ניוקי עשב ריקוטה עם רוטב עגבניות מהיר
מתכון זה אופייני למטבח הים תיכוני. הכנת המנה לוקחת כ 25 דקות. נסו ניוקי תרד וריקוטה עם רוטב עגבניות מהיר, ניוקי ריקוטה עם רוטב עגבניות, ו ניוקי ריקוטה ברוטב עגבניות (מתכונים דומים).
הוראות
בסיר קטן, מחממים את השמן על חום בינוני עד מנצנץ, ואז מוסיפים את השום ומבשלים, ערבוב, עד ריחני אבל לא השחמה, על 1 דקה.
מוסיפים את העגבניות, מערבבים, ומביאים לרתיחה. להפחית את החום לרתיחה, העונה עם 1/2 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל, פתיתי פלפל אדום.
מוסיפים 2 כפות בזיליקום קצוץ, מערבבים, ומבשלים 5 דקות, ואז להסיר מהחום. מתבלים לפי הטעם עם יותר מלח ופלפל לפי הצורך.
בקערה, מניחים את גבינת ריקוטה, 1/3 כוס גבינה מגוררת, ביצה, פטרוזיליה, מנטה, נשאר כף בזיליקום, ו 1 כפית מלח.
מוסיפים 1 כוס הקמח ומערבבים עם כף עד שיצרתם בצק מדובלל. לזרוק את הבצק החוצה על משטח מקומח קלות, ללוש כמה פעמים עם הידיים, הוספת כף נוספת או שתיים של קמח אם הבצק הוא דביק מדי.
מחלקים את הבצק לחתיכות בגודל אגרוף, להתגלגל לתוך יומני ארוך עבה כמו האגודל שלך, לאבק קלות עם קמח לפי הצורך כדי למנוע דבק.
חותכים לפרוסות 1 אינץ ' ומניחים בעדינות על תבנית אפייה מקומטת קלות. המשך עם שאר הבצק בדרך זו. אם לא להשתמש באופן מיידי, למקם במקרר.
מביאים סיר גדול של מים מומלחים לרתיחה, ושופכים את הניוקי לתוך המים.
הסר ברגע שרובם צפו למעלה, 4 עד 5 דקות.
לנקז במסננת, ולחזור לסיר.
מניחים כף גדולה של רוטב על הניוקי בעדינות לנער את הסיר לערבב.
מגישים בקערות בודדות עם כפית נוספת של רוטב על גבי, זרועים גבינה, בזיליקום, ושמן זית.