צדפות אורגאנטו: Vongole Origanate
מתאים ל-4 מנות. מנה זו מכילה סביב 6 גר' של חלבון, 16 גרם של שומן, וסך הכל 267 קלוריות. גשו לסופר וקנו מלח ופלפל, שום, צדפות קטנות, ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. הכנת המנה לוקחת כ 30 דקות. זוהי אפשרות טובה אם הנכם רגישים ללקטוז, נסו צדפות עם אורגנו ופירורי לחם (Vongole Origanate), Tagliatelle Con Vongole-פסטה עם צדפות קטנות, ו Vongole פיצה עם Andouille, צדפות וצדפות (מתכונים דומים).
הוראות
בזהירות לפתוח את הצדפות ולשחרר מן הקליפה התחתונה, בזהירות ניקוז כל נוזל צדפות לתוך קערת ערבוב קטנה.
יוצקים מלח כשר על סדין עוגיות כך שהוא לפחות חצי אינץ ' עמוק, ולסדר את הצדפות בחצי פגזים שלהם סביב גיליון העוגיות.
במחבת סאוט 10 עד 12 אינץ', מחממים את השמן על אש בינונית עד לעישון ומוסיפים את הבצל, השום והפלפלים. מבשלים 6 עד 7 דקות, עד מרכך אור חום זהוב, ולאחר מכן להוסיף את פירורי הלחם ולהמשיך לבשל עוד 3 דקות, עד שהם בצבע חום זהוב בהיר.
הסר את התערובת מחום, מתבלים במלח ופלפל, וקריר. מערבבים את האורגנו הקצוץ ואת נוזל הצדפה השמורה לארוז על 2 כפיות של תערובת פירור רופף לתוך כל צדפה.
מניחים צדפות תחת חום וחום דרך, בלי באמת לבשל את הצדפה, על 1 1/2 עד 2 דקות, עד תערובת פירור הפך חום זהוב עמוק.
הסר מהחום, טפטוף עם טיפת שמן זית, ומשרת.