עוף לימון וארטישוקים עם רוטב שמיר
עוף לימון ארטישוקים עם רוטב שמיר הוא ללא גלוטן, חלב חינם, וראשוני ומספק כ 8 מנות. המתכון הזה מכסה %13 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מנה אחת מכילה 196 קלוריות, 6 גר' של חלבון, ו 11 גרם שומן. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. אם יש לך לימונים, שיני שום, יין, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. עם כפית ציון 61% המנה הזו מוצקה. מתכונים דומים: עוף לימון וארטישוקים עם רוטב שמיר, ארטישוק עם לימון ושמיר, ו ארטישוק עם רוטב רוזמרין לימון.
הוראות
לסחוט מיץ מלימונים לתוך סיר גדול של מים מלוחים.
הוסף לימונים. לקצץ ארטישוק לחתוך לאורכו לרבעים; להוסיף לסיר. מביאים לרתיחה מעל חום בינוני גבוה. מכסים חלקית ומרתיחים עד ארטישוק רך, על 20 דקות.
ניקוז. באמצעות מספריים, לחתוך 1/2 אינץ ' את קצות העלים. תוציא חניקה. (ניתן להכין 1 יום קדימה. מגניב. לעטוף בחוזקה פלסטיק להכניס למקרר.)
להקציף יין, מיץ לימון, שמן ושום בקערה גדולה להתמזג.
הסר עוף מן המרינדה ולסדר, צד העור למעלה, על גיליון אפייה גדול rimmed. ריזרב מרינדה.
בינתיים, מוסיפים ארטישוקים למרינדה בקערה גדולה וזורקים למעיל.
מעבירים ארטישוקים לעוד תבנית אפייה גדולה; מניחים בתנור עם עוף ואופים 10 דקות.
יוצקים מרינדה לסיר ומביאים לרתיחה. עוף ברוטב ארטישוקים עם 1/3 של מרינדה. המשך אפייה עד העוף מבושל דרך, כ 15 דקות.
באמצעות כפית מחוררת, להעביר עוף ארטישוק מגש; אוהל עם נייר כסף.
מסננים מיצי פאן מתוך אפיית גיליונות לתוך כוס מדידה 2 כוס כוס.
להעביר 1 1/4 כוסות מיצי מחבת לסיר בינוני.
להקציף כל הזמן על חום בינוני גבוה רק עד תערובת רותחים מתעבה, על 3 דקות. מערבבים בשמיר. רוטב העונה עם מלח ופלפל.
כפית קצת רוטב על עוף וארטישוקים על מגש.
לשרת, עובר רוטב שנותר בנפרד.