סלט שרימפס ודייקון עם רוטב Ume-Shiso
אם יש לך עלי שימסו, רוטב סויה, שרימפס, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. עם כפית ציון של 28% המנה הזאת לא כל כך מרהיבה. מתכונים דומים: סלט שרימפס ודייקון עם רוטב Ume-Shiso, סלט דייקון / סלט צנון עם רוטב שזיפים יפני, ו אננס, מלפפון וסלט שימסו.
הוראות
באמצעות פורס, לחתוך דייקון לאורך לפרוסות דקות מאוד (ראה הערה טבחים, להלן). משרים בקערה של מים קרים מלוחים קלות, מקורר, 30 דקות.
בעוד דייקון סופג, לזרוק שרימפס עם שמן 1/8 כפית פלפל.
מחבת גריל חום מעל חום בינוני גבוה עד חם, ואז לבשל שרימפס, מפנה פעם אחת, עד רק מבושל דרך, 2 עד 4 דקות בסך הכל.
להקציף יחד מירין, vinegars, רסק שזיף, רוטב סויה, וסוכר חום בקערה בינונית.
מוסיפים שמן בזרם איטי, מקציפים. מערבבים עלים shiso.
מערבבים שרימפס לתוך ההלבשה.
לנקז דייקון היטב. יש לשטוף וללטף יבש, ולאחר מכן לחלק בין 6 צלחות. באמצעות כפית מחוררת, למעלה עם שרימפס.
מגישים טפטוף עם כמה רוטב שנותר.
* * דייקון מגיע בצורות ובגדלים רבים; ייתכן שיהיה עליך לחתוך או לרבעון את היצירה שלך כדי לקבל פרוסות על 5 על ידי 1 אינץ'. זה יכול להיות ספוג עד 3 שעות.* שרימפס ניתן לבשל 30 דקות קדימה ונשמר בטמפרטורת החדר.* רוטב, ללא עלים shiso, יכול להתבצע 3 שעות קדימה ונשמר בטמפרטורת החדר. מערבבים עלים shiso (וחסילונים) ממש לפני ההגשה.
יין מומלץ: פינו גריג ' יו., ריזלינג, סוביניון בלאן
שרימפס בתפריט? נסה זיווג עם פינו גריג ' יו, ריזלינג וסוביניון בלאן. יינות לבנים פריכים אלה עובדים היטב עם שרימפס מוכן במגוון דרכים, בין אם בגריל, מטוגן, או ברוטב שום. פינו קפוסלדו גריג ' יו עם דירוג של 4.5 מתוך 5 כוכבים נראה כמו התאמה טובה. זה עולה בערך 10 דולר לבקבוק.
![קפוסלדו פינו גריג ' יו]()
קפוסלדו פינו גריג ' יו
קפוסלדו פינו גריג ' יו כולל מרקם יבש, פריך, תוסס וניחוחות עדינים של פירות לבנים, פרחים ושקדים.זוגות היטב עם בשר לבן, דגים, פירות ים, מנות פסטה וגבינות עדינות.