ריזוטו עגבניות ומוצרלה
תמיד כיף שיש עוד מתכון של ים תיכוניים, אז תנו הזדמנות ל עגבניות ומוצרלה ריזוטו. המתכון הזה מכסה %18 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא יספק כ 4 מנות. מנה זו מכילה סביב 9 גר' של חלבון, 11 גרם של שומן, וסך הכל 365 קלוריות. רק מעטים מאוד אהבו את המנה הזו. זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב ללא גלוטן וצמחוני דיאט. גשו לסופר וקנו בזיליקום, שמן זית, מלח כשר ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. הכנת המנה לוקחת כ 27 דקות. נסו ארוחת ערב: ריזוטו עגבניות קלוי עם מוצרלה טרייה, סרטנים עם כרישה ריזוטו מוצרלה, ו ריזוטו עם עשן Mozzarellan ו Raddichio (מתכונים דומים).
הוראות
להביא מרק ירקות לרתיחה בסיר בינוני (לא להרתיח). שמור על חום נמוך.
ממיסים חמאה בסיר גדול על אש בינונית.
מוסיפים בצל ושום למחבת; מטגנים 2 דקות או עד הבצל רך, ערבוב לעתים קרובות.
מוסיפים אורז למחבת; מבשלים 1 דקה, ערבוב כל הזמן.
להוסיף 1/2 מרק כוס תערובת אורז; לבשל במשך 5 דקות או עד הנוזל נספג כמעט, ערבוב כל הזמן. שמור 1/3 מרק כוס.
להוסיף מרק שנותר, 1/4 כוס בכל פעם, ערבוב כל הזמן עד כל חלק של מרק נספג לפני הוספת הבא (כ 22 דקות בסך הכל). מערבבים עגבניות; מבשלים 1 דקה.
מוסיפים גבינה, פלפל ומלח לתערובת אורז, ערבוב כל הזמן עד גבינה נמסה.
הסר מהחום; מערבבים במרק שמור 1/3 כוס, תרד, בזיליקום.
מניחים ריזוטו כוס 1 בכל אחד 4 קערות רדודות.
טפטוף 1 כפית שמן על כל מנה.