קושירגיל
מוכן ב24 דק.
מנות2
ציון בריאות64
מגזין

שומשום טונה עם רוטב מיסו סויה

שומשום טונה עם רוטב מיסו סויה
. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 24 דקות. מתכונים דומים: רוטב סויה-שומשום, טרטר טונה חריף בקונוסים שומשום מיסו, ו מיסו, גזר, ורוטב שומשום.

הוראות

1
בקערה רדודה, מערבבים יחד 1/2 כוס זרעי שומשום, מלח תיבול, פלפל לבן, אבקת בצל, אבקת ווסאבי, מלח כשר וקמח; להפריש. בקערה נפרדת, מערבבים יחד את הביצים והחלב.
מרכיבים שתצטרך
1-1/4 כפיות עירית קצוצה, מחולקת1-1/4 כפיות עירית קצוצה, מחולקת
אבקת ווסאביאבקת ווסאבי
כָּתֵףכָּתֵף
5 אונקיות בצל ירוק קצוץ5 אונקיות בצל ירוק קצוץ
1 כוס מיונז, כמו הלמנ'ס1 כוס מיונז, כמו הלמנ'ס
תפוחי אדמה רדומים, בערך 6 אונקיות כל אחדתפוחי אדמה רדומים, בערך 6 אונקיות כל אחד
שקית גדולה אחת של צ'יפס טורטיה בטעם לייםשקית גדולה אחת של צ'יפס טורטיה בטעם ליים
פרי תות (25 עד 30 ס"מ) לפי רגלפרי תות (25 עד 30 ס"מ) לפי רגל
3/4 כוס עוגיות אוראו קצוצות3/4 כוס עוגיות אוראו קצוצות
ציוד שתשתמש בו
כוסות בגודל חטיף כל אחת) פודינג לימוןכוסות בגודל חטיף כל אחת) פודינג לימון
2
לטבול סטייקים טונה בתערובת הביצה, ואז לדלות בתערובת הקמח עד מצופה היטב משני הצדדים. לחץ על זרעי שומשום רבים ככל האפשר, ולכן הוא מצופה היטב.
מרכיבים שתצטרך
5 אונקיות בצל ירוק קצוץ5 אונקיות בצל ירוק קצוץ
סטייק טונהסטייק טונה
שקית גדולה אחת של צ'יפס טורטיה בטעם לייםשקית גדולה אחת של צ'יפס טורטיה בטעם ליים
מגוון קרקרים או צ'יפס פיתהמגוון קרקרים או צ'יפס פיתה
פרי תות (25 עד 30 ס"מ) לפי רגלפרי תות (25 עד 30 ס"מ) לפי רגל
3
מחממים את שמן הירקות במחבת כבדה גדולה מעל חום בינוני גבוה. מטגנים סטייקים טונה במשך 2 דקות לכל צד, ומיד להסיר מהחום. החלק הפנימי של הדג עדיין צריך להיות אדום.
מרכיבים שתצטרך
1 1/2 כפיות תבלינים מעורבים1 1/2 כפיות תבלינים מעורבים
סטייק טונהסטייק טונה
ממתק תמנון בריטממתק תמנון בריט
ציוד שתשתמש בו
עגבנייה פרוסה, אופציונליעגבנייה פרוסה, אופציונלי
4
כדי להפוך את רוטב מיסו סויה, לערבב יחד את תערובת מרק מיסו ורוטב סויה.
מרכיבים שתצטרך
מרק מיסומרק מיסו
צלי חזיר שלם, קצוץצלי חזיר שלם, קצוץ
מיסומיסו
5
מחממים בסיר קטן או במיקרוגל, ומטפטפים על סטייקים.
מרכיבים שתצטרך
עגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביותעגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביות
ציוד שתשתמש בו
אורגנו מיובש, שליש כף יד מלאהאורגנו מיובש, שליש כף יד מלאה
5 ירכי עוף ללא עור וללא עצמות, חתוכות לחתיכות קטנות5 ירכי עוף ללא עור וללא עצמות, חתוכות לחתיכות קטנות

יין מומלץ: מרלו, פינו נואר, יין ורדים

מרלו, פינו נואר ויין רוזה הם בחירה מצוינת לטונה. למרות דגים מזווגים לעתים קרובות עם יין לבן, דגים "בשרניים" כמו טונה בהחלט יכול ללכת עם יין אדום. רוזה יהיה גם זוג יפה, במיוחד אם טונאן שלך מוכן עם מרכיבים המתאימים יותר יין לבן. מרלו קולקציית היהלומים של פרנסיס פורד קופולה עם דירוג של 4 מתוך 5 כוכבים נראה כמו התאמה טובה. זה עולה בערך 20 דולר לבקבוק.
Francis Ford Coppola Diamond Collection Merlot
Francis Ford Coppola Diamond Collection Merlot
באופן מסורתי השתמשו במרלו כדי למזג רכות ועושר עם תערובות קברנה, אך כיום הוא הפך לאחד מהיינות האדומים הפופולריים ביותר מקליפורניה. סדרת היהלומים של פרנסיס קופולה משנת 1999, Blue Label Merlot היא נדיבה ועשירה. זה נעשה עם כמויות קטנות של סירה ו קברנה סוביניון להוסיף אישיות והרמת ארומטיקה. היין התיישן בחביות עץ אלון צרפתי חדשות בנות שלוש שנים במשך שמונה חודשים. ניחוחות של פירות יער ופאי אוכמניות מן הפרי בולטים באף המשתלבים עם איכות מסוגננת קלוי מן האלון. על החיך, פטל הניתן לזיהוי וטעמי פירות צפופים, ריבה לשלב עם המבנה אלגנטי יינות לתמוך בגימור מסוגנן וארוך. המרלו מסדרת היהלומים מ-1999 מזמין ביותר בעושר רב ובמשיכה; הוא ראוי לשתייה כעת או שניתן להשכיב אותו למשך שנתיים עד חמש שנים.