סלט אורז בר עם אדממה הוא מתכון צמחוני ללא גלוטן, ללא מוצרי חלב ולקטו- אובו. תמורת דולר אחד למנה , מתכון זה מכסה 9% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. מתכון זה מספיק ל-6 מנות. מנה אחת מכילה 228 קלוריות , 8 גרם חלבון ו -6 גרם שומן . 4 אנשים ניסו ואהבו את המתכון הזה. אם יש לכם אפונה, חומוס, אורז ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, אתם יכולים להכין אותו. מההכנה ועד לצלחת, המתכון לוקח בערך שעתיים ו-40 דקות . הוא מוגש לכם על ידי Foodnetwork. עם ציון סופגני של 48% , מנה זו מוצקה. מתכונים דומים: סלט מלפפון אדממה ארמה , סלט אורז בר צבעוני וחומוס אדממה .
הוראות
1
מניחים את האורז הבר בסיר בינוני עם 4 כוסות מים ומלח כשר. מבשלים ללא מכסה עד שהוא רך, כ-50 דקות.
מרכיבים שתצטרך
תפוחי אדמה רדומים, בערך 6 אונקיות כל אחד
אורז בר, שטוף היטב
אגס (כגון אנז'ו או בארטלט), קצוץ דק
ציוד שתשתמש בו
20 תותים טריים, ללא קליפה
2
סננו היטב, החזירו לסיר וכסו למשך 10 דקות.
ציוד שתשתמש בו
20 תותים טריים, ללא קליפה
3
בזמן שהאורז מתבשל, מחממים את השמן במחבת בינונית על אש בינונית-גבוהה.
חבילות כל אחת) פרוסות דקות של חזיר דלי (24 פרוסות)
ציוד שתשתמש בו
6 טורטיות קמח (25 ס"מ), חתוכות לרבעים
4
מוסיפים את גרגירי התירס ומטגנים עד להשחמה, כ-5 עד 8 דקות. מניחים בצד להתקרר.
מרכיבים שתצטרך
גרעינים תירס
1
טורפים יחד בקערה בינונית את השום, בצלצלי השאלוט, החומץ, החרדל, מיץ הלימון, הדבש, המלח והפלפל. תוך כדי טריפה מתמדת, מוסיפים את השמן באיטיות עד לקבלת רוטב אחיד.
מרכיבים שתצטרך
שרימפס, זנב, קליפות מוסרות, ורידים נקיים
8 פרוסות דקות של חזיר וירג'יניה או פרוסצ'וטו
שמנת מתוקה נוספת
פרוסות דקות של חזיר וירג'יניה או פרוסצ'וטו
2 בצלים לבנים או צהובים קטנים עד בינוניים, 1 חתוך לרבעים ו-1 קצוץ
צלעות חזיר ללא עצמות, חתוכות לחתיכות של 2 אינץ'
1-1/4 כוסות דגני מוזליקס עם צימוקים, תמרים ושקדים
גרעיני דלעת לא קלויים
חבילות כל אחת) פרוסות דקות של חזיר דלי (24 פרוסות)
ציוד שתשתמש בו
צרור גדול אחד של סיגליות בר (כולל הגבעולים), שטופות
שמנת חמה חצי חצי (110° עד 115°)
1
שלבו את האורז החם עם התירס, האדממה, האפונה הירוקה, החומוס והבצל.
מרכיבים שתצטרך
אפונה ירוקה
1/2 כוס שמן זית כתית מעולה גויה
אדמה קפואה (מתוך התרמילים)
חתוך לקוביות בגודל 3 עד 4 אינץ' - או תחליף בכתף טלה
יוצקים רבע כוס מהוויניגרט מעל ומערבבים היטב לפיזור אחיד. מניחים למשך 30 דקות, טועמים ותבלינים ומגישים בטמפרטורת החדר. ניתן לשמור את הוויניגרט הנותר במקרר לשימוש נוסף.