קושימומחה
מוכן ב55 דק.
מנות4
ציון בריאות57
מגזין

עוף ברוטב לימון ורוטב רוזמרין צלוי

עוף ברוטב לימון ורוטב רוזמרין צלוי
עוף עם לימון קלוי ורוטב רוזמרין עשויה להיות המנה העיקרית שתבוא לכם טוב. המתכון הזה מכסה %36 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מנה אחת מכילה 557 קלוריות, 44 גרם חלבון ו 23 גרם שומן. והוא יספק כ 4 מנות. זוהי אפשרות טובה אם הנכם רגישים לגלוטן, הכנת המנה לוקחת כ 55 דקות. אם יש לכם עלי רוזמרין, חצאי חזה עוף, שמן זית, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. כדי להשתמש בשמן זית אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,בננה מוקפצת, גרנולן ופרפית יוגורט כקינוח. נסו עוף רוזמרין קלוי ברוטב לימון / סויה, רוזמרין לימון עוף צלוי, ו רוזמרין לימון עוף צלוי (מתכונים דומים).

הוראות

1
מחממים את המטגן.
ציוד שתשתמש בו
לחמניות ארוחת ערב מדגנים מלאים, להגשהלחמניות ארוחת ערב מדגנים מלאים, להגשה
2
חותכים חתיכה קטנה משני הקצוות של כל לימון, ולאחר מכן לחתוך במחצית לרוחב. מסדרים את הלימונים, צד הבשר למעלה, בתבנית אפייה לא בריאה חסינת אש, ומתבלים במלח. צלוי 6 אינץ ' או יותר מהחום עד השחמה ורך, על 10 דקות. מגניב במקצת. לסחוט את חצאי הלימון על מסננת תלויה מעל קערה. לדחוף ומערבבים את עיסת דרך המסננת עם מרית גומי או כף עץ כדי לקבל כמה שיותר מיץ החוצה ככל האפשר. זרוק את קליפות הלימון.
מרכיבים שתצטרך
קליפות מלימוןקליפות מלימון
טקילה באיכות טובה (מומלץ: 100 אחוז אגבה)טקילה באיכות טובה (מומלץ: 100 אחוז אגבה)
(צינור גדול)(צינור גדול)
ציוד שתשתמש בו
אונקיות גבינת שמנת, טמפרטורת החדר (בערךאונקיות גבינת שמנת, טמפרטורת החדר (בערך
2 תפוזים בינוניים, פרוסים וחצויים2 תפוזים בינוניים, פרוסים וחצויים
1 ליטר (כ-4 כוסות) שמנת כבדה1 ליטר (כ-4 כוסות) שמנת כבדה
עם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוףעם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוף
פחית שעועית ירוקה בסגנון צרפתי, סחוטהפחית שעועית ירוקה בסגנון צרפתי, סחוטה
3
להפחית את טמפרטורת התנור ל 425 מעלות F.
ציוד שתשתמש בו
חבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקןחבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקן
4
עוף העונה עם מלח ופלפל.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס אורז בר, שטוף היטב1 כוס אורז בר, שטוף היטב
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
5
מחממים את שמן הזית במחבת גדולה וחסינה מעל חום בינוני גבוה עד חם.
מרכיבים שתצטרך
1 צרור תרד טרי (בערך 3 כוסות)1 צרור תרד טרי (בערך 3 כוסות)
ציוד שתשתמש בו
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
6
מוסיפים את העוף, מנמיכים את החום למדיום, ומבשלים, פונים פעם אחת, עד חום משני הצדדים, על 5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
7
הסר עוף לצלחת או תבנית אפייה.
מרכיבים שתצטרך
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
ציוד שתשתמש בו
ציפוי וניל של Pillsbury® Creamy Supreme®ציפוי וניל של Pillsbury® Creamy Supreme®
8
להחזיר את המחבת לחום בינוני גבוה, להוסיף את תפוחי האדמה, מתבלים במלח ופלפל, ומבשלים, ערבוב והשלכה, עד חום בכל רחבי, על 10 דקות.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס אורז בר, שטוף היטב1 כוס אורז בר, שטוף היטב
9 כוסות תפוחי אדמה קלופים פרוסים9 כוסות תפוחי אדמה קלופים פרוסים
ציוד שתשתמש בו
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
9
מסננים את השמן העודף. מסדרים את חזה העוף על גבי תפוחי האדמה ומניחים בתנור עד שתפוחי אדמה ועוף מבושלים דרך, כ -10 עד 15 דקות.
מרכיבים שתצטרך
3 כפות בצל מתוק מגורר (או דק, טחון דק)3 כפות בצל מתוק מגורר (או דק, טחון דק)
9 כוסות תפוחי אדמה קלופים פרוסים9 כוסות תפוחי אדמה קלופים פרוסים
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
חבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקןחבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקן
10
הסר את העוף למגש ולשים את המחבת עם תפוחי אדמה מעל חום בינוני גבוה. לזרוק היטב כך מיצי המחבת נספגים לתוך תפוחי האדמה. לגרד את תפוחי האדמה מתוך המחבת על המגש סביב העוף.
מרכיבים שתצטרך
9 כוסות תפוחי אדמה קלופים פרוסים9 כוסות תפוחי אדמה קלופים פרוסים
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
ציוד שתשתמש בו
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
11
להחזיר את המחבת לחום בינוני גבוה, להוסיף את השום והרוזמרין, ומבשלים עד ריחני, על 1 דקה.
מרכיבים שתצטרך
צווארי עוףצווארי עוף
צרור תרד טרי (בערךצרור תרד טרי (בערך
ציוד שתשתמש בו
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
12
מוסיפים 1 כוס מרק עוף ומיץ לימון שמור. מערבבים לגרד את כל חתיכות השחמה שנצמדות לתחתית הצדדים של המחבת, ולאחר מכן להוסיף את מרק 1 כוס הנותרים. מביאים לבחוש מבשלים בפטרוזיליה ומתבלים לפי הטעם עם מלח ופלפל. אם הרוטב טעם לימוני מדי, מערבבים בחמאה אופציונלית.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס אורז בר, שטוף היטב1 כוס אורז בר, שטוף היטב
חבילת אפונת צרור, מופשרת או פחית אחת (15-1/2 אונקיות) אפונה שחורת עיניים, סחוטהחבילת אפונת צרור, מופשרת או פחית אחת (15-1/2 אונקיות) אפונה שחורת עיניים, סחוטה
1 שאלוט, מגורר או טחון1 שאלוט, מגורר או טחון
מרק עוף או מרק ירקות (או יותר לפי הצורך)מרק עוף או מרק ירקות (או יותר לפי הצורך)
תוספת מוקצפת ודובדבני מרשינו עם גבעולים, לא חובהתוספת מוקצפת ודובדבני מרשינו עם גבעולים, לא חובה
פלפל שחור גרוס טרי (לפי הטעם)פלפל שחור גרוס טרי (לפי הטעם)
ציוד שתשתמש בו
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
13
יוצקים את הרוטב על העוף ותפוחי אדמה ומגישים מיד, מעוטר עם גבעולי רוזמרין
מרכיבים שתצטרך
9 כוסות תפוחי אדמה קלופים פרוסים9 כוסות תפוחי אדמה קלופים פרוסים
צווארי עוףצווארי עוף
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
פלפל שחור גרוס טרי (לפי הטעם)פלפל שחור גרוס טרי (לפי הטעם)