תאנה טרייה ורוטב פסטה פרושוטו
אם יש לכם חמאה, חלב, תאנים, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. הכנת המנה לוקחת כ 20 דקות. . אם ניקח בחשבון את כל הגורמים, מתכון זה מרוויח ציון כף של 19% וזה די גרוע. נסו פסטת צדפות טריות עם רוטב בזיליקום לבן שמנת + פרושוטו פריך, פסטה האוס פסטה קון ברוקולי - זהו רוטב מבוסס אלפרדו המשלב פסטה, פטריות טריות וברוקולי טרי, ו פסטה טרייה עם רוטב בולונז (מתכונים דומים).
הוראות
מחממים חמאה בסיר על אש נמוכה; מערבבים בהדרגה קמח לתוך חמאה מומסת עד חלקה מבעבע, 2 עד 4 דקות.
מוסיפים מלח, מערבבים לשלב.
הסר מהחום; בהדרגה מערבבים בחלב עד חלקה.
להחזיר רוטב לבן לצינור; להביא לרתיחה. להפחית את החום ומבשלים על אש נמוכה.
מבשלים ומערבבים פרושוטו ותאנים במחבת שאינה מקל על חום בינוני עד חם, על 5 דקות. מערבבים גרידת לימון ופלפל לימון תיבול לתוך הרוטב הלבן.
מגישים תאנים ופרושוטו על גבי רוטב.