צדפות צרובות ברוטב ג'ינג'ר הדר
והוא מתאים להגשה ל 4 מנות סועדים.. מחפשים מתכון ששומר על הגזרה? ואינו מכיל גלוטן, ומתכון טבעוני יש 63 קלוריות, 1 גר' של חלבון, ו 3g של שומן למנה. גשו לסופר וקנו שמן בוטנים, שמן שומשום קלוי, ג'ינג'ר ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. נסו סלט ארוגולה הדרים עם צדפות צרובות, מרק כרובית קארי-הדרים עם צדפות צרובות ובצלצלים פריכים, ו צדפות צרובות עם שום-קרם ג'ינג'ר (מתכונים דומים).
הוראות
חום 1 כפית שמן שומשום במחבת יצוקה גדולה או כבדה על חום גבוה.
להוסיף בצל; לטגן 1 דקה או עד נבול.
מוסיפים 1 כפית שמן שומשום ושמן בוטנים למחבת. צדפות טפיחה יבש עם מגבות נייר; מפזרים 1/8 מלח כפית.
מוסיפים צדפות למחבת; מבשלים 2 דקות או עד חום זהוב. הפעל צדפות; להפחית את החום בינוני, ומבשלים 1 דקה או עד צדפות נעשים.
הסר צדפות מהמחבת; להתחמם.
מוסיפים מיץ תפוזים, מירין, מיץ לימון, רוטב סויה, זנגביל, פלפל אדום, ונותר 1/8 מלח כפית למחבת; מביאים לרתיחה. להפחית את החום, ומבשלים 3 דקות.
שלב 1 כפית מים קורנפלור; מערבבים לתוך רוטב. מבשלים 30 שניות או עד שהרוטב מתחיל להתעבות.
להוסיף צדפות למחבת; לזרוק מעיל. למעלה עם בצל.