קושימומחה
מוכן ב2 שעות, 15 דק.
מנות4
ציון בריאות35
מגזין

סלט אדובדו שרימפס ומנגו עם סלסת תירס קלוי ואבוקדו

סלט אדובדו שרימפס ומנגו עם סלסת תירס קלוי ואבוקדו
סלט אדובדו שרימפס ומנגו עם סלסן תירס קלוי ואבוקדו היא מנה עיקרית המגישה 4. מתבוננים בדמות שלך? מתכון ואינו מכיל גלוטן,, ללא מוצרי חלב ופסקטרי מכיל 724 קלוריות , 54 גרם חלבון ו -36 גרם שומן למנה. , מתכון זה מכסה 38% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. אדם אחד שמח שהם ניסו את המתכון הזה. זהו מתכון יקר לחובבי האוכל המקסיקני. אם יש לכם תירס אוזניים, פלפל, שרימפס וקומץ מרכיבים אחרים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך שעתיים ו-15 דקות . אם לוקחים בחשבון את כל הגורמים, המתכון הזה זוכה לציון של 57% , וזה טוב. אם אהבתם את המתכון הזה, תסתכל על המתכונים הדומים הבאים: סלט אבוקדו-מנגו עם שרימפס בגריל , אבוקדו לאסי מתוק - איך מכינים אבוקדו לאסי - אבוקדו הודי , וסלסת אבוקדו תירס .

הוראות

1
שמים שיפודי עץ במחבת מים למשך 30 דקות, כדי שלא יישרפו על הגריל.
מרכיבים שתצטרך
אבוקדו האס בשל, קלוף, מגולען וחתוך לקוביותאבוקדו האס בשל, קלוף, מגולען וחתוך לקוביות
ציוד שתשתמש בו
2 ק"ג שרימפס ג'מבו, קלוף ומפורק, זנבות נותרים שלמים2 ק"ג שרימפס ג'מבו, קלוף ומפורק, זנבות נותרים שלמים
2 מנגו גדולים בשלים ומוצקים, קלופים, פרוסים וחתוכים לפרוסות ארוכות2 מנגו גדולים בשלים ומוצקים, קלופים, פרוסים וחתוכים לפרוסות ארוכות
מנגו בשלים ומוצקים, קלופים, פרוסים וחתוכים לפרוסות ארוכותמנגו בשלים ומוצקים, קלופים, פרוסים וחתוכים לפרוסות ארוכות
1
שמים את השום על קרש חיתוך וקוצצים גס.
מרכיבים שתצטרך
בקבוק אחד (340 גרם) רוטב חמוץ מתוק, מחולקבקבוק אחד (340 גרם) רוטב חמוץ מתוק, מחולק
ציוד שתשתמש בו
קרש חיתוךקרש חיתוך
2
מפזרים מלח גס ומועכים את השום לעיסה עם דופן הסכין.
מרכיבים שתצטרך
מלח גסמלח גס
בקבוק אחד (340 גרם) רוטב חמוץ מתוק, מחולקבקבוק אחד (340 גרם) רוטב חמוץ מתוק, מחולק
ציוד שתשתמש בו
רול פירות צהוב אחדרול פירות צהוב אחד
3
שמים את משחת השום בקערה.
מרכיבים שתצטרך
2 עד 3 כפות פטרוזיליה טחונה2 עד 3 כפות פטרוזיליה טחונה
ציוד שתשתמש בו
כמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסהכמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסה
4
מוסיפים את הכמון, האורגנו, הפפריקה, הפלפל השחור והקאיין.
מרכיבים שתצטרך
עם 4 גרם שומן או פחות למנה (מומלץ: ביסק עגבניות שמנמן של איימי)עם 4 גרם שומן או פחות למנה (מומלץ: ביסק עגבניות שמנמן של איימי)
פרוסה אחת של פנצ'טה בעובי 2.5 ס"מ, קצוצה דקפרוסה אחת של פנצ'טה בעובי 2.5 ס"מ, קצוצה דק
עד 6 לחמניות המבורגר, מפוצלות, אופציונליעד 6 לחמניות המבורגר, מפוצלות, אופציונלי
נוזל-אונקיות מים טרייםנוזל-אונקיות מים טריים
בצל לבן או צהוב בינוני, 1 חתוך לרבעים ו-1 קצוץבצל לבן או צהוב בינוני, 1 חתוך לרבעים ו-1 קצוץ
5
מערבבים לאיחוד. מערבבים פנימה את מיץ האשכולית, מיץ הליים והשמן.
מרכיבים שתצטרך
1 אשכולית אדומה, מעולה, חלקים חצויים1 אשכולית אדומה, מעולה, חלקים חצויים
אבוקדו האס מעוך קלותאבוקדו האס מעוך קלות
זיתים, חתוכים לרבעיםזיתים, חתוכים לרבעים
6
יוצקים כ-1/3 מהמרינדה ומכניסים לקערה קטנה. שמור להלבשת הסלט.
מרכיבים שתצטרך
1/2 כוס פטריות שיטאקי, חתוכות לרבעים1/2 כוס פטריות שיטאקי, חתוכות לרבעים
ציוד שתשתמש בו
כמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסהכמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסה
7
משחילים את השרימפס והמנגו על שיפודים נפרדים ומניחים זה לצד זה בתבנית אפייה.
מרכיבים שתצטרך
2 כפיות משחת צ'ילי אדום תאילנדי2 כפיות משחת צ'ילי אדום תאילנדי
1 אננס לבן גדול או אננס רגיל1 אננס לבן גדול או אננס רגיל
ציוד שתשתמש בו
2 כוסות גבינת צ'דר חריפה מגוררת טרייה2 כוסות גבינת צ'דר חריפה מגוררת טרייה
סוכריות Air Head, חתוכות לרצועות דקותסוכריות Air Head, חתוכות לרצועות דקות
8
יוצקים את המרינדה שנותרה על השרימפס והמנגו; מכסים בניילון נצמד. מכניסים למקרר ומניחים למרינדה כ-30 דקות, תוך כדי סיבוב בשיפודים מדי פעם.
מרכיבים שתצטרך
1/2 כוס פטריות שיטאקי, חתוכות לרבעים1/2 כוס פטריות שיטאקי, חתוכות לרבעים
2 כפיות משחת צ'ילי אדום תאילנדי2 כפיות משחת צ'ילי אדום תאילנדי
1 אננס לבן גדול או אננס רגיל1 אננס לבן גדול או אננס רגיל
עגבניות, שטופות, קליפות דמויות נייר הוסרועגבניות, שטופות, קליפות דמויות נייר הוסרו
ציוד שתשתמש בו
בצל צהוב, חתוך לשמיניותבצל צהוב, חתוך לשמיניות
סוכריות Air Head, חתוכות לרצועות דקותסוכריות Air Head, חתוכות לרצועות דקות
1
מחממים מראש גריל חיצוני או מחבת גריל לבינוני-גבוה (ניתן גם לחמם מראש את הפטם בתנור).
ציוד שתשתמש בו
1 פלפל צהוב, חתוך לשלישים1 פלפל צהוב, חתוך לשלישים
סוכר וניל, ועוד קצת להגשהסוכר וניל, ועוד קצת להגשה
סמבל (משחת צ'ילי שום)סמבל (משחת צ'ילי שום)
2
משפשפים את התירס ב-2 כפות מהשמן ומתבלים במלח ופלפל.
מרכיבים שתצטרך
צ'יפס טורטיה בטעם לייםצ'יפס טורטיה בטעם ליים
תירס טרי או קפוא צהוב, לבן או יתד, מופשרתירס טרי או קפוא צהוב, לבן או יתד, מופשר
זיתים, חתוכים לרבעיםזיתים, חתוכים לרבעים
2 3/4 אונקיות (75 גרם) סולטנות זהובות2 3/4 אונקיות (75 גרם) סולטנות זהובות
3
שמים את התירס ישירות על משטחי הגריל (או שמים בתבנית אפייה אם משתמשים בשיטת התנור) ומבשלים עד שהגרעינים חרוכים מעט מכל הצדדים, הופכים כל כמה דקות.
מרכיבים שתצטרך
תירס טרי או קפוא צהוב, לבן או יתד, מופשרתירס טרי או קפוא צהוב, לבן או יתד, מופשר
ציוד שתשתמש בו
2 כוסות גבינת צ'דר חריפה מגוררת טרייה2 כוסות גבינת צ'דר חריפה מגוררת טרייה
סמבל (משחת צ'ילי שום)סמבל (משחת צ'ילי שום)
סוכר וניל, ועוד קצת להגשהסוכר וניל, ועוד קצת להגשה
4
מסירים מהאש. בעזרת סכין חדה חותכים בזהירות את הגרעינים מהקלחים ומכניסים לקערת ערבוב.
ציוד שתשתמש בו
סוכריות מצופות שוקולד, כמו M&M'sסוכריות מצופות שוקולד, כמו M&M's
רול פירות צהוב אחדרול פירות צהוב אחד
5
מוסיפים את האבוקדו, מיץ הליים, הבצל, הפלפלים, הג'לפנו, הכוסברה, החומץ וכף השמן הנותרת. מתבלים במלח ופלפל.
מרכיבים שתצטרך
צ'יפס טורטיה בטעם לייםצ'יפס טורטיה בטעם ליים
2 קישואים בינוניים, פרוסים דק לאורך2 קישואים בינוניים, פרוסים דק לאורך
אבוקדו האס מעוך קלותאבוקדו האס מעוך קלות
כף אחת של בצל ירוק, חתוך לאורכים של 2.5 ס"מכף אחת של בצל ירוק, חתוך לאורכים של 2.5 ס"מ
1 כף חלפיניו, פרוס דק1 כף חלפיניו, פרוס דק
1 פלפל ארבול מיובש1 פלפל ארבול מיובש
פרוסות דקות של חזיר וירג'יניה או פרוסצ'וטופרוסות דקות של חזיר וירג'יניה או פרוסצ'וטו
הודו מבושל פרוס דק, מגוררהודו מבושל פרוס דק, מגורר
זיתים, חתוכים לרבעיםזיתים, חתוכים לרבעים
6
צולים (או לצלות) את השרימפס עד שהם מתכרבלים, ורודים ומעט חרוכים משני הצדדים, בערך 2 עד 3 דקות זמן בישול כולל. מבשלים את המנגו עד להופעת סימני גריל, כדקה מכל צד.
מרכיבים שתצטרך
1 אננס לבן גדול או אננס רגיל1 אננס לבן גדול או אננס רגיל
2 כפיות משחת צ'ילי אדום תאילנדי2 כפיות משחת צ'ילי אדום תאילנדי
ציוד שתשתמש בו
סמבל (משחת צ'ילי שום)סמבל (משחת צ'ילי שום)
7
מחלקים את הירוקים המעורבים באופן שווה בין 4 צלחות.
מרכיבים שתצטרך
ירקות מעורביםירקות מעורבים
8
מטפטפים את מרינדת המנגו השמורה על הירוקים. מעליהם שיפודי שרימפס ומנגו וכמה כפיות של סלסת התירס והאבוקדו הצלוי.
מרכיבים שתצטרך
1/2 כוס פטריות שיטאקי, חתוכות לרבעים1/2 כוס פטריות שיטאקי, חתוכות לרבעים
1 פלפל ארבול מיובש1 פלפל ארבול מיובש
ירוקירוק
2 כפיות משחת צ'ילי אדום תאילנדי2 כפיות משחת צ'ילי אדום תאילנדי
1 אננס לבן גדול או אננס רגיל1 אננס לבן גדול או אננס רגיל
Dientes De AjoDientes De Ajo
תירס טרי או קפוא צהוב, לבן או יתד, מופשרתירס טרי או קפוא צהוב, לבן או יתד, מופשר
ציוד שתשתמש בו
סוכריות Air Head, חתוכות לרצועות דקותסוכריות Air Head, חתוכות לרצועות דקות
9
מקשטים בקצת כוסברה קצוצה מגישים עם שאר הסלסה בצד.
מרכיבים שתצטרך
כף אחת של בצל ירוק, חתוך לאורכים של 2.5 ס"מכף אחת של בצל ירוק, חתוך לאורכים של 2.5 ס"מ
Dientes De AjoDientes De Ajo

מרכיבים