עוגת קרמל מומלחת עם שוקולד
תמיד כיף שיש עוד מתכון של קינוח, אז תנו הזדמנות ל שוקולד מלוח טורט קרמל. המתכון הזה מכסה %2 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מנה זו מכילה סביב 1 גר' של חלבון, 7 גרם של שומן, וסך הכל 116 קלוריות. והוא יספק כ 10 מנות. גשו לסופר וקנו סוכר, שמנת כבדה, בצק פילו, ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן הכנת המתכון כ 40 דקות. נסו טארט שוקולד קרמל מלוח, טארט שוקולד קרמל מלוח, ו טארט קרמל מלוח שוקולד (מתכונים דומים).
הוראות
קו גיליון אפייה עם נייר קלף ומניח בצד.
על קרש חיתוך נקי, מניחים חתיכה אחת של בצק פילו ולרסס בנדיבות עם ספריי בישול.
הוסף שכבה נוספת של פילו וחוזר חלילה; לסיים את כל ארבעת הסדינים. לקצץ את בצק פילו שכבתי לתוך ריבוע כ 13x13 אינץ'.
לגלגל או לקפל את הצדדים של הכיכר כדי ליצור מעגל 9 אינץ 'עם שפה מקופלת 1/4 אינץ'.
מניחים את הקליפה על תבנית אפייה מוכנה. תדקור את תחתית העוגה עם מזלג.
פילו אופים עד חום זהוב (כ 15 דקות); להסיר ולאפשר להתקרר. (פגז טארט יכול להתבצע יום קדימה ומאוחסן במיכל אטום.)
לבשל סוכר בסיר קטן, כבד יבש מעל חום בינוני גבוה, ללא הפרעה, עד שהוא מתחיל להמיס (2-3 דקות). המשך לבשל עוד 1-2 דקות, ערבוב מדי פעם, עד הסוכר נמס לתוך קרמל זהב עמוק.
הסר מן החום בזהירות לשפוך קרם (תערובת יהיה קיטור בועה). ברגע שהבועות מתחילות לשקוע, מחבת חוזרת לחום בינוני ומבשלת, בוחשת כל הזמן, עד שהקרמל מומס; מסירה מחום ומוסיפה שוקולד ומלח; מערבבים עד שהשוקולד נמס. מגניב מעט לפני לשפוך תערובת על קרום; מפזרים פתיתי מלח ים נוספים, אם תרצה בכך. צמרמורת עד מילוי קובע (עד 30 דקות). חותכים ל -10 טריזים ומגישים.