים של 2.5 ס"מ1דייקוןדייקון2צנוניות דייקון מיובשותצנוניות דייקון מיובשות10פטריות שיטאקה מיובשותפטריות שיטאקה מיובשות1גבינת פרמזן מגוררתפירורי בשר צמחוני קפואיםפירורי בשר צמחוני קפואים2אינצ ' ים1 כוס מירין, או סאקה מתוק1 כוס מירין, או סאקה מתוק1אינץסוכר רוק (כ 1 אונקיה), או סוכר מגורען)סוכר רוק (כ 1 אונקיה), או סוכר מגורען)2ג'ינג'ר שלם, מרוסקג'ינג'ר שלם, מרוסק6sprigsמנטה וייטנאמיתמנטה וייטנאמית227פלפל האבנרוחבילה מיובשת אטריות טפיוקה עבותחבילה מיובשת אטריות טפיוקה עבות1אוראו ממולאים כפוליםועוד 2 כפות מי קרחועוד 2 כפות מי קרח1גבינת פרמזן מגוררתמלח תיבול פטריות (או מלח רגיל)מלח תיבול פטריות (או מלח רגיל)2פלפלים סראנו טרייםפלפלים סראנו טריים2קרום: פירורי קרקר גרהםקורצים שומשום לבןקורצים שומשום לבן2שאלוטשאלוט6sprigsבזיליקום תאילנדיבזיליקום תאילנדי4צ'ילי ציפור תאילנדי אדוםצ'ילי ציפור תאילנדי אדום349פלפל האבנרוחבילת משרד טופוחבילת משרד טופו1בצל לבן (מתון בטעם)בצל לבן (מתון בטעם)1בצל צהובבצל צהוב

יין מומלץ: Chenin Blanc, Gewurztraminer, ריזלינג

Chenin Blanc, Gewurztraminer, ו Riesling הן בחירות נהדרות עבור אסיה. היין הטוב ביותר לאוכל אסיאתי תלוי במטבח ובמנה-כמובן - אבל אלה לבנים חומציים זוג עם מספר ארוחות מסורתיות, מתובל או לא. יין אחד שאתה יכול לנסות הוא Lang & Reed Napa עמק Chenin Blanc. יש לו 4.5 מתוך 5 כוכבים ובקבוק עולה בערך 30 דולר.
Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc
Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc
Lang & Reed 2015 Chenin Blanc – Napa Valley יש אפרסק ופירות טרופיים כי הם מיד על האף, עם הרמז הדרוש של חלת דבש (אופי varietal המסורתי), וביטוי פחותה של תפוח והדרים. על החיך, ניחוחות הם שיקוף ונתן נוכחות חזקה עוד יותר עם תפוח צהוב הערות הדרים אקזוטיים, אשר נותן לו זרימות מדויקת. המרקם עדין, והטעמים מתרחבים בנגיעה של מינרליות מלוחה, מה שמוביל לחומציות חדה ובהירה, המוסיפה לאופי המרענן של היין. זה יהיה לפרוח ולהשיג במורכבות עם זמן בקבוק נוסף.