קושימומחה
מוכן ב2 שעות, 40 דק.
מנות6
ציון בריאות7
מגזין

סלט אורז בר עם אדממה

סלט אורז בר עם אדממה
סלט אורז בר עם אדממה הוא מתכון צמחוני ללא גלוטן, ללא מוצרי חלב ולקטו- אובו. תמורת דולר אחד למנה , מתכון זה מכסה 9% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. מתכון זה מספיק ל-6 מנות. מנה אחת מכילה 228 קלוריות , 8 גרם חלבון ו -6 גרם שומן . 4 אנשים ניסו ואהבו את המתכון הזה. אם יש לכם אפונה, חומוס, אורז ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, אתם יכולים להכין אותו. מההכנה ועד לצלחת, המתכון לוקח בערך שעתיים ו-40 דקות . הוא מוגש לכם על ידי Foodnetwork. עם ציון סופגני של 48% , מנה זו מוצקה. מתכונים דומים: סלט מלפפון אדממה ארמה , סלט אורז בר צבעוני וחומוס אדממה .

הוראות

1
מניחים את האורז הבר בסיר בינוני עם 4 כוסות מים ומלח כשר. מבשלים ללא מכסה עד שהוא רך, כ-50 דקות.
מרכיבים שתצטרך
תפוחי אדמה רדומים, בערך 6 אונקיות כל אחדתפוחי אדמה רדומים, בערך 6 אונקיות כל אחד
אורז בר, שטוף היטבאורז בר, שטוף היטב
פטרוזיליה, קלופה וחתוכה לקוביות של 1/2 אינץ'פטרוזיליה, קלופה וחתוכה לקוביות של 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
450 גרם תפוחי אדמה אדומים קטנים, חתוכים לקוביות של 2.5 ס"מ450 גרם תפוחי אדמה אדומים קטנים, חתוכים לקוביות של 2.5 ס"מ
2
סננו היטב, החזירו לסיר וכסו למשך 10 דקות.
ציוד שתשתמש בו
450 גרם תפוחי אדמה אדומים קטנים, חתוכים לקוביות של 2.5 ס"מ450 גרם תפוחי אדמה אדומים קטנים, חתוכים לקוביות של 2.5 ס"מ
3
בזמן שהאורז מתבשל, מחממים את השמן במחבת בינונית על אש בינונית-גבוהה.
מרכיבים שתצטרך
כל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפלכל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפל
1 1/2 פאונד גבינת טאלג'יו, קצוצה1 1/2 פאונד גבינת טאלג'יו, קצוצה
ציוד שתשתמש בו
1 כוס תערובת לעוגה צהובה1 כוס תערובת לעוגה צהובה
4
מוסיפים את גרגירי התירס ומטגנים עד להשחמה, כ-5 עד 8 דקות. מניחים בצד להתקרר.
מרכיבים שתצטרך
גרעינים תירסגרעינים תירס
1
טורפים יחד בקערה בינונית את השום, בצלצלי השאלוט, החומץ, החרדל, מיץ הלימון, הדבש, המלח והפלפל. תוך כדי טריפה מתמדת, מוסיפים את השמן באיטיות עד לקבלת רוטב אחיד.
מרכיבים שתצטרך
שרימפס, זנב, קליפות מוסרות, ורידים נקייםשרימפס, זנב, קליפות מוסרות, ורידים נקיים
8 פרוסות דקות של חזיר וירג'יניה או פרוסצ'וטו8 פרוסות דקות של חזיר וירג'יניה או פרוסצ'וטו
2 עד 3 כוסות יין אדום יבש2 עד 3 כוסות יין אדום יבש
פרוסות דקות של חזיר וירג'יניה או פרוסצ'וטופרוסות דקות של חזיר וירג'יניה או פרוסצ'וטו
פירורי בשר צמחוני קפואיםפירורי בשר צמחוני קפואים
כתף או ירך חזיר ללא עצם, עם שקע שומן עמוק (כ-2.5 ק"ג)כתף או ירך חזיר ללא עצם, עם שקע שומן עמוק (כ-2.5 ק"ג)
1-1/4 כוסות דגני מוזליקס עם צימוקים, תמרים ושקדים1-1/4 כוסות דגני מוזליקס עם צימוקים, תמרים ושקדים
ועוד 2 כפות מי קרחועוד 2 כפות מי קרח
1 1/2 פאונד גבינת טאלג'יו, קצוצה1 1/2 פאונד גבינת טאלג'יו, קצוצה
ציוד שתשתמש בו
1/4 כוס שאוסינג, או יין אורז סיני1/4 כוס שאוסינג, או יין אורז סיני
דובדבנים מסוכרים נוספיםדובדבנים מסוכרים נוספים
1
שלבו את האורז החם עם התירס, האדממה, האפונה הירוקה, החומוס והבצל.
מרכיבים שתצטרך
אפונה ירוקהאפונה ירוקה
1/2 כוס שמן זית כתית מעולה גויה1/2 כוס שמן זית כתית מעולה גויה
אדמה קפואה (מתוך התרמילים)אדמה קפואה (מתוך התרמילים)
טורטיות קמח טריות, להגשהטורטיות קמח טריות, להגשה
תירס טרי או קפוא צהוב, לבן או יתד, מופשרתירס טרי או קפוא צהוב, לבן או יתד, מופשר
כל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפלכל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפל
2
יוצקים רבע כוס מהוויניגרט מעל ומערבבים היטב לפיזור אחיד. מניחים למשך 30 דקות, טועמים ותבלינים ומגישים בטמפרטורת החדר. ניתן לשמור את הוויניגרט הנותר במקרר לשימוש נוסף.
מרכיבים שתצטרך
1 קילו שרימפס מבושלים, חצויים לאורך1 קילו שרימפס מבושלים, חצויים לאורך
בצל צהוב, קלוף, מגוררבצל צהוב, קלוף, מגורר