עוגת שיפון של אוהבי שוקולד
תמיד כיף שיש עוד מתכון של קינוח, אז תנו הזדמנות ל לחובבי שוקולד חמאה Chiffon. מתכון זה מספק 8 מנות. עם 471 קלוריות, 7 גר' של חלבון, ו 26 גרם של שומן כל אחד. המתכון הזה מכסה %9 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. אם יש לכם שמנת כבדה, סוכר, קמח, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. נסו עוגת חמאה עם שוקולד חמאה גאנש, דלעת חמאה שמנת טארט, ו אוהבי שוקולד טריפל שכבה קפה קרמל שוקולד מוס עוגות (מתכונים דומים).
הוראות
למזג יחד את הקמח, אבקת קקאו, ומלח בקערה. באמצעות להב המתכת במעבד מזון, דופק את החמאה ואת אבקת הסוכר יחד עד בשילוב.
מוסיפים את תערובת הקמח והקקאו לקערת מעבד המזון והדופק עד לתערובת הדומה לארוחה גסה.
מוסיף את הביצה והדופק עד incorporated. לזרוק את הבצק על חתיכת ניילון לעטוף או לתוך שקית פלסטיק ללוש בעדינות עד הבצק מחזיק יחד. לשטח לתוך דיסק 6 אינץ', לכסות עם ניילון נצמד (או שקית פלסטיק קרובה), להכניס למקרר במשך 30 דקות (עד המשרד רק מספיק כדי להתגלגל).
מרדדים את הבצק לעיגול בעובי 1/8 אינץ ' בין 2 יריעות מקומח קלות של ניילון נצמד. להתאים בצק למחבת טארט ungreased. תיקון כל חורים או קרעים על ידי לחיצה על שאריות של בצק נוסף עם האצבעות. לקצץ בצק עודף כך שיש 1/8 אינץ ' של בצק מעל הקצה העליון של מחבת טארט (כדי להסביר הצטמקות תוך אפייה). צמרמורת במשך 1 שעה לפני האפייה.
שים מתלה תנור בעמדה האמצעית מחממים תנור ל 375°f. קלילות זין פגז בכל רחבי עם מזלג. אם משתמשים במשקולות עוגה: מעטפת שורה עם קלף ולמלא עם משקולות עוגה.
אופים עד מאפה מעמיק בצבע (אבל לא חום), על 12 דקות.
אופים עד מאפה מעמיק בצבע (אבל לא חום), על 12 דקות. בדוק לאחר 5 הדקות הראשונות; אם מרכז טארט פופס למעלה, בעדינות לדחוף למטה עם החלק האחורי של כף. מגניב לחלוטין במחבת טארט על מדף, כ -20 דקות.
להביא סירופ תירס, 3/4 כוס סוכר, ו 2 כפות מים לרתיחה ב 1 1 1/2 - ל 2 ליטר סיר כבד על חום מתון, ערבוב עד הסוכר הוא מומס. מרתיחים תערובת, מבלי לערבב, מסתחרר מחבת מדי פעם, עד שהוא נמס לתוך קרמל זהב עמוק, 7 עד 9 דקות.
הסר סיר מחום והוסף חמאה, חומץ וקמצוץ מלח, מחבת מתערבלת עד החמאה נמסה.
מוסיפים 1/3 כוס שמנת וניל ומבשלים, ערבוב, 1 דקה (רוטב יהיה חום זהוב). רוטב קר לחמם.
בעוד הרוטב מתקרר, מפזרים ג ' לטין על הנותרים 2 כפות מים בסיר קטן ולתת לעמוד 1 דקה כדי לרכך, ואז לחמם על אש נמוכה עד מומס. מערבבים לתוך רוטב חמאה וקריר לטמפרטורת החדר.
היכו את החלבונים עם קמצוץ של מלח בקערה גדולה עם מיקסר חשמלי עד שהם מחזיקים פסגות רכות, ולאחר מכן מוסיפים את הכף הנותרים סוכר ולהמשיך לנצח עד הלבנים רק להחזיק פסגות מבריק נוקשה. מקפלים ברוטב חמאה בעדינות אבל ביסודיות. לנצח את השמנת שנותרה עם מקצף ניקה עד שזה פשוט מחזיק פסגות נוקשות, ואז לקפל לתוך תערובת חמאה בעדינות אבל ביסודיות. בעדינות לשפוך שיפון לתוך פגז מאפה מקורר, לתת לו תלולית, וצינה, חשוף, עד שנקבע, לפחות 2 שעות.
לבשל פקאן בחמאה עם מלח במחבת כבדה קטנה על חום מתון, ערבוב לעתים קרובות, עד הזהב, על 5 דקות.
הסר מחום ואגוזים קרים לחלוטין.
בואו טארט לעמוד בטמפרטורת החדר, כ -30 דקות. ממש לפני ההגשה, מפזרים אגוזים מקורר על גבי טארט.
חלבוני הביצה במילוי השיפון אינם מבושלים, אשר עשוי להיות חשש אם סלמונלה היא בעיה באזור שלך.