קושימומחה
מוכן ב55 דק.
מנות6
ציון בריאות18
מטבחיםאמריקאי
סוגי מאכליםתוספות
מגזין

צ'יפס שום בטטה

צ'יפס שום בטטה
צ'יפס שום בטטה היא תוספת שמגישה 6. מתבוננים בדמות שלך? מתכון צמחוני לקטו אובו זה מכיל 773 קלוריות, 19 גרם חלבון ו-41 גרם שומן למנה. מתכון זה מכסה 26% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. מתכון זה אופייני למטבח האמריקאי. 330 אנשים שמחו שניסו את המתכון הזה. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 55 דקות. אם יש לכם קמח, פונטינה, חומץ בלסמי וחופן מרכיבים אחרים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. בסך הכל, המתכון הזה זוכה לציון טוב של 80%. אם אהבתם את המתכון הזה, תסתכל על המתכונים הדומים הבאים: צ'יפס שום אפוי בטטה, צ'יפס בטטה שום אפוי וצ'יפס בטטה עם שום ופרמזן.

הוראות

1
צפו איך מכינים את המתכון הזה.
1
מחממים את השמן על אש בינונית במחבת טפלון גדולה.
מרכיבים שתצטרך
בטטה או בטטות נופך (בערך 3 בינוניות), מקורצפות, לא מקולפות וחתוכה לצ'יפס בגודל 1/4 אינץ' על 4 אינץ', ספוגה במי קרחבטטה או בטטות נופך (בערך 3 בינוניות), מקורצפות, לא מקולפות וחתוכה לצ'יפס בגודל 1/4 אינץ' על 4 אינץ', ספוגה במי קרח
ציוד שתשתמש בו
חתוך לצ'יפס בגודל 1/4 אינץ' על 4 אינץ', ספוג במי קרחחתוך לצ'יפס בגודל 1/4 אינץ' על 4 אינץ', ספוג במי קרח
2
מוסיפים את הבצל, החומץ, המלח והפלפל, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהבצל מקבל חום זהוב עמוק, כ-20 דקות.
מרכיבים שתצטרך
פפרונצ'יני, לקישוטפפרונצ'יני, לקישוט
פרוסות דקות של חזיר וירג'יניה או פרוסצ'וטופרוסות דקות של חזיר וירג'יניה או פרוסצ'וטו
טורטיות קמח טריות, להגשהטורטיות קמח טריות, להגשה
1
מסננים את תפוחי האדמה ומייבשים לחלוטין על מגבת מטבח נקייה. בסיר גדול עם תחתית כבדה, יוצקים מספיק שמן כדי למלא את המחבת כשליש מהדרך.
מרכיבים שתצטרך
פתיתי ירקות מעורבים, או לפי הטעםפתיתי ירקות מעורבים, או לפי הטעם
קצפת או גלידת וניל ואגוזי פקאן קלויים נוספים, אופציונליקצפת או גלידת וניל ואגוזי פקאן קלויים נוספים, אופציונלי
ציוד שתשתמש בו
סופרסטה יבשה מתוקה, פרוסה, להגשהסופרסטה יבשה מתוקה, פרוסה, להגשה
20 תותים טריים, ללא קליפה20 תותים טריים, ללא קליפה
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
2
מחממים על אש בינונית-גבוהה עד שמדחום לטיגון עמוק המוכנס לשמן מגיע ל-375 מעלות F. (אם אין לך מדחום קוביית לחם תשחים תוך כ-5 דקות).
מרכיבים שתצטרך
1-1/2 כוסות בירה1-1/2 כוסות בירה
קצפת או גלידת וניל ואגוזי פקאן קלויים נוספים, אופציונליקצפת או גלידת וניל ואגוזי פקאן קלויים נוספים, אופציונלי
ציוד שתשתמש בו
רוטב חם שמן שומשוםרוטב חם שמן שומשום
3
בזמן שהשמן מתחמם, טורפים בקערה גדולה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, המלח ו-2 1/2 כוסות מים עד לקבלת תערובת חלקה. מצפים את תפוחי האדמה בבלילה.
מרכיבים שתצטרך
אפונה קליפה סגולהאפונה קליפה סגולה
פתיתי ירקות מעורבים, או לפי הטעםפתיתי ירקות מעורבים, או לפי הטעם
סוכריות תירס, בייגלה נוספים ועוגיות סנדוויץ' שוקולד אובליות במילוי קרם (שלמות ומרוסקות)סוכריות תירס, בייגלה נוספים ועוגיות סנדוויץ' שוקולד אובליות במילוי קרם (שלמות ומרוסקות)
טיפים עגולים לפינה #4טיפים עגולים לפינה #4
לחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרוםלחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרום
קצפת או גלידת וניל ואגוזי פקאן קלויים נוספים, אופציונליקצפת או גלידת וניל ואגוזי פקאן קלויים נוספים, אופציונלי
ציוד שתשתמש בו
צרור גדול אחד של סיגליות בר (כולל הגבעולים), שטופותצרור גדול אחד של סיגליות בר (כולל הגבעולים), שטופות
2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך
4
מעבירים 8 עד 10 תפוחי אדמה לשמן, ומאפשרים לכל עודפי הבלילה לטפטף בחזרה לקערה. מטגנים עד להזהבה ופריכה, 5 עד 6 דקות.
מרכיבים שתצטרך
פתיתי ירקות מעורבים, או לפי הטעםפתיתי ירקות מעורבים, או לפי הטעם
קצפת או גלידת וניל ואגוזי פקאן קלויים נוספים, אופציונליקצפת או גלידת וניל ואגוזי פקאן קלויים נוספים, אופציונלי
ציוד שתשתמש בו
2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך
5
מסננים על נייר סופג. חוזרים על הפעולה עם שאר תפוחי האדמה.
מרכיבים שתצטרך
פתיתי ירקות מעורבים, או לפי הטעםפתיתי ירקות מעורבים, או לפי הטעם
ציוד שתשתמש בו
טורטיות קמח (25 ס"מ), חתוכות לרבעיםטורטיות קמח (25 ס"מ), חתוכות לרבעים
6
לרוטב: במחבת קטנה ממיסים את החמאה על אש קטנה.
מרכיבים שתצטרך
8 כוסות מרשמלו מיניאטורי, מחולקות8 כוסות מרשמלו מיניאטורי, מחולקות
עצם הודו וצוואר הודועצם הודו וצוואר הודו
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
7
מוסיפים את הטימין והשום ומבשלים 2 דקות.
מרכיבים שתצטרך
כפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשרכפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשר
1/2 ראש כרוב סבוי חתוך דק1/2 ראש כרוב סבוי חתוך דק
8
יוצקים את הרוטב על הצ'יפס ומערבבים בעדינות עד לציפוי.
מרכיבים שתצטרך
רוטב הודו, מחומםרוטב הודו, מחומם
עצם הודו וצוואר הודועצם הודו וצוואר הודו
9
מניחים את הצ'יפס על מגש ומניחים את הבצלים מעל.
מרכיבים שתצטרך
טורטיות קמח טריות, להגשהטורטיות קמח טריות, להגשה
רוטב הודו, מחומםרוטב הודו, מחומם
10
מפזרים פונטינה ומגישים מיד.