פלחי תפוחי אדמה בגריל עם עשבי תיבול טריים וחמאה
טריזים תפוחי אדמה בגריל עם עשבי תיבול טריים חמאה נטול גלוטן,, מזון ידידותי, צמחוני מנה צדדית. מתאים ל-10 מנות. מנה זו מכילה סביב 1 גר' של חלבון, 5 גרם של שומן, וסך הכל 82 קלוריות. גשו לסופר וקנו שמן זית, פלפל טחון, עשבי תיבול ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. הכנת המנה לוקחת כ 10 דקות. יום העצמאות יהיה עוד יותר מיוחד עם המתכון הזה. מתכונים דומים: פלחי בטטה בגריל עם חמאת מייפל, סלט תפוחי אדמה דרומי עם עשבי תיבול טריים, ו סלט תפוחי אדמה עם עשבי תיבול טריים ולימון.
הוראות
הכן את הגריל לבישול ישיר מעל חום בינוני (350 עד 232°).
בקערה בינונית מערבבים את השמן, המלח והפלפל.
מוסיפים את הפרוסות תפוחי האדמה לקערה וזורקים למעיל באופן שווה.
צחצח את סורגי הבישול. גריל תפוחי אדמה על חום בינוני ישיר, עם המכסה סגור ככל האפשר, עד שהם חום זהוב ורך למדי, 8 עד 10 דקות, מפנה מדי פעם.
להעביר את תפוחי האדמה בחזרה לקערה בינונית.
בקערה קטנה מערבבים את החמאה והחרדל.
מוסיפים את עשבי תיבול ומערבבים כדי לצפות את תפוחי האדמה באופן שווה.