צליה: תאנים ממולאות בגבינת עיזים
גשו לסופר וקנו חומץ בלסמי, תאנים, שמן זית ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. מתכונים דומים: תאנים ממולאות עם גבינת עיזים, תאנים ממולאות עם גבינת עיזים, ו גבינת עיזים-תאנים צלויות ממולאות.
הוראות
חותכים את הגבעול של כל תאנה, ואז לחתוך שני חריצים מהחלק העליון של התאנה כדי 3/4-הדרך למטה בתבנית X, יצירת כיס באמצע התאנה. דברים כל תאנה עם כ 1 כפית גבינת עיזים.
ארובה אחת קלה 3/4 מלאה בפחם. כאשר כל הפחם מואר ומכוסה באפר אפור, יוצקים ומפיצים את הגחלים באופן שווה על פני השטח כולו של באח פחם. הגדר סבכת בישול במקום, לכסות גיל ולאפשר לחמם מראש במשך 5 דקות. לנקות ולשמן את הסורג הצלייה. מברשת קלה תאנים עם שמן זית ומניחים על הגריל. מכסים ומבשלים מעל חום בינוני עד התאנים מתרככים מעט חום, על 5 עד 8 דקות.
הסר תאנים למגש הגשה; לטפטף עם חומץ בלסמי ומפזרים רוזמרין.