קושיבינוני
מוכן ב30 דק.
מנות4
ציון בריאות20
מגזין

שפמנון דרומי מטוגן

שפמנון דרומי מטוגן

הוראות

1
לטבול פילה שפמנון 1 לתוך תערובת ביצה, לתת עודפי לטפטף, ואז לדלות במלח למעיל ולהעביר למגש מרופד נייר שעווה. מעיל שנותר פילה באותו אופן.
מרכיבים שתצטרך
קרקרים מלוחיםקרקרים מלוחים
פרוסה אחת של פנצ'טה בעובי 2.5 ס"מ, קצוצה דקפרוסה אחת של פנצ'טה בעובי 2.5 ס"מ, קצוצה דק
3/4 כוס עוגיות אוראו קצוצות3/4 כוס עוגיות אוראו קצוצות
1/2 כוס יין מרסלה מתוק1/2 כוס יין מרסלה מתוק
פרי תות (25 עד 30 ס"מ) לפי רגלפרי תות (25 עד 30 ס"מ) לפי רגל
ציוד שתשתמש בו
ועוד 2 כפות מי קרחועוד 2 כפות מי קרח
1-1/2 ליטר גלידת עוגיות ושמנת, רכה1-1/2 ליטר גלידת עוגיות ושמנת, רכה
עוגיות אוראו קצוצותעוגיות אוראו קצוצות
כוסות בגודל חטיף כל אחת) פודינג לימוןכוסות בגודל חטיף כל אחת) פודינג לימון
2
מחממים תנור ל 149°.
מרכיבים שתצטרך
פילה שפמנוןפילה שפמנון
קרקרים מלוחיםקרקרים מלוחים
מגוון קרקרים או צ'יפס פיתהמגוון קרקרים או צ'יפס פיתה
פרי תות (25 עד 30 ס"מ) לפי רגלפרי תות (25 עד 30 ס"מ) לפי רגל
3
שמן חום בסיר כבד 4 עד 5 ליטר (רצוי ברזל יצוק) על חום גבוה עד שהוא רושם 182° על מדחום. בזהירות להוריד פילה 1 לתוך שמן (טמפרטורה של שמן יירד ל340), ואז מטגנים עד הזהב ופשוט מבושל דרך, 3 עד 4 דקות.
ציוד שתשתמש בו
סוכר וניל, ועוד קצת להגשהסוכר וניל, ועוד קצת להגשה
4
העברת פילה עם מרית מחוררת למדף להגדיר על מגבות נייר כדי לנקז בקצרה, ולאחר מכן להעביר למחבת אפייה רדודה ולשמור חם בתנור. מטגנים שאריות פילה באותו אופן, ומחזירים שמן ל-360°F בכל פעם.
מרכיבים שתצטרך
דַק-דַק-
ציוד שתשתמש בו
רוטב חם שמן שומשוםרוטב חם שמן שומשום
אפונה קפואה של GOYA®, מופשרתאפונה קפואה של GOYA®, מופשרת
5
Transfer fillet with a slotted spatula to a rack set over paper towels to drain briefly, then transfer to a shallow baking pan and keep hot in oven. Fry remaining fillets in same manner, returning oil to 182° each time.
מרכיבים שתצטרך
דַק-דַק-
ציוד שתשתמש בו
אבקת ציר עוף של גויה®אבקת ציר עוף של גויה®
1-1/2 ליטר גלידת עוגיות ושמנת, רכה1-1/2 ליטר גלידת עוגיות ושמנת, רכה
4 בייגלה גדולים מכוסים יוגורט4 בייגלה גדולים מכוסים יוגורט
סוכר וניל, ועוד קצת להגשהסוכר וניל, ועוד קצת להגשה