צ'יפס שום בטטה היא תוספת שמגישה 6. מתבוננים בדמות שלך? מתכון צמחוני לקטו אובו זה מכיל 773 קלוריות, 19 גרם חלבון ו-41 גרם שומן למנה. מתכון זה מכסה 26% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. מתכון זה אופייני למטבח האמריקאי. 330 אנשים שמחו שניסו את המתכון הזה. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 55 דקות. אם יש לכם קמח, פונטינה, חומץ בלסמי וחופן מרכיבים אחרים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. בסך הכל, המתכון הזה זוכה לציון טוב של 80%. אם אהבתם את המתכון הזה, תסתכל על המתכונים הדומים הבאים: צ'יפס שום אפוי בטטה, צ'יפס בטטה שום אפוי וצ'יפס בטטה עם שום ופרמזן.
הוראות
1
צפו איך מכינים את המתכון הזה.
1
מחממים את השמן על אש בינונית במחבת טפלון גדולה.
מרכיבים שתצטרך
בטטה או בטטות נופך (בערך 3 בינוניות), מקורצפות, לא מקולפות וחתוכה לצ'יפס בגודל 1/4 אינץ' על 4 אינץ', ספוגה במי קרח
ציוד שתשתמש בו
חתוך לצ'יפס בגודל 1/4 אינץ' על 4 אינץ', ספוג במי קרח
2
מוסיפים את הבצל, החומץ, המלח והפלפל, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהבצל מקבל חום זהוב עמוק, כ-20 דקות.
מרכיבים שתצטרך
4 פרוסות גבינת מינסטר, חצויות
פרוסות דקות של חזיר וירג'יניה או פרוסצ'וטו
1 וחצי כפיות שום כתוש של GOYA® או 3 שיני שום טריות, קצוצות דק
1
מסננים את תפוחי האדמה ומייבשים לחלוטין על מגבת מטבח נקייה. בסיר גדול עם תחתית כבדה, יוצקים מספיק שמן כדי למלא את המחבת כשליש מהדרך.
מרכיבים שתצטרך
(110° עד 115°, ללא חלב וחמאה)
דַק-
ציוד שתשתמש בו
סופרסטה יבשה מתוקה, פרוסה, להגשה
גריסי פנינה לבנים
עגבנייה פרוסה, אופציונלי
2
מחממים על אש בינונית-גבוהה עד שמדחום לטיגון עמוק המוכנס לשמן מגיע ל-375 מעלות F. (אם אין לך מדחום קוביית לחם תשחים תוך כ-5 דקות).
מרכיבים שתצטרך
1 כוס פירה חם (110° עד 115°, מוכן ללא חלב וחמאה)
דַק-
ציוד שתשתמש בו
רוטב חם שמן שומשום
3
בזמן שהשמן מתחמם, טורפים בקערה גדולה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, המלח ו-2 1/2 כוסות מים עד לקבלת תערובת חלקה. מצפים את תפוחי האדמה בבלילה.
מרכיבים שתצטרך
1-1/4 כפיות פתיתי פטרוזיליה מיובשים, מחולקים
(110° עד 115°, ללא חלב וחמאה)
שקית גדולה אחת של צ'יפס טורטיה בטעם ליים
1 כוס גריסי פנינה לבנים
1/2 כוס יין מרסלה מתוק
דַק-
ציוד שתשתמש בו
עוגיות אוראו קצוצות
כוסות בגודל חטיף כל אחת) פודינג לימון
4
מעבירים 8 עד 10 תפוחי אדמה לשמן, ומאפשרים לכל עודפי הבלילה לטפטף בחזרה לקערה. מטגנים עד להזהבה ופריכה, 5 עד 6 דקות.
מרכיבים שתצטרך
(110° עד 115°, ללא חלב וחמאה)
דַק-
ציוד שתשתמש בו
כוסות בגודל חטיף כל אחת) פודינג לימון
5
מסננים על נייר סופג. חוזרים על הפעולה עם שאר תפוחי האדמה.
מרכיבים שתצטרך
(110° עד 115°, ללא חלב וחמאה)
ציוד שתשתמש בו
אבקת ציר עוף של גויה®
6
לרוטב: במחבת קטנה ממיסים את החמאה על אש קטנה.
מרכיבים שתצטרך
צבעי מאכל וסוכרים צבעוניים, אופציונלי
בקבוק רוטב חמוץ מתוק, מחולק
ציוד שתשתמש בו
עגבנייה פרוסה, אופציונלי
7
מוסיפים את הטימין והשום ומבשלים 2 דקות.
מרכיבים שתצטרך
שום גויה®
1/2 ראש כרוב סבוי חתוך דק
8
יוצקים את הרוטב על הצ'יפס ומערבבים בעדינות עד לציפוי.
מרכיבים שתצטרך
טבעות פלפל חריף, פלפלי בננה פרוסים, לקישוט כריך
בקבוק רוטב חמוץ מתוק, מחולק
9
מניחים את הצ'יפס על מגש ומניחים את הבצלים מעל.
מרכיבים שתצטרך
1 וחצי כפיות שום כתוש של GOYA® או 3 שיני שום טריות, קצוצות דק