שוק עגל צלוי ביין
שוק עגל צלוי ביין הוא אולי המנה העיקרית שאתם מחפשים. המתכון הזה מכסה %42 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. חלק אחד של המנה הזאת מכיל בערך 93 גרם חלבון 30 גרם של שומן, וסך הכל 771 קלוריות. והוא מתאים להגשה ל 6 מנות סועדים. לכי לחנות וקחי את סייג'ספריג, שאלוט, שיני שום ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. מתכון זה של מזון ויין יש 1 אוהדים. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. עם כפית ציון של 73% המנה הזאת די טובה. נסו צלעות עגל מטוגנות, צלעות עגל מטוגנות עם שעועית רומנו, ו אוסובוקו (שוקי עגל מטוגנים) (מתכונים דומים).
הוראות
מחממים את השמן בתבשיל ברזל יצוק אמייל גדול. עונדים את שוק העגל במלח ופלפל ומבשלים מעל חום גבוה בינוני עד להשחמה טובה, כ -4 דקות לכל צד.
מוסיפים את הבייקון והחמאה לתבשיל ומבשלים על אש נמוכה עד ששומן הבייקון כבר שניתנו, כ -3 דקות.
מוסיפים את הבצל, גזר, סלרי, שאלוט ושום ומבשלים, ערבוב, עד שהתרכך אבל לא השחמה, על 5 דקות. הגבירו את החום לגובה בינוני וקציפו בקמח. לבשל, להקציף, במשך 2 דקות. בהדרגה להקציף את היין ומבשלים במשך 4 דקות.
מוסיפים את המניה ומביאים לרתיחה.
החזירו את שוקי העגל לתבשיל והוסיפו את עלי המפרץ, הקורנית והמרווה. מתבלים קלות במלח ופלפל. מכסים ואופים במשך 2 שעות, או עד העגל הוא רך מאוד.
להעביר את השוקיים לצלחת ולכסות בנייר כסף כדי להתחמם. הגדל את טמפרטורת התנור ל-50
על גבי התנור, להרתיח את נוזל הבישול עד שהוא מאוד טעים, על 12 דקות. מסננים לתוך סיר בינוני לרפרף את השומן מפני השטח. מתבלים את הרוטב במלח ופלפל.
טובלים כל שוק עגל לתוך הרוטב ומניחים על תבנית אפייה. צולים את השוקיים על המדף העליון של התנור עד מזוגג יפה, על 5 דקות. לחמם את הרוטב במידת צורך.
להעביר את השוקיים לצלחות, כפית את הרוטב על גבי ומגישים.