פסטה עגבניות ושום
אם יש לך שמן זית, גבינת פרמזן, עגבניות, ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, אתה יכול לעשות את זה. הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. . נסו פסטה עגבניות ושום, שום פסטה עגבניות מיובשות, ו שום-עגבניות פסטה עם אפונה (מתכונים דומים).
הוראות
מניחים עגבניות בקומקום, ומכסים במים קרים. מביאים רק לרתיחה.
יוצקים מים, ומכסים שוב עם מים קרים. פיל.
מבשלים את הפסטה בסיר גדול של מים מלוחים רותחים עד אל דנטה.
במחבת גדולה או מחבת, מטגנים את השום במספיק שמן זית כדי לכסות את תחתית המחבת. השום צריך להיות אטום, לא חום. מערבבים את רסק העגבניות. מיד מערבבים את העגבניות, מלח ופלפל. להפחית את החום, ומבשלים עד הפסטה מוכנה; להוסיף את בזיליקום.
מסננים את הפסטה, אבל לא לשטוף במים קרים. לזרוק עם כמה כפות של שמן זית, ולאחר מכן לערבב לתוך הרוטב. להפחית את החום נמוך ככל האפשר. שמור חם, חשוף, במשך כ 10 דקות כאשר הוא מוכן לשרת.
מקשטים בנדיבות עם גבינת פרמזן טרייה.
מטגנים פטריות טריות עם השום, או מוסיפים קישואים מוגלגים יחד עם העגבניה.