קושימומחה
מוכן ב45 דק.
מנות10
ציון בריאות6
דיאטותללא לקטוז
סוגי מאכליםמרקים
אירועיםסתיוחורף
מגזין

מרק שעועית מטוגן וייטנאמי (הו Tieu Chay)

מרק שעועית מטוגן וייטנאמי (הו Tieu Chay)
זוהי אפשרות טובה אם הנכם רגישים ללקטוז, דיאט. מתכונים דומים: מיני אגרולים צמחוניים מטוגנים (צ'ה ג' יו צ'יי בוייטנאמית), גוי צ'יי (סלט צמחוני וייטנאמי), ו Bun Chay (סלט אטריות צמחוני וייטנאמי).

הוראות

1
חריכה בצל וג ' ינג 'ר: Charring בצל וג' ינג ' ר. לשטוף את כל זנגביל unpeeled, טפיחה יבשה. מקלפים את כל הבצל מבלי לחתוך את הגבעול כדי לוודא שהבצל לא מתפרק במרק.
מרכיבים שתצטרך
שמנת מתוקה נוספת, אופציונלישמנת מתוקה נוספת, אופציונלי
שמנת מתוקה נוספת, אופציונלישמנת מתוקה נוספת, אופציונלי
טורטיות קמח טריות, להגשהטורטיות קמח טריות, להגשה
2
מניחים גריל על הכיריים שלך, ואז char כל העור של זנגביל ובצל. לעטוף אותם בנייר אלומיניום.
מרכיבים שתצטרך
שמנת מתוקה נוספת, אופציונלישמנת מתוקה נוספת, אופציונלי
טורטיות קמח טריות, להגשהטורטיות קמח טריות, להגשה
עגבניות, שטופות, קליפות דמויות נייר הוסרועגבניות, שטופות, קליפות דמויות נייר הוסרו
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץשרימפס מוקפץ
פתיתי ירקותפתיתי ירקות
2 (14 אונקיות) פחיות, שעועית קנלוני, סחוטה2 (14 אונקיות) פחיות, שעועית קנלוני, סחוטה
3
בואו מגניב במשך כ -10 דקות. לשטוף את ג ' ינג ' ר ובצל תחת מי ברז זורמים; העור מושחר יבוא מיד. חבורה זנגביל באמצעות פטיש כדי לשחרר את הבשר ולעזור לשחרר את כל הטעם.Prepping פטריות שיטאקה: להשרות את הפטריות במים חמים במשך 30-40 דקות ולנקז.
מרכיבים שתצטרך
פטריות שיטאקהפטריות שיטאקה
8 פרוסות סלמי גנואה, קצוצות8 פרוסות סלמי גנואה, קצוצות
שמנת מתוקה נוספת, אופציונלישמנת מתוקה נוספת, אופציונלי
טורטיות קמח טריות, להגשהטורטיות קמח טריות, להגשה
גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)
4
הסר וזרוק את הגבעולים.עבור אטריות טפיוקה: למלא סיר גדול עם מים. מביאים לרתיחה.
מרכיבים שתצטרך
הצעת הגשה: להגיש על פסטה מבושלתהצעת הגשה: להגיש על פסטה מבושלת
טפיוקה.טפיוקה.
גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)
ציוד שתשתמש בו
גב שומן חזירגב שומן חזיר
5
תוסיף את האטריות. המתן למים לחזור לרתיחה (כ 1-2 דקות), ולאחר מכן להוריד את החום בינוני נמוך במשך כ 8 דקות.
מרכיבים שתצטרך
הצעת הגשה: להגיש על פסטה מבושלתהצעת הגשה: להגיש על פסטה מבושלת
גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)
1
מחממים כ 2 כפות שמן במחבת. לשבור את השעועית המיובשת לחתיכות שמתאימות למחבת.
מרכיבים שתצטרך
רוטב סויה 1 כף שומשוםרוטב סויה 1 כף שומשום
טורטיות קמח טריות, להגשהטורטיות קמח טריות, להגשה
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
2
מוסיפים את השעועית ומטגנים עד תוסס, פריך וזהב.
מרכיבים שתצטרך
רוטב סויה 1 כף שומשוםרוטב סויה 1 כף שומשום
1
הוסף 2 כפות נוספות של שמן למחבת. מטגנים את השום עד להזהבה.
מרכיבים שתצטרך
כפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשרכפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשר
טורטיות קמח טריות, להגשהטורטיות קמח טריות, להגשה
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
2
העברה לצלחת.
3
מוסיפים את שאלוט לשמן, ומבשלים, ערבוב לעתים קרובות כדי למנוע את שאלוט לשרוף, עד הצבע הוא חום זהוב באופן שווה.
מרכיבים שתצטרך
שמנת מתוקה נוספתשמנת מתוקה נוספת
טורטיות קמח טריות, להגשהטורטיות קמח טריות, להגשה
1
מסננים את הנוזל מחבילת הטופו. ללטף את טופו יבש עם מגבת נייר.
מרכיבים שתצטרך
רוטב סויה 1 כף שומשוםרוטב סויה 1 כף שומשום
ציוד שתשתמש בו
טורטיות קמח (25 ס"מ), חתוכות לרבעיםטורטיות קמח (25 ס"מ), חתוכות לרבעים
2
חותכים לפרוסות 1/2 אינץ'. באמצעות השמן מהמחבת, מטגנים את הפרוסות עד מעט זהוב. אל תבשל יותר מדי את החלקים או שהם יתחילו לעמוד. הטופו עדיין צריך להיות לח.
מרכיבים שתצטרך
רוטב סויה 1 כף שומשוםרוטב סויה 1 כף שומשום
טורטיות קמח טריות, להגשהטורטיות קמח טריות, להגשה
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
3
להעביר את כל טופו למגבת נייר ולתת לו להתקרר. לאחר פרוסות טופו הם מגניבים מספיק כדי להתמודד, לחתוך אותם לרצועות ארוכות. שים בצד צלחת.איך לעשות מרק צמחוני: בסיר גדול, לשלב את השום, שאלוט, דייקון מיובש פרוס, בצל חרוך, זנגביל, תפוחים ו 4 ליטרים של מים. מביאים לרתיחה שואגת במשך כ 30 דקות ומבשלים עד המרק מצטמצם על ידי 1/
מרכיבים שתצטרך
שמנת מתוקה נוספתשמנת מתוקה נוספת
ריבועים כל אחד) ציפוי סוכריות לבן, קצוץ גסריבועים כל אחד) ציפוי סוכריות לבן, קצוץ גס
צנון דייקוןצנון דייקון
כפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשרכפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשר
שמנת מתוקה נוספת, אופציונלישמנת מתוקה נוספת, אופציונלי
שמנת מתוקה נוספת, אופציונלישמנת מתוקה נוספת, אופציונלי
טורטיות קמח טריות, להגשהטורטיות קמח טריות, להגשה
גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)
רוטב סויה 1 כף שומשוםרוטב סויה 1 כף שומשום
ציוד שתשתמש בו
טורטיות קמח (25 ס"מ), חתוכות לרבעיםטורטיות קמח (25 ס"מ), חתוכות לרבעים
גב שומן חזירגב שומן חזיר
4
באופן קבוע לרפרף את זיהומים עולה על פני השטח של מרק באמצעות מסננת רשת בסדר.
מרכיבים שתצטרך
שמנת מתוקה נוספת, אופציונלישמנת מתוקה נוספת, אופציונלי
ציוד שתשתמש בו
עם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוףעם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוף
5
מוסיפים את הגזר ואת דייקון ומורידים את החום לרתיחה מבעבעת. מבשלים עוד 20 דקות.
מרכיבים שתצטרך
גב שומן חזירגב שומן חזיר
צנון דייקוןצנון דייקון
6
מוסיף את הסלרי, סוכר רוק ומלח תיבול פטריות. מבשלים עוד 15 דקות.
מרכיבים שתצטרך
מקלות חטיף בשר בטעם פפרוני כל אחד), חתוכים לחתיכות בגודל ביסמקלות חטיף בשר בטעם פפרוני כל אחד), חתוכים לחתיכות בגודל ביס
8 פרוסות סלמי גנואה, קצוצות8 פרוסות סלמי גנואה, קצוצות
עגבניות טריות בינוניות (בערך, קלופות וחתוכות לשישיותעגבניות טריות בינוניות (בערך, קלופות וחתוכות לשישיות
מיץ לימון, אופציונלימיץ לימון, אופציונלי
7
הסר את הדייקון (אם אתה אוהב את הטעם), סלרי וגזר מן המרק. פורסים את הירקות ומניחים אותם בחזרה במרק. בדוק את התיבול. מתבלים במלח ופלפל. להתאים את המתיקות של המרק. כמות הסוכר משתנה עם המתיקות של התפוחים. סיים עם טפטוף של שמן שומשום.בישול פטריות שיטאקה: מצקת על 2-3 כוסות של מרק הירקות לתוך סיר נפרד. פורסים את הפטריות ומוסיפים אותן לנוזל. מביאים את הנוזל לרתיחה ומבשלים כ 5-8 דקות.זמן הרכבה: קו קערות הגשה שלך.
מרכיבים שתצטרך
פטריות שיטאקהפטריות שיטאקה
פפרונצ'יני, לקישוטפפרונצ'יני, לקישוט
שמנת מתוקה נוספת, אופציונלישמנת מתוקה נוספת, אופציונלי
קורצים שומשום לבןקורצים שומשום לבן
1 עוף צלוי שלם שנקנה בחנות (בערך 2 פאונד)1 עוף צלוי שלם שנקנה בחנות (בערך 2 פאונד)
8 פרוסות סלמי גנואה, קצוצות8 פרוסות סלמי גנואה, קצוצות
4 קישואים קטנים, פרוסים לחתיכות של 1/4 אינץ'4 קישואים קטנים, פרוסים לחתיכות של 1/4 אינץ'
ריבועים כל אחד) ציפוי סוכריות לבן, קצוץ גסריבועים כל אחד) ציפוי סוכריות לבן, קצוץ גס
גב שומן חזירגב שומן חזיר
עגבניות טריות בינוניות (בערך, קלופות וחתוכות לשישיותעגבניות טריות בינוניות (בערך, קלופות וחתוכות לשישיות
צנון דייקוןצנון דייקון
מיץ לימון, אופציונלימיץ לימון, אופציונלי
ציוד שתשתמש בו
20 תותים טריים, ללא קליפה20 תותים טריים, ללא קליפה
2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך
מצקתמצקת
8
מניחים בצל לבן קצוץ קטן, כמה בצל ירוק, נבטי שעועית, מנטה, בזיליקום וכוסברה בכל קערה.
מרכיבים שתצטרך
3 טיפות רוטב סויה3 טיפות רוטב סויה
כוס חזה הודו מבושל מגוררכוס חזה הודו מבושל מגורר
בצל לבןבצל לבן
1 ק"ג טורטיות דה מאיז1 ק"ג טורטיות דה מאיז
1 בצל אדום, קוביות קטנות1 בצל אדום, קוביות קטנות
2 שיני שום (1 טחון, 1 שלם)2 שיני שום (1 טחון, 1 שלם)
ציוד שתשתמש בו
2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך
9
מוסיפים את אטריות הטפיוקה המבושלות. מצקת את המרק לתוך הקערות עם גזר, סלרי ופטריות שיטאקה מן הסיר האחר. למעלה עם טופו מטוגן ועור טופו (שעועית מטוגנת curd).
מרכיבים שתצטרך
פטריות שיטאקהפטריות שיטאקה
רוטב סויה 1 כף שומשוםרוטב סויה 1 כף שומשום
שעועית גליונותשעועית גליונות
גב שומן חזירגב שומן חזיר
הצעת הגשה: להגיש על פסטה מבושלתהצעת הגשה: להגיש על פסטה מבושלת
טפיוקה.טפיוקה.
עגבניות טריות בינוניות (בערך, קלופות וחתוכות לשישיותעגבניות טריות בינוניות (בערך, קלופות וחתוכות לשישיות
שמנת מתוקה נוספת, אופציונלישמנת מתוקה נוספת, אופציונלי
ציוד שתשתמש בו
20 תותים טריים, ללא קליפה20 תותים טריים, ללא קליפה
2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך
מצקתמצקת
10
מקשטים עם יותר בצל ירוק, בזיליקום וכוסברה.
מרכיבים שתצטרך
כוס חזה הודו מבושל מגוררכוס חזה הודו מבושל מגורר
1 ק"ג טורטיות דה מאיז1 ק"ג טורטיות דה מאיז
1 בצל אדום, קוביות קטנות1 בצל אדום, קוביות קטנות
11
מגישים עם רוטב שום צ 'ילי (tng t) וצ' ילי ירוק פרוס טרי בצד.
מרכיבים שתצטרך
טבעות פלפל חריף פרוסות, סחוטותטבעות פלפל חריף פרוסות, סחוטות
2 כפות גרם בנגל מפוצל (צ'אנה דאל)2 כפות גרם בנגל מפוצל (צ'אנה דאל)
12
מגישים באופן מיידי.בתאבון!

מרכיבים

2תפוחי פוג'יתפוחי פוג'י3גיליונותשעועית יבשה (יובה)שעועית יבשה (יובה)2371 לב מפאלדי טרי אם אפשר3 טיפות רוטב סויה3 טיפות רוטב סויה1חתיכות טופי הית' ברעם 4 גרם שומן או פחות למנה (מומלץ: ביסק עגבניות שמנמן של איימי)עם 4 גרם שומן או פחות למנה (מומלץ: ביסק עגבניות שמנמן של איימי)43 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות של 1/2 אינץ'שמן קנולה (או כל שמן נייטרלי)שמן קנולה (או כל שמן נייטרלי)1גב שומן חזירגב שומן חזיר3ביוןעגבניות טריות בינוניות (בערך, קלופות וחתוכות לשישיותעגבניות טריות בינוניות (בערך, קלופות וחתוכות לשישיות53 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות של 1/2 אינץ'טבעות פלפל חריף פרוסות, סחוטותטבעות פלפל חריף פרוסות, סחוטות33 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות של 1/2 אינץ'1 ק"ג טורטיות דה מאיז1 ק"ג טורטיות דה מאיז1דייקוןדייקון2צנוניות דייקון מיובשותצנוניות דייקון מיובשות10פטריות שיטאקה מיובשותפטריות שיטאקה מיובשות12 כפיות אבקת שוםכפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשרכפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשר2אינצ ' יםשמנת מתוקה נוספת, אופציונלישמנת מתוקה נוספת, אופציונלי1אינץסוכר רוק (כ 1 אונקיה), או סוכר מגורען)סוכר רוק (כ 1 אונקיה), או סוכר מגורען)2כוס חזה הודו מבושל מגוררכוס חזה הודו מבושל מגורר6sprigsמנטה וייטנאמיתמנטה וייטנאמית227דלעת צהובה אחת, חתוכה לקוביות בגודל 2.5 ס"מ.חבילה מיובשת אטריות טפיוקה עבותחבילה מיובשת אטריות טפיוקה עבות1אוראו ממולאים כפוליםלחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרוםלחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרום12 כפיות אבקת שוםמלח תיבול פטריות (או מלח רגיל)מלח תיבול פטריות (או מלח רגיל)2פלפלים סראנו טרייםפלפלים סראנו טריים23 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות של 1/2 אינץ'קורצים שומשום לבןקורצים שומשום לבן2שאלוטשאלוט6sprigsבזיליקום תאילנדיבזיליקום תאילנדי4צ'ילי ציפור תאילנדי אדוםצ'ילי ציפור תאילנדי אדום349דלעת צהובה אחת, חתוכה לקוביות בגודל 2.5 ס"מ.חבילת משרד טופוחבילת משרד טופו1בצל לבן (מתון בטעם)בצל לבן (מתון בטעם)1בצל צהובבצל צהוב

יין מומלץ: Chenin Blanc, Gewurztraminer, ריזלינג

Chenin Blanc, Gewurztraminer, ו Riesling הן בחירות נהדרות עבור אסיה. היין הטוב ביותר לאוכל אסיאתי תלוי במטבח ובמנה-כמובן - אבל אלה לבנים חומציים זוג עם מספר ארוחות מסורתיות, מתובל או לא. יין אחד שאתה יכול לנסות הוא Lang & Reed Napa עמק Chenin Blanc. יש לו 4.5 מתוך 5 כוכבים ובקבוק עולה בערך 30 דולר.
Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc
Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc
Lang & Reed 2015 Chenin Blanc – Napa Valley יש אפרסק ופירות טרופיים כי הם מיד על האף, עם הרמז הדרוש של חלת דבש (אופי varietal המסורתי), וביטוי פחותה של תפוח והדרים. על החיך, ניחוחות הם שיקוף ונתן נוכחות חזקה עוד יותר עם תפוח צהוב הערות הדרים אקזוטיים, אשר נותן לו זרימות מדויקת. המרקם עדין, והטעמים מתרחבים בנגיעה של מינרליות מלוחה, מה שמוביל לחומציות חדה ובהירה, המוסיפה לאופי המרענן של היין. זה יהיה לפרוח ולהשיג במורכבות עם זמן בקבוק נוסף.