סלט פטריות קלוי עם אגוזי לוז
סלט פטריות קלוי עם אגוזי לוז נטול גלוטן, וקמאיות מנה צדדית. והוא יספק כ 4 מנות. מנה אחת מכילה 360 קלוריות, 7 גר' של חלבון, ו 32 גרם שומן. המתכון הזה מכסה %23 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. גשו לסופר וקנו פלפל, שמן זית, מלח ים ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 45 דקות. נסו סלט פטריות חם עם אגוזי לוז, סלט גזר עם אגוזי לוז קלויים, ו סלט רומיין נבול עם אגסים קלויים, טלג'יו ואגוזי לוז (מתכונים דומים).
הוראות
פטריות נפרדות לאשכולות קטנים (או אם כובעים בודדים, פרוסה עבה). ערמה על גבי תבנית אפייה, טפטוף בשמן זית, ועונה במלח ופלפל.
מוסיפים קורנית וזורקים היטב את המעיל. צולים בשכבה אחת עד רוחש משחימים על הקצוות, על 15 דקות, מפנה פעם באמצע הבישול.
שים שאלוט, כמה צובטים של מלח, כמה טחנות של פלפל, ואת החומץ בקערה קטנה.
בואו לשבת 10 דקות כדי לרכך ולהרגיע את שאלוט.
מוסיפים שמן אגוזי לוז ומקציפים במרץ.
חותכים לרוחב endive ולשים בקערת הגשה עם חסה ופטרוזיליה. מתבלים קלות עם מלח וזורקים לערבב.
מוסיפים פטריות קלויות חמות ויניגרט ולזרוק בעדינות אבל ביסודיות. למעלה עם תלתלים מנצ ' גו ואגוזי לוז.
* למצוא פטריות בשוקי החקלאים וחנויות מכולת מצוידות היטב; שמן אגוזי לוז קלוי זמין בחנויות כאלה מדי.
טיפים לחנות טבחים: ללא קשר למגוון, כל הפטריות צריכות להריח מתוק וארצי ויש להם כובעים יבשים, מוצקים, לא ניזוק. אם הם ספוגיים או דביקים, להתרחק. חנות: לשמור בשקית נייר (אחסונם פלסטיק נרקב אותם), מקורר, עד 4 ימים. גם אם הם הופכים יבשים לחלוטין, הם יהיו בסדר בתבשילים; המיצים להשרות אותם בחזרה. נקי: לנגב עם מגבת נייר בקושי לחה. אם הם מאוד מלוכלכים או חוליים, להתנשף בקצרה במים קרים לשפשף עם מברשת קטנה, ואז יבש מיד (הם מקבלים רטוב מהר). לבשל או לא לבשל?: רוב המומחים ממליצים לבשל את כל הפטריות האכילות כי, בדרגות שונות (ותלוי באדם), הם קשים לעיכול גלם. כמו כן, לרבים יש רעלים שהבישול הורס. עם זאת, אין הוכחה חותכת כי אכילת פטריות גלם קלות, במיוחד במתינות, מזיק.