ריזוטו שמפניה
מתכון זה אופייני למטבח הים תיכוני. לך לחנות ותביא שמפניה, חמאה, מרק עוף ועוד מספר מצרכים לעשות היום. כדי להשתמש ב המלח אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,מתכון איבודי תפוח כקינוח. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 55 דקות. מתכונים דומים: נשאר יין או שמפניה? אין בעיה! מחבת שפמנון צרוב על ריזוטו שמפניה עם רוטב פאן שמפניה, ריזוטו שמפניה, ו ריזוטו פטריות ושמפניה.
הוראות
תראה איך להכין את המתכון הזה.
מחממים התנור ל 450 מעלות F.
מניחים את פרוסות הפרושוטו על תבנית אפייה משומנת קלות.
אופים עד פרושוטו פרוסות הם כמעט לחלוטין פריך, על 6 עד 8 דקות. הפרוסות יהיה פריך עוד יותר כפי שהם מגניבים. שמורה לקישוט.
בסיר בינוני, להביא את ציר העוף לרתיחה. להפחית את החום לרתיחה. בלאנש את האספרגוס במניות העוף במשך 2 דקות.
הסר את האספרגוס עם כפית מחוררת. הניחו את האספרגוס בצד ושמרו על ציר העוף ברתיחה נמוכה.
בסיר בינוני אחר, להמיס 1 כף החמאה.
מוסיפים את השאלוט ומבשלים עד למכרז, כ 3 דקות.
מוסיפים את אורז Arborio ומערבבים את המעיל בחמאה. להמשיך קליית האורז, ערבוב כל הזמן, במשך כ 3 דקות יותר.
מוסיפים את השמפניה ומבשלים עד שהנוזל כמעט התאדה, כ -3 דקות.
להוסיף 1/2 כוס מרק רותח ומערבבים עד נספג כמעט לחלוטין, על 2 דקות. המשך לבשל את האורז, הוספת מרק 1/2 כוס בכל פעם, ערבוב כל הזמן ומאפשר כל תוספת של מרק לספוג לפני הוספת הבא, עד האורז הוא רך אבל עדיין מוצק לנשוך ואת התערובת היא שמנת, על 20 דקות בסך הכל.
הסר מהחום. מערבבים בעדינות את האספרגוס, הנותרים חמאה, פרמזן, מלח ופלפל. כפית את הריזוטו לתוך מנות ומקשטים על ידי שבירת פרושוטו הפריך לחתיכות קטנות מעל החלק העליון של הריזוטו.
יין מומלץ: קיאנטיname, Trebbiano, ורדיקיו.
איטלקי עובד ממש טוב עם קיאנטי, Trebbiano, ו Verdicchio. האיטלקים יודעים לאכול והם יודעים יין. Trebbiano ו-Verdicchio הם יינות לבנים איטלקים המשתייכים היטב לדגים ולבשר לבן, בעוד קיאנטי הוא יין איטלקי אדום נהדר עבור מנות כבדות יותר, נועזות יותר. אתה יכול לנסות Caposaldo קיאנטי. מבקרים די אוהבים את זה עם דירוג 5 מתוך 5 כוכבים ומחיר של כ 13 דולר לבקבוק.
![קיאנטי Caposaldo]()
קיאנטי Caposaldo
Caposaldo קיאנטי הוא אדום אודם עם בושם פירותי, מרקם חלק, מבנה מעולה וגימור ארוך, אלגנטי.הכי טוב עם פיצה, ופסטה עם רטבים על בסיס עגבניות או בשר.