ספוג ממרח קינמון ושוקולד
זמן הכנת המתכון כ 1 שעה ו 20 דקות. גשו לסופר וקנו קמח, חמאה, חלב ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. . אם ניקח בחשבון את כל הגורמים, מתכון זה מרוויח ציון כף של 18% וזה לא כל כך יוצא מן הכלל. נסו ממרח תפוח קינמון, קינמון-תאנה קשיו חמאה להפיץ או לטבול, ו ממרח קינמון דבש לבייגלים (מתכונים דומים).
הוראות
מחממים את התנור ל 350 מעלות F (175 מעלות C). שמן וקמח מחבת עוגה עגולה 8 אינץ', או קו עם נייר קלף.
בקערה בינונית, מערבבים יחד את החמאה והסוכר עד חלקה. מערבבים בחלב וביצים מוכות עד מעורבב היטב.
שלב את הקמח העצמי עולה, אבקת אפייה וקינמון; מערבבים עד הבלילה עד חלקה.
יוצקים כשלושה רבעים של הבלילה לתוך מחבת העוגה מוכן. כף בממרח אגוזי לוז השוקולד, ומערבלת לתוך הבלילה באמצעות שתי אצבעות.
יוצקים את שאר הבלילה לתוך המחבת, ובזהירות פרושים לצדדים.
מפזרים את שבבי השוקולד הלבן מעל.
אופים במשך 1 שעה בתנור שחומם מראש, עד להשחמה יפה קפיץ למגע.