צ'יפוטלה-פירה תירס
צ'יפוטלה-פירה תירס נטול גלוטן, וצמחוני מנה צדדית. מתכון זה מספק 10 מנות. עם 269 קלוריות, 7 גר' של חלבון, ו 7g של שומן כל אחד. המתכון הזה מכסה %12 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. זה יכול להיות מהנה בכל עת, אבל זה טוב במיוחד עבור חג ההודיה. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. גשו לסופר וקנו חמאה, צ'ילי צ' יפוטלה, אוזני תירס, ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. נסו צ'יפוטלה פירה בטטות, צ'יפוטלה פירה בטטות, ו צ'יפוטלה צ' דר פירה (מתכונים דומים).
הוראות
הניחו תירס על גריל ברביקיו על מצע מוצק של גחלים חמים בינוני או חום בינוני גבוה על גריל גז (אתה יכול להחזיק את היד שלך ברמה גריל רק 3 עד 4 שניות); סגור מכסה על גריל גז. קוק, פונה לעתים קרובות, עד גרעיני תירס הם משחימים קלות בכל רחבי, עם כמה כתמים מושחרים, 5 עד 7 דקות (ראה הערות).
בואו לעמוד עד מגניב מספיק כדי להתמודד, ולאחר מכן, מחזיק תירס זקוף בקערה עמוקה, לחתוך גרעינים מן האוזניים עם סכין חדה.
בינתיים, במחבת 5-6 ליטר מעל חום גבוה, להביא 3 ליטרים מים לרתיחה.
מוסיפים תפוחי אדמה ומבשלים עד רך מאוד כאשר פירסינג, על 20 דקות.
מוסיפים חמאה וחלב 3/4 כוס ומכים עם מיקסר חשמלי במהירות בינונית, או מחית עם מחית תפוחי אדמה, עד חלקה. מקציפים או מערבבים תירס קלוי וצ ' יפוטלים לפי הטעם. אם תפוחי אדמה הם נוקשים יותר ממה שאתה אוהב, הכה בקצת יותר חלב.
מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. כף לתוך קערת הגשה.