עוף טיקה מסאלה
צריך מנה עיקרית ללא גלוטן? עוף טיקה מסאלה יכול להיות מתכון יוצא דופן לנסות. המתכון הזה מכסה %32 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא יספק כ 4 מנות. מנה זו מכילה סביב 43 גרם חלבון 35 גרם של שומן, וסך הכל 697 קלוריות. 445 אנשים ניסו ואהבו את המתכון הזה. גשו לסופר וקנו חמאה, פלפל, רסק עגבניות ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. כדי להשתמש ב האורז basmati אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,פודינג אורז בסמטי עם קוקוס קלוי כקינוח. הרבה אנשים באמת אהבו את המנה ההודית הזאת. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. עם כפית ציון של 91% המנה הזו יוצאת מן הכלל. מתכונים דומים: עוף טיקה מסאלה, איך לעשות עוף טיקה מסאלה, paneer tikka masala (sanjeev kapoor) , איך לעשות paneer tikka מסאלה, ו עוף טיקה מסאלה.
הוראות
תשתמש במזלג כדי לדקור את חזה העוף בכל הצדדים. מסדרים את חזה העוף על גיליון גדול של ניילון נצמד, מרווחים אותם זה מזה, ואז מכסים עם גיליון גדול שני של ניילון נצמד. באמצעות הצד החלק של פטיש בשר או מערוך, להכות את העוף עד השדיים הם אפילו 1/2-עד 3/4 אינץ ' עובי.
בקערה קטנה, להקציף יחד את היוגורט, 1 כף שמן בוטנים, מיץ ליים, ושום.
מוסיף את העוף הלם, ולשפשף את המרינדה על הבשר. תניח את העוף בצד בזמן שאתה מכין את הרוטב.
בקערה קטנה, לטאטא יחד כוסברה, כמון, הל, אגוז מוסקט, פפריקה, קאיין, וג ' ינג ' ר מגורד. בסיר 4 ליטר כבד, רחב או מחבת sauté על חום גבוה בינוני, להמיס את החמאה.
מוסיפים את הבצל ואת sauté, ערבוב מדי פעם, עד חום בהיר caramelized, על 5 דקות. (שים לב כי הם מוקפצים כל כך מהר על חום גבוה בינוני, הבצל לא קרמל באופן שווה.) להפחית את החום עד בינוני ואז מערבבים את תערובת התבלינים וג ' ינג ' ר.
מוסיפים את פירה עגבניות, מים, שמנת כבדה ומלח, ומביאים את הרוטב לרתיחה. להפחית את החום בעדינות לבשל את הרוטב, חשוף, עד מעובה מעט, על 10 דקות. לעשות קדימה: הרוטב יכול להיות מוכן מראש ומקורר, במיכל אטום, עד 3 ימים.
חום כבד 11-עד 12 אינץ ' מחבת או מחבת על חום גבוה בינוני עד חם מאוד ולהוסיף 1/2 כף שמן בוטנים. עבודה בשתי קבוצות, לבשל את חזה העוף, להפוך אותם כמה פעמים והורדת החום אם העוף chars מהר מדי, עד רק מבושל דרך ושחמה היטב משני הצדדים, 6 עד 8 דקות בסך הכל.
מעבירים את העוף כמו מבושל ללוח חיתוך. נגב את המחבת או המחבת לנקות עם מגבת נייר לבשל את העוף שנותר, הוספת 1/2 כף הנותרים שמן בוטנים בין קבוצות.
כאשר כל העוף מבושל, לחתוך אותו לחתיכות 1 1 1/2 אינץ'.
מוסיפים את העוף לרוטב המבשל וממשיכים להרתיח אותו בעדינות, ערבוב מדי פעם, במשך 5 דקות.
הסר את המחבת מהחום, מערבבים את הפלפל השחור וכוסברה קצוצה, ומתבלים במלח. לעשות קדימה: עוף tikka מסאלה ניתן להכין מראש, מקורר, חשוף, בקירור, מכוסה, עד 3 ימים.
מעבירים את העוף למנה ומקשטים עם עלי כוסברה נוספים.
מגישים עם נאן, ו/או אם תרצה עם אורז בסמטי.
•אם אתה מעדיף לעשות את הרוטב עם עגבניות טריות, קוצצים 1 פאונד עגבניות טריות ו purée אותם, כולל עורות וזרעים, בבלנדר עם 1 כף רסק עגבניות 3/4 כפית סוכר. בעת שימוש בעגבניות טריות, להשמיט את 3/4 כוס מים מהמתכון. * אם אתה באמת קצר בזמן, תחליף את הבשר מעוף צלייה.
יין מומלץ: Gruener Veltliner, ריזלינג, ורוד נוצץ
הודי בתפריט? נסה זיווג עם Gruener Veltliner, Riesling, ו Sparkling rosé. היין הטוב ביותר עבור אוכל הודי יהיה בהתאם למנה, כמובן, אבל מבחר אלה ניתן להגיש צונן ויש לי כמה מתיקות כדי להשלים את spiciness וטעמים מורכבים של מגוון רחב של מנות מסורתיות. Gruner Veltliner האורגני Pratsch (1 ליטר) עם דירוג 4.6 מתוך 5 כוכבים נראה כמו התאמה טובה. זה עולה בערך 14 דולר לבקבוק.
![Pratsch אורגני Gruner Veltliner (1 ליטר)]()
Pratsch אורגני Gruner Veltliner (1 ליטר)
100% מוסמך גרונר אורגני Veltliner. יין זה הוא צמחים, טרי, ומתובל עם הערות של פלפל לבן, תפוח, והדר על החיך.