המתכון לעוף ברוטב גרעיני דלעת יכול להיות מוכן בכשעה ו-25 דקות . רוטב זה מכיל 432 קלוריות , 40 גרם חלבון ו -17 גרם שומן למנה. מתכון זה, ללא גלוטן וללא מוצרי חלב, מספיק ל-6 סועדים . 6 אנשים מצאו את המתכון הזה טעים ומשביע. הוא מוגש לכם על ידי Foodnetwork. לכו לחנות וקנו איבוקדו, אורגנו, כמון טחון ועוד מספר מצרכים להכנה עוד היום. בסך הכל, מתכון זה מקבל ציון טוב של 80% . נסו את הפסטה עם פסטו תרד וגרעיני דלעת קלויים , סלט עוף עם פרג , וכיכר צ'יה ופרג עם אוכמניות - ללא גלוטן וללא מוצרי חלב (מתכונים דומים).
הוראות
1
מניחים את העוף בסיר עם מספיק מים כדי לכסות אותו.
מרכיבים שתצטרך
2 עד 3 עלי חסה רומית או חסה ירוקה, קרועה
חסה רומית או חסה ירוקה, קרועה
ציוד שתשתמש בו
צרור עשבי תיבול של כוסברה טרייה, מיורן או אורגנו וטימין
2
פזרו מלח, הוסיפו את גרגירי הפלפל, עלי הדפנה, הבצל החתוך לרבעים וצרור עשבי התיבול. הביאו לרתיחה נמוכה, ולאחר מכן הנמיכו את האש ובשלו את העוף עד לבישול מלא, 30 עד 40 דקות.
מרכיבים שתצטרך
צרור עשבי תיבול של כוסברה טרייה, מיורן או אורגנו וטימין
6 עד 8 גרגירי פלפל שחור שלמים
עד 8 גרגירי פלפל שחור שלמים
גרעיני דלעת לא קלויים
גרעיני דלעת לא קלויים
3
מוציאים את העוף, מסננים את ציר העוף, נגבים את הסיר ומחזירים לאש. מקלפים את עור חזה העוף ומכסים לשמירה על חום עד שהרוטב מוכן. קולים יבש את גרעיני הדלעת על אש בינונית עד שהם תפוחים וקלויים, 4 עד 5 דקות. שומרים 1/4 כוס מהגרעינים הקלויים לקישוט. טוחנים את הגרעינים הנותרים בבלנדר או במעבד מזון עם כוס אחת מהציר, בצל קצוץ, EVOO, כמון, אפאזוטה (אם משתמשים), קינמון, עגבניות שרי, חסה, שום וצ'ילי.
מרכיבים שתצטרך
1 1/4 כוסות גרעיני דלעת ירוקים לא קלויים, כמו פפיטאס
גרעיני דלעת ירוקים לא קלויים, כמו פפיטאס
כמו פפיטאס
בצל אדום קצוץ, להגשה
בצל אדום קצוץ, להגשה
2 פלפלי צ'ילי סראנו או פלפל חלפיניו גדול אחד, ללא גרעינים וקצוץ
פלפלי צ'ילי סראנו או חלפיניו גדול אחד, ללא גרעינים וקצוץ
6 עגבניות, קלופות וקצוצות
2 בצלים לבנים או צהובים קטנים עד בינוניים, 1 חתוך לרבעים ו-1 קצוץ
בצל לבן או צהוב בינוני, 1 חתוך לרבעים ו-1 קצוץ
קישואים מוקפצים קלות
קישואים מוקפצים קלות
קישואים מאודים או מוקפצים קלות, להגשה
קישואים מאודים או מוקפצים קלות, להגשה
4 עד 6 חזה עוף עם עצם ועור
ל-6 חזה עוף עם עצם ועור
ציוד שתשתמש בו
עגבניות ירושה, קצוצות, לא חובה
ליקריץ 42 מחרוזות אדומות
צרור עשבי תיבול של כוסברה טרייה, מיורן או אורגנו וטימין
4
מעבירים את מחית גרעיני הדלעת לסיר עם 2 1/2 עד 3 כוסות מציר העוף ששמרנו ובשלים על אש קטנה במשך 20 דקות לפיתוח הטעם והסמכה. מתקנים את התבלינים.
מרכיבים שתצטרך
(הוציאו כבד וצוואר)
גרעיני דלעת ירוקים לא קלויים, כמו פפיטאס
4 קישואים קטנים, פרוסים לחתיכות של 1/4 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
צרור עשבי תיבול של כוסברה טרייה, מיורן או אורגנו וטימין
5
יוצקים את הרוטב על העוף וקשטים בגרעיני דלעת קלויים ששמרנו.
מרכיבים שתצטרך
גרעיני דלעת ירוקים לא קלויים, כמו פפיטאס
בצל אדום קצוץ, להגשה
קישואים מוקפצים קלות
6
מגישים עם טורטיות תירס חמות, לעטיפתן, ובצל אדום קצוץ, כתוספת. אם תרצו להגיש עם ירק, קישואים מאודים או מוקפצים מושלמים.