שומשום טונה עם רוטב מיסו סויה
. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 24 דקות. מתכונים דומים: רוטב סויה-שומשום, טרטר טונה חריף בקונוסים שומשום מיסו, ו מיסו, גזר, ורוטב שומשום.
הוראות
בקערה רדודה, מערבבים יחד 1/2 כוס זרעי שומשום, מלח תיבול, פלפל לבן, אבקת בצל, אבקת ווסאבי, מלח כשר וקמח; להפריש. בקערה נפרדת, מערבבים יחד את הביצים והחלב.
לטבול סטייקים טונה בתערובת הביצה, ואז לדלות בתערובת הקמח עד מצופה היטב משני הצדדים. לחץ על זרעי שומשום רבים ככל האפשר, ולכן הוא מצופה היטב.
מחממים את שמן הירקות במחבת כבדה גדולה מעל חום בינוני גבוה. מטגנים סטייקים טונה במשך 2 דקות לכל צד, ומיד להסיר מהחום. החלק הפנימי של הדג עדיין צריך להיות אדום.
כדי להפוך את רוטב מיסו סויה, לערבב יחד את תערובת מרק מיסו ורוטב סויה.
מחממים בסיר קטן או במיקרוגל, ומטפטפים על סטייקים.