מזון עשיר בנוזלים לדיאטת הקיץ

כולנו מודעים לסכנות של התייבשות בשמש. במהלך הקיץ, כשאנחנו נהנים להיות בחוץ, חיוני שנזכור זאת בכל עת.

כיצד לשלב מזון מעניק לחות בדיאטה הקיץ שלך

ישנם סימני אזהרה מוקדמים להתייבשות, כגון יובש בפה ועייפות, ולמרות שאלו לא נראים רציניים מדי, המצב יכול בקלות להחמיר. ככל שתתייבש יותר, סביר להניח שתתחיל לסבול מהדברים הבאים:

  • כְּאֵב רֹאשׁ
  • סחרחורת או סחרחורת
  • רְדִימוּת
  • ירידה במתן שתן
  • שתן בצבע צהוב או ענבר כהה
  • ירידה בגמישות העור
  • יובש בפה וקרום רירי (שפתיים, חניכיים, נחיריים)
  • לחץ דם נמוך

ככל שההתייבשות הופכת חמורה יותר, כך הפגיעה בגוף שלך חמורה יותר. במקרים קיצוניים, זה אפילו יכול להוביל לנזק לאיברים לטווח ארוך.

רוב הלחות שלנו, בערך 80%, מגיע ממה שאנו שותים. לכן, חשוב לשמור על שתיית מים בחוץ בשמש. כמות המים שאדם צריך תלויה במידה מסוימת בגורמים כמו משקל וגיל. יש המעריכים כי מבוגר מתחת לגיל 65 זקוק ל-30 מ"ל נוזל לכל קילוגרם משקל.

עם זאת, בנוסף לשתייה, אנו מקבלים 20% מהידרציה מהמזונות שאנו אוכלים. במהלך הקיץ, יש שפע של פירות וירקות טריים זמינים בעלי תכולת מים גבוהה מאוד. יתר על כן, הם טעימים. לכן, נראה הגיוני לעזור ללחות שלנו על ידי הנאה ממזונות אלו.

להלן מספר רעיונות כיצד לשלב מזון מעניק לחות בדיאטת הקיץ :

אבטיח

אבטיח מכיל עד 92% מים! יתר על כן, הוא מלא בויטמינים A, C ו-B6, כמו גם אשלגן. מחקרים מצאו שגם אבטיח יכול להכיל עד רבע מהצריכה היומית המומלצת (RDI) של ויטמין C. לכן, אכילת אבטיח יכולה לספק מספר יתרונות בנוסף ללחות, כמו עזרה בתיקון ותחזוקה של שרירים ועצמות.

אפשר להשתמש באבטיח בסלט מלון מנטה, סלטים מתוקים ומלוחים, או לאכול אותו יחד עם עוף בגריל, עם גבינת פטה ואפילו חומץ בלסמי. במילים אחרות, יש הרבה אפשרויות.

קישוא מבושל

גם לאחר בישולו, הקישוא מכיל עד 95% מים. אכילתו מספקת ויטמינים A ו-C, יחד עם אשלגן, מגנזיום ונוגדי חמצון. ישנם מחקרים שמצאו שקישוא מבושל מכיל יותר ויטמין A מאשר גולמי, ומספק כמעט 40% מה-RDI. זה אומר שזה יכול לעזור לשפר את הראייה ואת המערכת החיסונית שלך.

יש המון מנות שאפשר לשלב בהן קישואים, כולל אטריות וקבבים בגריל.

אפרסקים

אפרסקים מכילים עד 89% מים והם מלאים בויטמינים כמו A, C ו-E, כמו גם אשלגן, סיבים ונוגדי חמצון. מחקרים מצאו שרוב האפרסקים מכילים כ-17% מה-RDI של ויטמין C. משמעות הדבר היא שאפרסקים יכולים לספק יתרונות בריאותיים רבים, כגון שיפור העיכול, מערכת החיסון והעור.

בנוסף לאכילת אפרסקים רגילים, ניתן לצלות אותם, להשתמש בסלטים ועוד הרבה יותר.

תרד נא

תרד מכיל מים בין 91-93% והוא מכיל ויטמינים A, C ו-K, יחד עם ברזל, סידן, חומצה פולית/פולית וסיבים. למעשה, תרד הוא בערך רבע סיבים מסיסים והוא עשיר בסיבים בלתי מסיסים, מהסוג שעובר בגוף ברובו שלם. משמעות הדבר היא שתרד יכול לשפר את בריאות המעיים, העיכול ולחץ הדם שלך.

ישנן דרכים רבות לאכול תרד, ויש אנשים שפשוט יחליפו אותו בחסה בכריכים, סלטים וכו'.

יוגורט

יוגורט רגיל העשוי מחלב מלא מכיל עד 88% מים. יתר על כן, זהו מקור נהדר לחלבון, פרוביוטיקה, סידן וזרחן. כשאתה אוכל יוגורט המכיל תרביות פעילות, זה למעשה אחד המקורות הטובים ביותר לפרוביוטיקה בסביבה. זה אומר שזה יכול לשפר את בריאות המעיים שלך, כמו גם את העצמות ואת לחץ הדם שלך.

ישנן דרכים רבות לאכול יוגורט. אתה יכול לאכול את זה בארוחת הבוקר עם פירות יער וגרנולה. לחלופין, אפשר להכין כמה קוביות קרח יוגורט קפואות על ידי מיזוגן עם הפירות האהובים עליך.

חלופות מים

כאמור, גם אם תאכלו את כל המזונות הנ"ל, הם עדיין יהוו רק כ-20% מהידרציה הנדרשת שלכם. עם זאת, אם אתה לא אוהב מים, אז יש הרבה חלופות בריאות.

לדוגמה, אתה יכול לקחת כמעט כל פרי טרי ופרוס, לכתוש או לסחוט אותו לפני הוספת מים. אתה יכול אפילו להוסיף עשבי תיבול כמו נענע ובזיליקום לתוספת טעם. מה שצריך להימנע הוא כל דבר שמשתן, שכן זה עלול להחיש את ההתייבשות שלך.

הדבר הטוב ביותר הוא להקפיד על החזקת משקה בכל עת, אך להפוך את החיים למהנים יותר עם כמה מהמאכלים המפורטים לעיל. כך תוכלו לשמור על לחות בריאה לאורך כל חודשי הקיץ תוך כדי הנאה מהשמש הזוהרת.