סלט עוף ים תיכוני הוא ללא גלוטן, חלב חינם, וראשוני מנה עיקרית. מנה אחת מכילה 820 קלוריות, 87 גר' של חלבון, ו 37 גרם שומן. המתכון הזה מכסה %46 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא יספק כ 4 מנות. גשו לסופר וקנו טימין, זיתים, אורגנו ועוד מספר מצרכים לעשות היום. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 1 שעה ו 20 דקות. נסו סלט עוף ים תיכוני, סלט עוף ים תיכוני, ו סלט עוף ים תיכוני (מתכונים דומים).
מוסיפים את הבצל, גזר, כרישה, טימין, עלי דפנה, פטרוזיליה, פלפל, ציפורן ומלח לפי הטעם. מביאים לרתיחה, להפחית את החום, ומבשלים חשפו במשך 15 דקות.
מרכיבים שתצטרך
צרור עשבי תיבול של כוסברה טרייה, מיורן או אורגנו וטימין
גב שומן חזיר
גב שומן חזיר
1/4 כוס שומן חזיר
2 ו-3/4 כוסות שקדים שלמים, עם הקליפה וקלויים
טורטיות קמח טריות, להגשה
1/2 ראש כרוב סבוי חתוך דק
עלי טרגון קצוצים טריים, לקישוט
מלח, לציפוי זכוכית
3
מוסיפים חזה עוף, חוזרים לרתיחה, מפחיתים את החום, ומבשלים חלקית עד שהעוף נעשה, כ -20 דקות.
מרכיבים שתצטרך
1 1/4 כוסות גרעיני דלעת ירוקים לא קלויים, כמו פפיטאס
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
4
הסר סיר מחום, ולתת עוף להתקרר במרק.
מרכיבים שתצטרך
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
שמנת מתוקה נוספת, אופציונלי
ציוד שתשתמש בו
גב שומן חזיר
5
הסר עוף (שמור מרק למרק עתידי!), להשליך את העור, ולמשוך בשר מהעצמות. לקרוע בשר לחתיכות גדולות ולשלב בקערה עם שמן זית אורגנו. לכסות ולתת לעמוד בטמפרטורת החדר במשך 1 שעה.