קושימומחה
מוכן ב45 דק.
מנות8
ציון בריאות42
מגזין

עוף צלוי עם סלסה פיסטוק, פלפלים ותירס

עוף צלוי עם סלסה פיסטוק, פלפלים ותירס
המתכון עוף צלוי עם סלסה פיסטוק, פלפלים, ותירס יכול לספק הכמיהה המקסיקנית שלך בערך 45 דקות. המתכון הזה מכסה %39 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מנה אחת מכילה עד 61 גר' של חלבון, 67 גרם של שומן, וסך הכל 998 קלוריות. והוא יספק כ 8 מנות. רק מעטים מאוד אהבו את המנה העיקרית. לכו לחנות ותרימו עלי טימין, עם עלי פלפל, פתיתי פלפל, תרנגולות ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. כדי להשתמש ב הלימון אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,עוגיות לימון עם ציפוי לימון {מחווה לרוקסן} כקינוח. נסו עוף צלוי קלאסי, קוקוס וכוסברה עוף צלוי למחצה, ו עוף צלוי עם פלפל שחור-מייפל זיגוג (מתכונים דומים).

הוראות

1
להקציף מיץ לימון, שמן, שום, 3 כפות טימין, רוזמרין, ומרווה בקערה קטנה; מניחים מרינדה בצד.
מרכיבים שתצטרך
שרימפס, זנב, קליפות מוסרות, ורידים נקייםשרימפס, זנב, קליפות מוסרות, ורידים נקיים
1 בצל מתוק גדול, חתוך לרוחב לפרוסות בעובי 3/4 אינץ'1 בצל מתוק גדול, חתוך לרוחב לפרוסות בעובי 3/4 אינץ'
בשר כבש ללא עצמות, חתוך לקוביות של 7.5 עד 10 ס"מ - או תחליף לכתף כבש ללא עצמותבשר כבש ללא עצמות, חתוך לקוביות של 7.5 עד 10 ס"מ - או תחליף לכתף כבש ללא עצמות
כפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשרכפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשר
1/2 ראש כרוב סבוי חתוך דק1/2 ראש כרוב סבוי חתוך דק
1/2 ענף רוזמרין1/2 ענף רוזמרין
קצפת או גלידת וניל ואגוזי פקאן קלויים נוספים, אופציונליקצפת או גלידת וניל ואגוזי פקאן קלויים נוספים, אופציונלי
ציוד שתשתמש בו
צרור גדול אחד של סיגליות בר (כולל הגבעולים), שטופותצרור גדול אחד של סיגליות בר (כולל הגבעולים), שטופות
2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך
2
תרנגולות העונה עם מלח ופלפל מבפנים ומבחוץ.
מרכיבים שתצטרך
פפרונצ'יני, לקישוטפפרונצ'יני, לקישוט
פפרונצ'יני, לקישוטפפרונצ'יני, לקישוט
3
מניחים כל אחד בתוך שקית פלסטיק resealable; מחלקים מרינדה בין שקיות.
מרכיבים שתצטרך
1 בצל מתוק גדול, חתוך לרוחב לפרוסות בעובי 3/4 אינץ'1 בצל מתוק גדול, חתוך לרוחב לפרוסות בעובי 3/4 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
טיפים לעוגה - טיפים עגולים #4 ו-#2טיפים לעוגה - טיפים עגולים #4 ו-#2
4
מורחים מרינדה באופן שווה להפיץ. תאטמו שקיות ותירגעו לפחות 4 שעות ועד 24 שעות.
מרכיבים שתצטרך
1 בצל מתוק גדול, חתוך לרוחב לפרוסות בעובי 3/4 אינץ'1 בצל מתוק גדול, חתוך לרוחב לפרוסות בעובי 3/4 אינץ'
20 עד 25 עלי תרד שלמים20 עד 25 עלי תרד שלמים
5
מחממים תנור ל 232°.
ציוד שתשתמש בו
2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®
6
להעביר תרנגולות משקיות למחבת קלייה קטנה; כתם בעדינות שמן עודף מן המרינדה עם מגבות נייר, עוזב עשבי תיבול שלם על עור עוף. ממלאים כל עוף עם חצי לימון וכמה זרזי קורנית. לקשור את הרגליים יחד עם חוט מטבח,אם תרצה.
מרכיבים שתצטרך
טימין טרי טחון או 1-1/2 כפיות טימין מיובש, מחולקטימין טרי טחון או 1-1/2 כפיות טימין מיובש, מחולק
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
1 בצל מתוק גדול, חתוך לרוחב לפרוסות בעובי 3/4 אינץ'1 בצל מתוק גדול, חתוך לרוחב לפרוסות בעובי 3/4 אינץ'
שבבי עץ מושרים (מקיט, היקורי או אלמון), אופציונלישבבי עץ מושרים (מקיט, היקורי או אלמון), אופציונלי
פרוסות תפוז חתוכות לשניים לקישוטפרוסות תפוז חתוכות לשניים לקישוט
קצפת או גלידת וניל ואגוזי פקאן קלויים נוספים, אופציונליקצפת או גלידת וניל ואגוזי פקאן קלויים נוספים, אופציונלי
ציוד שתשתמש בו
חוט קצביםחוט קצבים
טורטיות קמח (25 ס"מ), חתוכות לרבעיםטורטיות קמח (25 ס"מ), חתוכות לרבעים
כרוב סגול, פרוס דקכרוב סגול, פרוס דק
7
צלוי עד שחום היטב, 30-35 דקות. להפחית את החום ל 177° ולהמשיך צלייה, מדי פעם צולה תרנגולות עם מיצי פאן, עד מדחום מיידי לקרוא מוכנס לתוך החלק העבה ביותר של רשם הירך165, 20-30 דקות יותר.
מרכיבים שתצטרך
פפרונצ'יני, לקישוטפפרונצ'יני, לקישוט
ציוד שתשתמש בו
רוטב חם שמן שומשוםרוטב חם שמן שומשום
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
8
להעביר תרנגולות ללוח גילוף; תן לנוח 20 דקות לפני גילוף.
מרכיבים שתצטרך
פפרונצ'יני, לקישוטפפרונצ'יני, לקישוט
1
מחממים שמן במחבת גדולה מעל חום בינוני.
מרכיבים שתצטרך
קצפת או גלידת וניל ואגוזי פקאן קלויים נוספים, אופציונליקצפת או גלידת וניל ואגוזי פקאן קלויים נוספים, אופציונלי
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
2
מוסיפים בצל, צלפים, פתיתי פלפל אדום. מתבלים במלח ומבשלים, מערבבים מדי פעם, עד שהבצל רך אך לא חום, כ -5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
בצל ספרדי, חתוך לקוביות בגודל 1 אינץ'בצל ספרדי, חתוך לקוביות בגודל 1 אינץ'
3 כפות חרדל, רצוי דיז'ון3 כפות חרדל, רצוי דיז'ון
טורטיות קמח טריות, להגשהטורטיות קמח טריות, להגשה
לחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרוםלחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרום
3
מוסיפים פלפלים וצ ' ילי; מתבלים במלח ומבשלים, מערבבים מדי פעם, עד רך, 10-12 דקות. מערבבים במי מלח קפר, תירס, פטרוזיליה, וחומץ רק לפני ההגשה.
מרכיבים שתצטרך
1/4 כוס שומן חזיר1/4 כוס שומן חזיר
זיתים ירוקים או שחורים מגולענים באיכות טובה, קצוצים גסזיתים ירוקים או שחורים מגולענים באיכות טובה, קצוצים גס
פרוסות דקות של חזיר וירג'יניה או פרוסצ'וטופרוסות דקות של חזיר וירג'יניה או פרוסצ'וטו
6 עגבניות, קלופות וקצוצות6 עגבניות, קלופות וקצוצות
1 עוף אורגני שלם חתוך ל-10 חתיכות1 עוף אורגני שלם חתוך ל-10 חתיכות
תירס טרי או קפוא צהוב, לבן או יתד, מופשרתירס טרי או קפוא צהוב, לבן או יתד, מופשר
לחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרוםלחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרום
1
שלב הראשון 4 מרכיבים בקערה קטנה. מערבבים בשמן. לעשות קדימה: יכול להתבצע 2 ימים קדימה. כיסוי וצינה.
מרכיבים שתצטרך
קצפת או גלידת וניל ואגוזי פקאן קלויים נוספים, אופציונליקצפת או גלידת וניל ואגוזי פקאן קלויים נוספים, אופציונלי
ציוד שתשתמש בו
2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך
2
בואו לבוא לטמפרטורת החדר לפני ההגשה.
3
מגישים עם תרנגולות ופלפלים ותירס.
מרכיבים שתצטרך
פפרונצ'יני, לקישוטפפרונצ'יני, לקישוט
זיתים ירוקים או שחורים מגולענים באיכות טובה, קצוצים גסזיתים ירוקים או שחורים מגולענים באיכות טובה, קצוצים גס
תירס טרי או קפוא צהוב, לבן או יתד, מופשרתירס טרי או קפוא צהוב, לבן או יתד, מופשר

מרכיבים

8שרימפס וורידיםפלפל שחור טחון טריפלפל שחור טחון טרי591 לב מפאלדי טרי אם אפשרצלפים טחונים בתוספת 1-2 כפית מלח caperצלפים טחונים בתוספת 1-2 כפית מלח caper2קילוגרםתרנגולות שלמותתרנגולות שלמות4צ'ילי פרזנו אדום, זרע, פרוס דקצ'ילי פרזנו אדום, זרע, פרוס דק23 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות של 1/2 אינץ'פטרוזיליה שטוחה טחוןפטרוזיליה שטוחה טחון591 לב מפאלדי טרי אם אפשרפרוס דק עירית טרייהפרוס דק עירית טרייה7101 לב מפאלדי טרי אם אפשרגרעיני תירס טריים (בערך 4 אוזניים)גרעיני תירס טריים (בערך 4 אוזניים)23 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות של 1/2 אינץ'רוזמרין טרי קצוץרוזמרין טרי קצוץ12 כפיות אבקת שוםמרווה טרייה קצוצהמרווה טרייה קצוצה3שיני שום, טחון, פירה למשחה עם גב סכיןשיני שום, טחון, פירה למשחה עם גב סכין1אוראו ממולאים כפוליםתפוחי אדמה רדומים, בערך 6 אונקיות כל אחדתפוחי אדמה רדומים, בערך 6 אונקיות כל אחד23 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות של 1/2 אינץ'תפוחי אדמה רדומים, בערך 6 אונקיות כל אחדתפוחי אדמה רדומים, בערך 6 אונקיות כל אחד8שרימפס וורידיםמלח כשרמלח כשר1לימון, חצוילימון, חצוי591 לב מפאלדי טרי אם אפשרמיץ לימון טרימיץ לימון טרי23 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות של 1/2 אינץ'גרידת לימון מגוררת דקגרידת לימון מגוררת דק591 לב מפאלדי טרי אם אפשרבקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחרבקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחר2371 לב מפאלדי טרי אם אפשרשמן זית כתית מעולהשמן זית כתית מעולה2בצל צהוב בינוני, קצוץפלפלים צהובים, כתומים ואדומים פרוסים דק (כ -5 פלפלים גדולים)פלפלים צהובים, כתומים ואדומים פרוסים דק (כ -5 פלפלים גדולים)1181 לב מפאלדי טרי אם אפשרבצל אדום טחוןבצל אדום טחון1אוראו ממולאים כפוליםפתיתי פלפל אדום כתושפתיתי פלפל אדום כתוש23 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות של 1/2 אינץ'1 כף בתוספת 1 כפית מלח כשר, נוסף לתיבול בשר1 כף בתוספת 1 כפית מלח כשר, נוסף לתיבול בשר33 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות של 1/2 אינץ'עלי טימין טריים קצוצים בתוספת זרדים למילויעלי טימין טריים קצוצים בתוספת זרדים למילוי2371 לב מפאלדי טרי אם אפשרפיסטוקים לא מלוחים, קצוצים בצפיפותפיסטוקים לא מלוחים, קצוצים בצפיפות

יין מומלץ: פינו נואר, ריזלינג, ורוד נוצץ

מקסיקני בתפריט? נסה זיווג עם פינו נואר, ריזלינג ורוזה נוצץ. יינות לבנים חומציים כמו ריזלינג או אדומים בעלי טאנין נמוך כמו פינו נואר יכולים לעבוד היטב עם מנות מקסיקניות. רוזה נוצץ הוא זיווג בטוח מדי. יין אחד שאתה יכול לנסות הוא WindRacer נהר רוסי פינו נואר. יש לו 4.7 מתוך 5 כוכבים ובקבוק עולה בערך 60 דולר.
WindRacer נהר רוסי פינו נואר
WindRacer נהר רוסי פינו נואר
ניחוחות יפים של sassafras, מוקה ווש שחור להפגין את האישיות הייחודית, נועזת של עמק הנהר הרוסי. טעמים ברורים של פירות brambly, אלון מתוק ופלפל לבן להוביל יין רחב ומאוזן עם חומציות מזון ידידותי. הימים החמים, שטופי השמש והלילות הערפיליים הקרים של הנהר הרוסי הם אופטימליים עבור פינו נואר-היינות בעלי מרקם ומשקל רב מבלי להיות מוגזמים או לאבד את חומציותם הטבעית. ניחוחות וטעמים עמוקים, כהים קלאסיים הנהר הרוסי ידוע לזרוח דרך היין הזה.