קבב טורקי
. גשו לסופר וקנו מיץ לימון, שיני שום, שמנת ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. כדי להשתמש ב השמנת החמוצה אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,עוגת תפוחים שמנת חמוצה כקינוח. נסו קבב טלה טורקי, KOFTA קבב טורקי בגריל, ו קבב כבש וחציל טורקי (מתכונים דומים).
הוראות
מניחים את הבצל הקצוץ בקערה קרמית גדולה ולרסק עם החלק התחתון של כוס עד מיץ שניתנו בצל נראה שקוף. מערבבים ב 2 שיני שום כתוש, 1/2 כוס שמן זית, 2 כפות מיץ לימון, אורגנו, 1 כפית פלפל שחור, כורכום, אבקת קארי, ו 1 כפית מלח.
מערבבים היטב; מוסיפים את הבשר פרוס וזורקים למעיל. מכסים את הקערה בניילון נצמד, ומשרים במקרר בין לילה.
מערבבים את השמנת החמוצה, 2 כפות שמן זית, 1 כף מיץ לימון, 1/2 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור, שמיר, ו 1 כתוש שן שום.
מערבבים היטב; מכסים את הקערה בניילון נצמד ומקררים בין לילה.
מחממים מראש את התנור של broiler ולהגדיר את מתלה התנור על 6 אינץ ' ממקור החום.
הסר את הבשר מתערובת המרינדה, צחצוח את בצל נוסף.
מורחים את הפרוסות על תבנית אפייה ללא חפיפה, ומלח לפי הטעם. לצלות על 3 דקות לכל צד או עד השחמה ופריך, מפנה באמצע הבישול.
מחלקים את הבשר המבושל בין פיתות לחם, טפטוף עם רוטב צזיקי לשרת.