רוטב תמרינדי לובסטר
אם יש לכם ממרח תמרינדי, קצפת כבדה, רוטב חריף, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 45 דקות. עם כפית ציון של 29% המנה הזאת די גרועה. מתכונים דומים: דג חרב מזוגג תמרינד עם לימון, כוסברה ורוטב תמרינדי, רביולי לובסטר עם מרק לובסטר ו lemongrass-רוטב רכיכה, ו לובסטר מאודה עם רוטב עשבי תיבול ומרק לובסטר.
הוראות
לובסטר מוקפץ ראש, גוף, זנב קליפות בשמן חם בסיר גדול מעל חום גבוה 2 עד 3 דקות.
מוסיפים בצל, גזר וסלרי, ומטוגנים 3 דקות או עד שהירקות רכים. מערבבים ברנדי, ומבשלים 1 דקה. מערבבים בממרח תמרינדי,רסק עגבניות ומרק. מביאים לרתיחה, להפחית את החום, ומבשלים 45 דקות.
תהליך שליש תערובת בבלנדר או מעבד מזון עד פגזים קצוצים גס.
יוצקים תערובת דרך מסננת רשת תיל לתוך סיר גדול, לחיצה למטה עם גב של כף עץ. להשליך פגזים. חזור על הנוהל פעמיים.
מוסיפים שמנת לרוטב ומבשלים מעל חום בינוני-גבוה עד מחומם היטב. מערבבים במלח ורוטב חם.
הערה: אם יש רוטב נוסף, מגישים עם פסטה חמה או פירות ים בגריל אחרים.