פסטה עם קישואים ורוטב לימון שמנת
זמן הכנת המתכון כ 55 דקות. . אם יש לך פסטה farfalle, קליפת לימון, גבינת ריקוטה חלב, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. עם כפית ציון של 55% המנה הזאת די טובה. מתכונים דומים: קישואים פסטאן ברוטב שמנת לימון, פסטת פרפל עם סלמון מעושן ורוטב שמנת, ו סלמון מעושן ו Farfalle ברוטב שמנת לימון.
הוראות
ממלאים סיר גדול במים מומלחים קלות ומביאים לרתיחה מתגלגלת על חום גבוה. לאחר שהמים רותחים, מערבבים את פסטת עניבת הפרפר וחוזרים לרתיחה. מבשלים את הפסטה שנחשפה, ערבוב מדי פעם, עד הפסטה בישלה דרך, אבל הוא עדיין מוצק עד הנשיכה, כ 12 דקות. שמור 1/2 כוס מים בישול פסטה, ולנקז את farfalle היטב במערך מסננת בכיור.
בעוד הפרפל רותח, מערבבים יחד את הריקוטה, מסקרפונה ופרמזן בקערה גדולה, ומערבבים בקליפות לימון ובזיליקום עד שהתערובת משולבת היטב.
מחממים שמן זית במחבת גדולה מעל חום בינוני, ומבשלים ומערבבים את הקישואים והשום עד שהקישואים רכים אך עדיין בהירים בצבע, כ-8 דקות. מערבבים כ 1/4 כוס של מי בישול פסטה שמורים לתערובת הגבינה ומערבבים עד חלקה; מוסיפים את הפסטה סחוטה החמה ואת קישואים מבושלים, וזורקים קלות עם הרוטב. מתבלים במלח ופלפל. אם התערובת עבה מדי, להוסיף קצת יותר פסטה בישול מים, 1 כף בכל פעם, עד הרוטב הוא העובי הרצוי.